Staatsolie wil Suriname zelfvoorzienend maken

2

PARAMARIBO, 6 sep – Suriname moet op termijn zich zelf kunnen voorzien in de behoefte aan brandstof en energie. Dit zegt directeur Marc Waaldijk van Staatsolie. De bedrijfsstrategie is toegespitst op verhoging van de productie tot ten minste het niveau waarop de lokale markt volledig voorzien kan worden. Over enkele jaren moet het al zover zijn.

Tegen 2015 zal de dagproductie zijn opgetrokken naar vijftienduizend vaten per dag. Nu ligt de productie nog rond de dertienduizend per dag. De capaciteit van de raffinaderij zal worden verdubbeld. “We zijn een commercieel bedrijf”, zegt Waaldijk. Dus moet niet meteen gerekend worden op superlage brandstofprijzen als heel Suriname gaat rijden en draaien op Staatsolie.

Wel mag gerekend worden op een gezonde bedrijfsgroei. Staatsolie moet één van de meest welvarende bedrijven worden in de regio. Het zit erin met een geschatte groei van de on shore reserves naar honderd en zestig miljoen vaten. Voor twee gebieden is een joint venture aangegaan met het Australische Hartman Oil. Ook in zee wordt naar voorraden gezocht in samenwerking met multinationals.


2 REACTIES

  1. Jawel: Maar leer de boy,s en Vtje, hoe zij hun goud en houtzaken moeten oppakken.

    Maak geen politieke zaak van, en weeshandig anders gaat jullie hele bedrijf ten onder.

    Laat ze daarbinnen nooit en never zaken overnemen.

    OE-DOE en GO-TOE


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.