Samenwerking deelgemeente Hoogvliet en Suriname

12

De deelgemeente Hoogvliet heeft een bijzondere band met Suriname, die vooral vorm krijgt door het opzetten van samenwerkingsprojecten tussen beide gebieden in het kader van het project ‘Met Eigen Ogen’. Vanaf 2007 zal de samenwerking tussen de Deelgemeente Hoogvliet en het Surinaamse district Marowijne geïntensiveerd worden.

Om die reden zal op vrijdag 22 september 2006 overgegaan worden tot ondertekening van de intentieverklaring tussen de Gemeente Rotterdam, vertegenwoordigd door de Burgemeester van Rotterdam, de heer Opstelten en de deelraadsvoorzitter van de Deelgemeente Hoogvliet, de heer Van Pelt. Namens Suriname zal de intentieverklaring ondertekend worden door de Minister van Regionale Ontwikkeling de heer Felisi.

Het project ‘Met Eigen Ogen’ is een samenwerkingsverband tussen de deelgemeente Hoogvliet en Suriname op het gebied van onderwijs, jeugd en welzijn. Dit project is opgezet in het kader van een draagvlakcampagne van de gemeente Rotterdam voor internationale samenwerking met Suriname.


12 REACTIES

 1. En zo gaat het verhaal verder, elk gemeente deelgemeente tekent een intentieverklaring en start weer een project in Suriname. het zijn de zelfde entiteiten die in Nederland zich als beesten gedragen tegen onze Surinaamse broeders en anderen. Zij doen alles om ons hier op een zo laag mogelijk niveau of helemaal niet te laten participeren. Wij worden in alle opzichten als tweederangsburgers behandeld. Onze rol in de Nederlandse samenleving is zeer marginaal, wij zijn gedegradeerd tot simpele consumenten. Suriname en Surinamers, ook zij in Nederland moeten gaan begrijpen waarom er zo velen in Nederland moeite doen om in Suriname van alles te willen opzetten. Zij dringen zich continu aan terwijl wij hen niet hebben uitgenodigd. Laat de burgemeester van Rotterdam en anderen eerst zorgen dat de participatiegraad van onze broeders in Nederland op het maximale niveau wordt gebracht. Als wij in Suriname tot de conclusie komen dat wij deze autochtone Nederlanders nodig hebben dan zullen wij hen uitnodigen. Zoniet dan dienen zij zich zoveel mogelijk af te houden van ons land. Nederlanders zijn in de kern van hun zijn nooit veranderd en zullen dat nooit doen. Ze richten zich wederom tot Suriname, amper 30 jaar na de onafhankelijkheid om ons weer uit te buiten. Nederland moet eindelijk begrijpen dat Suriname als jonge natie de tijd nodig heeft om zelf tot ontplooiing te komen. Handen af van Suriname. Venitiaan en consorten verpatsen ons land en rijkdom aan aan buitenland en daar wil Nederland ook een deel van hebben. Suriname voor de Surinamers.
  Het is tijd dat de combinatie naar huis gaat en de NDP van Bouterse aan de macht. Nu is het nog niet te laat om de Nederlanders weg te krijgen. We zullen bereid moeten zijn om de Nederlandse bedrijven en andere eigendommem in Suriname te confisceren, te verbranden, winsten af te romen etc.


  Maak melding

 2. Pondo: ai-boi die mannen in Su.zijn flikkers en Vtje heeft geen weet van het wereld gebeuren, en loopt samen met de SS’ers(sar en som) als een ezel rond.

  Domme jongens, zij lopen met de gedachte in de jaren ’60 te leven.

  Ahi-boi


  Maak melding

 3. Raar >>Raar{ hier kennen of zien zij de Suri’s niet, dus het zal frappant zijn als zij ze daar voor vol aanzien, of zij sinterklaas met pepernootjes.

  Buitenlander


  Maak melding

 4. Yo Pondo je moet je laten behandelen want je bent goed in de war, in je staat al 100 jaar stil in de tijd volgensmij. Je voelt je een tweederangsburger?? Ligt aan je zelf denk ik, zo te lezen heb je de mentaliteit van een loser.In nederland kan je alles bereiken, je moet het wel zelf willen en zelf doen.Hoogvliet wil een stedenband met Par´bo.NET als a,dam/r´dam/utrecht, willen ze suriname helpen opbouwen en dat is te waarderen, want dankzij deze steden heeft su vuiliswagens, brandweerwagens, ambulances hebben sommige scholen tafels en stoelen.Want van de surinaamse regering hoef je deze aankopen niet te verwachten, maar dat wist jezelf ook wel toch????
  Dus wat ik jou wil meegeven is ga jezelf ook een beetje ontwikkelen inplaats dom zitten zeiken hier op het forum.Vergeet 1 ding niet, en dat is waar een wil is is een weg!!!!!!!


  Maak melding

 5. Als de overheid geen oog heeft voor belangrijke zaken zoals zorgplicht dan moeten anderen het doen. Neem nou de Stichting Vruchtbaar. Die gaat nu een moderne jeugdcellenhuis bouwen in Par’bo. Dat heeft een lid die laatst bij mij op bezoek geweest mij verteld. Ik dacht dat een gevangenis door de overheid gebouwd en gerund hoort te worden. Niet door een stichting zonder statuut en bestuur. Mij is om een bijdrage gevraagd. Maar ik heb m,n twijfels.

  Ze hebben geen CBF-keur voor goede doelen.
  Ik ken de bedoelingen niet, misschien weet Pondo mij te infomeren over deze stichting.
  Want alleen fondsenwervende organisaties die op verantwoorde wijze met geld inzamelen en besteden krijgen in Ned. het CBF-keur.

  http://www.cbf.nl


  Maak melding

 6. Ik hoop echt dat het niet blijft bij het ondertekenen van een intentieverklaring.
  Ik ben een paar keer aanwezig geweest bij bijeenkomsten, waarbij dit soort intentie verklaringen werden ondertekend. Op de een of andere manier vergat men klaarblijkelijk de intenties die in deze verklaringen stonden, en verwaterden de projecten.


  Maak melding

 7. Pappa Legba

  Jeugdscellen, nee, nee, men moet leren preventief tewerk gaan, en ordelijkheid in de samenleving brengen,maar in de gevangenis stoppen, leverd bitter weinig op.
  “Maar ja politiek”in Su.

  Droevig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.