maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSchorsen en ontslag agenten aan de lopende band

Schorsen en ontslag agenten aan de lopende band

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 sep – Het Korps Politie Suriname poetst danig aan zijn imago. In de afgelopen twintig maanden zijn maar liefst 13 rotte appels uit de mand verwijderd en werden 50 agenten geschorst. De redenen zijn uiteenlopend. Van ernstig plichtsverzuim, via hand- en spandiensten verlenen aan verdachten in cellenhuizen tot aan onrechtmatig vuurwapengeweld met dodelijke afloop.

“Voor een deel dat is geschorst is de ontslagprocedure al ingezet”, zegt politiewoordvoerder John Jones tegenover de Ware Tijd. Ondanks de verontrustende cijfers vindt Jones de situatie ‘niet alarmerend’. Het KPS tracht door middel van trainingen de klantvriendelijkheid en correctheid onder zijn manschappen op te voeren.

Eén aspirant-agent viel door de mand wegens diefstal van bezittingen van verdachten op adressen waar de narcoticabrigade inval had gedaan. Twee agenten zijn op non-actief gesteld omdat zij in Oost-Suriname twee verdachten hebben uitgeleverd aan gendarmerie van Frans-Guyana. Zonder tussenkomst van de rechterlijke macht. Dit heeft voor veel beroering gezorgd in de samenleving.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Zij die overgebleven zijn kunnen zich direct bewijzen, door de Mirage Casino zaak tot de bodem uitezoeken.
  Boys toon karakter en bewijs de gemeenschap dat zij onder alle omstandigheden op de politie kunnen rekenen.

  Succes.


  Maak melding
 2. ze moeten de politie gewoon een goede salaris geven dan nemen ze geen steekpenning meer ,zou wel een oplossing zijn.Ik vindt het heel goed dat ze de rotte appels ontslag geven. Ze moeten ook een echte opleiding krijgen net als de nl mannen .


  Maak melding
 3. ik hoop ook spoedig dat de verdachten met guyaneese achtergrond opgespoord worden die in tamanredjo woonachtig zijn en die op 13 januari mijn huis hebben leeggeroofd te canawapibo.


  Maak melding
 4. Ik hoop van harte dat dit zal helpen, om de Surinaamse politie in ieder geval min of meer vrij van coruptie te maken. Maar ja als bepaalde politici, ik hoef geen namen te noemen, het slechte voorbeeld geven, wat wil je dan. Logisch dat ambtenaren, politie en iedereen die nog meer gelegenheid hiervoor krijgt, ook loopt te jatten.


  Maak melding
 5. ELKE MEDAILLE HEEFT EEN KEERZIJDE!!!
  Want enkele van die 50 agenten zijn ook het slachtoffer van het corrupte rechtssysteem in suriname.
  En bewijs nu je onschuld maar,als je beschuldiger in de regering zit en er belangen bij heeft dat jij niet meer als agent kan functioneren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES