maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameProject voor renovatie basisscholen Suriname

Project voor renovatie basisscholen Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 sep – Tientallen basisscholen krijgen een flinke opknapbeurt van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB, is een overeenkomst gesloten voor financiering van zowel bouwkundige reparaties als schilderwerk. Het werk moet gereed zijn als straks de schooldeuren weer opengaan.

De scholen zijn dringend aan renovatie toe, vanwege jarenlange onderhoudsachterstanden. Er wordt ruim drie miljoen dollar gereserveerd uit het project Basic Education Improvement Program, BEIP, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de IDB. Er zijn reeds ruim twintig scholen voorzien en ongeveer hetzelfde aantal staat nu op het punt een beurt te krijgen.

Het betreft een crashactie. De renovatie was aanvankelijk gepland voor vijf jaar, maar moet nu binnen twee jaar zijn afgerond. Het BEIP voorziet ook in hervormingen in het basisonderwijs. Schoolbesturen moeten meer beslissingsvrijheid krijgen op onder meer management- en financieel gebied. Ook zal het curriculum worden aangepakt en de aansluiting op vervolgonderwijs worden versoepeld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES