dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMoord schokt grensgebied Suriname-Frans Guyana

Moord schokt grensgebied Suriname-Frans Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/ALBINA, 12 sep – De koelbloedige moord op een plaatselijke ondernemer heeft een schokgolf teweeg gebracht in het grensgebied tussen Suriname en Frans Guyana. Hoewel bewoners het een en ander gewend zijn in het door misdaad geplaagde gebied, komt vooral de brutaliteit van de Braziliaanse plegers als donderslag bij heldere hemel.

De aanslag op Johnny Pierre heeft midden op de dag plaatsgevonden. Vier mannen stormden op zijn woning af, iets buiten de grensplaats Albina. Pierre die bij de ingang stond werd meteen beschoten en zeeg neer met een schot in de borst. Hij was op slag dood. Een werknemer kon op miraculeuze wijze ontsnappen, toen de op hem gerichte revolver tot twee keer toe ketste.

De vier vluchtten toen de Marowijne op met een gestolen boot. Eén van hen is korte tijd later aangehouden. Dit gebeurde bij toeval. Politie en burgers die zich op de plek des onheils bevonden, hoorden op gegeven moment hulpgeroep vanaf de Marowijnerivier. Een hulpeloos ploeterende werd aan land gehaald en gelijk herkend als één van de plegers. De rest moet Frans Guyana hebben bereikt.

Het gemak waarmee criminelen de grens kunnen oversteken is vaker bilateraal onderwerp van gesprek geweest. Vooral van Franse zijde wordt geklaagd. Vervolging wordt nog meer bemoeilijkt door het ontbreken van samenwerkingsverdragen. Een verdrag voor het achtervolgen van criminelen aan weerszijden van de grens moet nog goedgekeurd worden door het parlement.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. er zijn zoveel inkomsten te verdienen met goud handel maar deze regering ziet het liever weg gesmokeld worden door onze zuiderburen dan deze handel goed en gesruktureerd aan te paken en de brasiliaanse criminelen teschijden van de hard werkende brasilianen die er ook zijn .


  Maak melding
 2. ik ken deze man persoonlijk hij handelde in goud en wisselde ook geld enz. enz .
  dit soorrt dingens gebeuren daar vaak . en niet alleen in Suriname, maar in alle drie Guyana,s is de criminaliteit heel hoog .


  Maak melding
 3. Het land is niet stabiel, dus men kan van alles verwachten, hard optreden van politie of A-team,laat gefrustreerde mensen niet schrikken, het kan allen maar erger worden.
  men lijdt armoede wordt daardoor als burger minder oplettend in zijn omgeving.

  Droevig.


  Maak melding
 4. Het is hoog tijd dat de Surinaamse regering goede uitleveringsverdragen maakt met onze buurlanden. Met Guyana, Brazilie en Fr.Guyana moeten we zonder verder uitstel aan de slag om de harde criminaliteit in te dammen.
  Regering, ga nou eens eindelijk aan de slag om ons een veiliger samenleving te geven!


  Maak melding
 5. Een lezer vroeg waarom een bepaalde artikel niet in de Ware Tijd te lezen was.

  Luister:(lees)de ware tijd staat nu in lijn met PL van Some’tje. de ware tijd is van de fam: Tjon kien fa.(minister)dus deze krant zal feiten steeds blijven verdraaien.

  luister fluister


  Maak melding
 6. albina is zwaar door het beleid in de steek gelaten, goudzoekers uit brazilie kunnen doen en laten wat ze willen wanneer gaat de regering deze criminelen hard aanpakken?? En wanneer wordt albina weer bewoonbaar?? Een oudbewoner van albina.


  Maak melding
 7. Er kunnen helaas geen uitleverings verdragen gesloten worden met de fransen omdat het geachte DNA lid Brunswijk daar gezocht wordt. Het zou toch gek lijken als we een vedrag sluiten en Brunswijk dan niet gaan uitleveren?


  Maak melding
 8. Beste lezers

  Ik snap er niks van, kijk hoe kan het zo zijn dat jullie van alles op de hoogte zijn maar de politiek in Su.niet.Zijn ze dom,idioot,of vervloekt

  “Wie weet reactie”

  NPS’er maar een pinaboi en dom gehouden

  pinaboi


  Maak melding
 9. Die Brunswijk wist indertijd wel voor Somo (fromoe) en aanhang, de “jungle war” te beginnen, en laat zich nu door de NPS & VHP dom houden.(dommer maken) En laat nu zijn eigen mensen in de steek, wat een domme jongen. ai-boi !!!Met zulke mensen werkt Vtje graag, dan kan hij het land verkopen,

  ahi-boi


  Maak melding
 10. mensen ik heb gehoord dat het om een afrekening gaat, deze man had samen met een paar andere indianen , een tijdje geleden een paar Brazilianen geroofd en vermoord om drugs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES