Suriname reserveert deel resthulp voor energie

3

PARAMARIBO, 7 sep – Suriname heeft een aanzienlijk deel van de restantfinanciering uit de verdragsmiddelen gereserveerd voor de energiesector. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Van de 172 miljoen euro die is bedongen bij het beleidsoverleg met zijn Nederlandse ambtgenoot Agnes van Ardenne, is zeventig miljoen bestemd voor energie.

Het gaat er vooral om de energievoorziening veilig te stellen. Voor de overheid is van belang dat enerzijds de opwekking van energie opgevoerd wordt en anderzijds de distributie wordt veilig gesteld. Het geld gaat naar onder meer modernisering van het voorzieningsnetwerk. De financiering geschiedt op pariteitbasis, waarbij beide landen evenveel inbrengen.

Suriname heeft het geld er voor over, temeer vanwege de economische perspectieven. “Het opheffen van energietekorten betekent ook het verminderen van belemmeringen voor het scheppen van permanente arbeidsplaatsen en duurzame ontwikkeling van de private sector”, stelt Plos. Tijdens het beleidsoverleg is ook geld gereserveerd voor onder meer rechtshulp en milieubescherming.


3 REACTIES

 1. Hallo, Hallo,Hallo ,Ring, Ring,
  ben je daar. Het is weer wat binnen 172 mil.

  Hoe gaan wij verdelen????

  Veel succes, en eet smakelijk.

  vrij spraak
  vrij land


  Maak melding

 2. Ahi: joe si tog: ding mang sidong tapoe a soekroe patoe.

  Ma mi moesoe pai mi joeroe foe na oso nanga faja en oenoe moesoe nja-njang !!!!!

  Daarom ti ding sma di bari foe roof nanga kiri

  Ai boi know mi sabi pi a di komoto.

  Sabi dierie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.