Vergoeding Surinaamse parlementariër onder vuur

7

PARAMARIBO, 7 sep – De financiële vergoeding van parlementariërs moet voorlopig niet meer aangepast worden. Dit stelt John van Coblijn, topfunctionaris van coalitiepartij NPS. Ook het salaris van leden van het kabinet dient op hetzelfde niveau gehouden te worden. Als ambtenaren binnenkort een loonsverhoging krijgen, moet die voorbij gaan aan de top van het land.

Daarom moeten vergoeding en salarissen losgekoppeld worden van de loonreeks voor ambtenaren. Het steekt dat vooral dat parlementariërs maandelijks zevenduizend Surinaamse dollar (ongeveer tweeduizend euro) opsteken, terwijl ambtenaren het vaak moeten doen met een fractie.

Ook is het een schandaal dat er nog pensioenen worden uitbetaald van slechts enkele centen. Van Coblijn wil een persoonlijke campagne beginnen onder parlementariërs om ze zover te krijgen een aanpassing te weigeren. Anders dreigt een vertrouwenscrisis tussen de politiek en delen van de samenleving. Dit kan voorkomen worden door meer solidariteit aan de dag te leggen.


7 REACTIES

 1. Ai boi: Heer niet suggeren, het moet zelf omlaag er wordt niks gepresteerd voor zulke hoge bedragen.(voor alleen gekraai) Dus advies lever in.

  Anders is het einde zoek, in Su. veels te veel politiek gekraai, voor een dik loon respecteer de gewone man, geef het goede voorbeeld en geef dit te hoog bedrag terug aan de staat.

  Door dit gedrag krijgen de zogenaamde bakamangs de kans corrupt te zijn.

  Advies


  Maak melding

 2. John van Coblijn is gestoord. Hij heeft waarschijnlijk niet door dat hij topfunctionaris is van een zakkenvullerspartij die er zelf aan heeft meegewerkt dat de salarissen van de parlementariers werd gekoppeld aan die van de ambtenaren. Misschien krijgt hij Winston Jesserun aan zijn zijde.Laat hij aan Rodgers vragen of hij die dollars inmiddels heeft teruggestort in ‘slandskas die hij(Rodgers)toen als aalmoes van Wijdenbosch gehad heeft.


  Maak melding

 3. Ik vraag mij af WAARVOOR wordt de vergoeding gegeven? Kleding, eten, kopen (bouwen) van een huis? Wie kan mij hierover informeren. Je ziet, de ongeschoolde intellectuele gastarbeiders (“arbeiders” voor het volk voor een termijn van 5 jaar) verdienen meer dan de mensen die hun handen uit de mouw steken. Blijven weg bij vergaderingen, melden zich “ziek” of zijn “uitlandig” (lees uitstedig)of moeten “prive” zaken doen.
  Met een inkomen van 1300 Euro heb je al een goed bestaan,naast het “salaris” wat ze verdienen. Voor alle duidelijkheid, we praten hier over vergoedingen.


  Maak melding

 4. Coblijn , hoe durf je te zeggen dat er anders een vetrouwenscrisis dreigt tussen politiek en delen van de samenleving . Waar kom je vandaan zat je ergens op een andere planeet of zit je slapen ,man? Haal je kop uit de front/colaitie reet en kijk om je heen en leer eens voor de verandering te luisteren naar wat er in die samenleving leeft, of jouw beleving is er een van een “droom “samenleving, wakker worden dan want t volk heeft jullie nu wel echt door.Of blijf je liever in comatuese slaap? De echte Surinaamse samenleving die bedrogen en belogen wordt door gajes als jij, die heeft er lang genoeg van; t verbaasd mij dat ze nog niet de straat op gaan om jullie weg te jagen.Die samenleving waar jij zgn voor op komt is in jou fantasie, wakker worden dus en probeer niet met geouwehoer praatjes jezelf beter voor te doen.


  Maak melding

 5. Ik heb geen flauw idee wie deze topfunctionaris is, maar ik krijg het idee dat er eindelijk een vonkje is ontstoken die moet leiden tot de strijd om de opvolging van fossielen als Vene, Rodgers enz. Het is al zeer lang tijd voor vernieuwing in de NPS.
  Ik zou zeggen: meneer Coblijn, Go for it and kick some ass. Dat is natuurlijk tenzij u ook een 70-jarige topper met boter op het hoofd bent.


  Maak melding

 6. 7000 SRD is wel een beetje veel voor een parttimebaan die ze erbij mogen doen naast hun “normale” vaste baan van 40 uur per week. Dan hebben we het nog niet eens over de verschillende toeslagen die erbij komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.