donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit NederlandSandjai Bhulai wint VU-Onderwijsprijs 2006

Sandjai Bhulai wint VU-Onderwijsprijs 2006

-

Does Travel - naar Suriname

Sandjai Bhulai mag zich het komend collegejaar de beste VU-docent noemen. Uit handen van juryvoorzitter Tom Burger ontving hij afgelopen week de VU-onderwijsprijs 2006. Bhulai nam het in de eindronde op tegen Catrin Finkenauer (sociale psychologie) en Adriaan Hoogendoorn (methoden en technieken).

In een persoonlijk gesprek én een proefcollege moesten de drie kandidaten de juryleden zien te overtuigen van hun kwaliteiten. Bhulai die stochastiek (kansberekening) doceert, bracht zijn vakgebied in de praktijk. Hij liet zien hoe een manager van een callcenter door middel van kansberekening een balans kan vinden tussen lage kosten (minder personeel) enerzijds en korte wachttijden voor bellers anderzijds. Naast zijn enthousiaste presentatie roemde de jury het feit dat het college ook voor niet-wiskundigen goed te volgen was. De combinatie tussen diepgang en enthousiasme was uiteindelijk voor de jury doorslaggevend.

De VU-Onderwijsprijs bestaat uit een glasobject van kunstenaar Carl van Hees en een geldbedrag van € 10.000, te besteden aan (nog beter) onderwijs. De kersverse prijswinnaar bedankte na afloop natuurlijk zijn studenten en collega’s. Maar ook zijn ouders. Want als je hogere wiskunde aan je ouders moet uitleggen, word je vanzelf een inventief docent, aldus Bhulai op de site van de VU.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Mensen die beweren dat alle migranten niksnutters zijn hebbeb zelf een probleem denk ik, misschien een aangepraatte lage eigenwaarde. Anyway, allereerst wil de heer Bhulai feliciteren met zijn onderscheiding. Ten tweede denk ik dat er veel meer migranten zijn die goed presteren in de Nederlandse maatschappij. Helaas worden ze niet altijd (lees bijna nooit) genoemd in zowel de Nederlandse als de Migrantse media en als ze in de (Nederlandse) media komen dan is het niet een Surinamer, Hindoestaan, of Turk enzovoort, maar ineens iemand of een Nederlander die wordt onderscheiden of iets heeft gepresteerd. Het artikel hierboven bewijst mijn betoog. Als iemand met dezelfde afkomst iets negatiefs doet (lees criminaliteit) dan is het wel ineens de Surinamer, Hindoestaan of Turk enzovoorts..Echter als een Nederlander iets crimineels doet, dan wordt alleen iets van een initiaal of naam genoemd. Is dit een portie opportunisme, een stukje cultuur, het in standhouden van het Postkoloniaal Syndroom (lees propaganda), Chauvinisme of onwetenheid van de Nederlandse media? Ten derde wil ik Waterkant complimenteren met het plaastsen van dit artikel en hoop dat de migrantse media steeds meer migranten positief zal positioneren (let wel de negatieve zaken moeten ook bespreekbaar blijven om verbetering te creeren). En dan heb ik niet alleen over de migranten die in Nederland wonen, maar ook elders in het buitenland. En dat zijn er veel meer dan men denkt. Ten slotte zou ik tegen iedereen willen zeggen: Wees kritisch en laat jezelf geen onzin aanpraten.


  Maak melding
 2. Prik,

  Het zal er een van dezelfde soort zijn als de Surneds die beweren dat in Suriname alleen maar bedelaars zijn of mensen die steeds hun hand ophouden tot de overzeese familie die weer volstopt.


  Maak melding
 3. in bepaalde pakketten van dienstverlening waarin kansberekeningen(levensverzekeringen, pensioenen, financieel rekenen etc.) worden verwerkt, is vaak moeilijk voor een leek de begripsomschrijving onder worden te brengen.
  sanjay,het is je gelukt die elementenook voor andere hoedanigheden / produkten simpel te verwoorden en daarvoor super compliment!


  Maak melding
 4. Juist Get A Life,je hebt hem/haar door.

  Niet alle Allochtoonsche Surinamers zijn steuntrekkers or whatever,maar 1 op de 10,presteert wat Sandjai Bhulai,heeft gepresteerd,jullie mogen gaan tieren en brullen het is zo.

  Proficiat Sandjai, You`re One Of A Kind.


  Maak melding
 5. Dhr. Bhulai is niet de eerste allochtoon die laat zien dat hij hersens heeft en zelfstandig kan denken. Er zijn hem velen voor gegaan, alleen krijgen wij weinig van ze te horen. Eerts wordt je opgehemeld door WITVOLK en daarna stoppen ze je in de koelkast. Ik hoop nog veel van hem te horen, want er zijn ook velen prominente figuren in de politiek gegaan, maar ze staan allen als flessen met frisdrank in de koelkast te koelen. Denk aan Griffith, Leerdam, Ramboccus,enz, enz.Het is een FEIT.


  Maak melding
 6. Al is hij geen politicus( dat wist ik ook) we zullen niet van hem horen, wat hij allemaal voor Nederland heeft gedaan.Er zijn ook veel suri, hart -longchirurgen,die veel goeds doen, maar komen zeer zelden in the picture. Dat bedoel ik.


  Maak melding
 7. Zeer weledelgeleerde heer Bhulai,

  De hartelijke felicitatie met deze mijlpaal!

  Aan allen,

  Gelieve ook niet te vergeten dat er ook 2 Hind. Prof. in de periode tot 08-09dec. 1982 zijn geweest die wetenschappelijk Sur. op de kaart hebben gezet. Helaas werden zij op brute wijze door het militair regime van het leven beroofd.


  Maak melding
 8. Beste allen,

  Mijn oprechte dank voor al jullie felicitaties. In mijn functie als docent zie ik heel wat talent langskomen. Onder deze talentvolle studenten kun je ook verschillende etnische achtergronden vinden, in het bijzonder ook studenten met Suriname als land van herkomst. Deze studenten hebben de drive om zichzelf te ontwikkelen en komen dan ook op zeer goede functies terecht in het bedrijfsleven of in de academische wereld. Er zijn dus zeker meer voorbeelden te vinden van succesvolle Surinaamse-Nederlanders. We mogen er met recht trots op zijn.

  Sandjai Bhulai


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES