dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname wil eigen controlestijl op luchthaven

Suriname wil eigen controlestijl op luchthaven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 sep – Suriname wil de eigen stijl van drugscontrole behouden op onder andere de Johan Adolf Pengel-luchthaven. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Methodes als de vernederende honderdprocent-controle of bodyscans zijn uit den boze. “Controle zal uitgeoefend worden op basis van eigen indicatoren”, aldus Santokhi.

Gedacht wordt onder meer aan toepassing van echoscopie op personen die verdacht worden van bijvoorbeeld het slikken van cocaïnebolletjes. “Als blijkt dat er voldoende informatie is dat bepaalde mensen onderzocht moeten worden of voldoen aan een bepaald profiel dat bekend is bij de controlediensten, dan wordt er gecontroleerd”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Suriname heeft zo zijn eigen manier om slikkers te achterhalen. De vaardigheden zullen nog meer worden ingezet nu een strengere aanpak is overeengekomen binnen de Surinaams-Nederlandse stuurgroep Drugsbestrijding. De trainingen die de Nederlandse Marechaussee nu verzorgt voor de Militaire Politie moeten in dit licht worden gezien. Nederland heeft ook materiële hulp toegezegd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. als suriname zelf moet controleren dat weet je dat het niet goed gaat poorlai dus .
  wat kunnen ze goed, vertel santholie .
  bolletjes slikken en corruptie om suriname een slechte naam te bezorgen .


  Maak melding
 2. Weer die negatieve reactie van Surinamers, wil men iets doen dan wordt er al gezegd dat het niet goed zal gaan. Alsof in NL alles goed gaat. Wij moeten de ideeën van onze mensen niet afkraken maar verbeteren.
  Zo helpen we mekaar, en niet anders!!


  Maak melding
 3. Goeie zaak, alleen zullen die ambtenaren hun eigen cocaine wel door laten gaan. Dit is gewoon een feit, want de dealers zitten helaas tot in de hoogste kringen van Suriname dus er zal niet opgelost worden. Maar wat ik al eerder heb gezegd legaliseer gewoon die spul, dan ben je van een hoop ellende af. Meer dan dat er nu is, alcohol of verkeer of roken veroorzaken meer doden per jaar dan drugs.


  Maak melding
 4. Hallo Boegroe,

  Ik ben het met je eens. Zodra men gaat proberen iets te ondernemen in Suriname, wordt er altijd kritiek aan gegeven.
  Het is inderdaad nooit goed. Ik ben trots op mijn eigen landgenoten die durven te ondernemen.

  Mensen die negatief door het leven gaan, zijn mensen die altijd klagen dat ze pech hebben in het leven, omdat altijd de ander de schuld heeft of krijgt.

  Janny


  Maak melding
 5. nou janny ga maar lekker op vakantie en let niet op op zanderij en voor je weet zit er drugs in je tas. erin gestop door douane op zanderij om de honden op schiphol af te leiden zodat hun eigen mensen door kunnen lopen. wees niet naief. thats the real world. suriname is niet beter of slechter dan iedere willekeurige derde wereld land waar mensen arm zijn


  Maak melding
 6. Vergeten jullie dat ook de blanke nerderlanders flink wat coke smokelen naar nerdrland.Kijk maar naar die Nederlandse militairen die via hun fergatten flinke partijen coke smokelden en met die orion vliegtuig ook flinke balen met coke naar binnen brachten. Dus beste surinamers doe niet alsof alleen surinamers dit soort shit doen, of zg niet goed controleren.


  Maak melding
 7. zolang ze corrupt zijn zal ik nooit trots op ze zijn .wat doen ze goed in suriname leg dat uit .alles is vriendjes politiek de de waarheid is hard om te horen .blijven jullie mnaar met je theoretische trots over de surinaamse leiders die dat land naar de knoppe helpen.de duane ,politie ,aalemaal corrupt tot de hoogste baas .houden jullie je eigen voor de gek dat wij het kunnen .
  tuurlijk moet het kunnen maar dan met eerlijke mensen van onbesproken levens gedrag maar waar vindt je die in suriname .
  bijna allemaal hebben een smet op hun naam .hoeveel corrupte lieden die nog vrij rondlopen en hebben jullie het over zelf doen .laat zij eerst beginnen die corrupte lieden aan te pakken dan geven zij pas een goed voorbeeld aan het volk .de kleine man gaan ze zeker aanpakken maar de grote jongens blijven buiten schot en dat weten velen die roepen dat wij ons zelf gaan controleren .hier gaat de poes op de melk letten hahahahahah en dat weet een ieder.


  Maak melding
 8. Balinta ,ben jij rijk dan,huh volgens mij kom je ook uit Suriname?Rijk zal je zijn als je in Nederland woont en van een uitkering leeft,het kan niet anders, anders typ je niet zo oerdom.Je hoeft niet hier groot te komen doen om Suriname een 3e wereld land te noemen,waar de mensen arm zijn,wat een respekt voor mensen heb je bahhhhhh,je hoeft niet te denken dat je het beter hebt dan een ander,want ook jij struggled met de euro`s.
  Altijd maar dat negatieve van bepaalde Allochtonen van Surinaamse afkomst, wacht maar bij de volgende regering zullen jullie smeken om terug te keren naar Suriname,ik hoop dat ze de grenzen dicht gooien voor jullie.Naar een andere land kunnen jullie soort niet,want daar wordt het HARD WERKEN,niets krijgen jullie kado,zoals die Ned, dat gedaan hebben toen.
  Ik word erg kwaad,als bepaalde Allochtonen zo over hun land praten,zie de Turken,Afrikanen,Antillianen,Marokkanen, die mensen zijn TROTS op hun land ,zullen nooit en dan ook nooit zo hun land afzeiken als jullie bah,1 ding vergeten jullie deze site wordt in Ned.geproduceerd,dus de kans is minimaal dat de Surinamers jullie bull-shit lezen.


  Maak melding
 9. die 100% controle in su bestaat uit 5 posten.Zorg er in iedergeval voor dat je geen deo,aanstekers(dure),nagelvijl/-knippers in je handbagage hebt want diepakken ze op post 4 van je af onder de noemer 11september.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES