Grootste bakker Suriname wint zaak tegen arbeiders

4

PARAMARIBO, 13 sep – Bakkerij Fernandes, Suriname’s grootste brood- en banketleverancier, heeft het krotgeding tegen een groep werknemers gewonnen. De tweeëntachtig zijn volgens de rechter terecht ontslagen, nadat zij het werk hadden neergelegd uit protest tegen een betalingsregeling.

Toen het protest uitbrak om de betaling van een uitkering in één keer gedaan te krijgen in plaats van twee, zijn de arbeiders aangemaand om het werk te hervatten. Daar dit is genegeerd, was het ontslag terecht, aldus rechter Ewald Ombre. Over de periode na het ontslag hoeft geen loon te worden uitbetaald, zoals was geëist door de werknemers. Ook is de Ontslagcommissie op de vingers getikt.

Dit orgaan van het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, had het ontslag afgewezen. De rechter vindt dit onterecht, omdat alleen de minister van ATM bevoegd is dat te doen. Met de uitspraak is een eind gekomen aan het maandenlange geschil tussen bond en directie. Fernandes is bereid de arbeiders weer in dienst te nemen, maar dan onder nieuwe voorwaarden.


4 REACTIES

 1. Had ik verwacht, als het kersten toen was gelukt om de bakkerij te sluiten zal het ook fernandes lukken
  In suriname kan alles, hier hebben arbeiders geen rechten , alleen plichten, als je geen geld hebt kan je nergens naar toe
  armen hebben geen rechten alleen de kleine groep rijken
  Als ik veel jaren in dienst was dan verlies ik al mijn dienstjaren Mooi man, onder Front Regering kan alles

  ga zo door

  Mis a sa fiti


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.