Suriname zoekt in Nederland geld voor dijken

27

PARAMARIBO, 4 sep — De Surinaamse regering hoopt bij de Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) in Nederland zo’n 80 miljoen euro los te krijgen voor dijkversterking in de districten Coronie en Commewijne. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad vandaag.

Volgens minister R. van Ravenswaay van Planning en Ontwikkelingssamenwerking heeft onderzoek van het ingenieursbureau Sunecon uitgewezen dat het herstel van de oeververdediging dringend noodzakelijk is om verder landverlies tegen te gaan.

Alleen al in Coronie is in de afgelopen jaren ruim 600 hectare landbouwgrond opgeslokt door het water van de Atlantische Oceaan. De plannen voorzien in het verhogen en verstevigen van dijken en het verbeteren van de afwatering in de bedreigde gebieden. Van Ravenswaay hoopt in november de financiering definitief rond te krijgen tijdens het halfjaarlijkse beleidsoverleg met Nederland, schrijft de krant.


27 REACTIES

 1. Na 600ha. lanbouwgrond verloren te hebben wil je er wat aan gaan doen? den man dies jongoe!!
  Vraag gelijk expertise aan bij de EU voor je bestemming. Want als die 80 miljoen inderdaad vrij komt wil ik zien of dat hele bedrag tot op de laatste cent aan dijkversterking wordt besteed?? Ons kent ons toch!!
  Het derhalve wel een serieuze zaak, want door alle grensgeschillen niet op te willen lossen raken we alleen maar land kwijt. En nu aan de zee!! what’s next??


  Maak melding

 2. En wie gaat die dijken bouwen?Ik hoop echt dat nederlanders zelfs die dijken bouwen.Ik hoop dat van ravenswaay ook de know how van nederland naar sur probeert te halen ipv alleen geld.


  Maak melding

 3. Ach, ik zal niks meer schrijven, of toch wel.
  O wee nederland als jullie de moed hebben het verzoek van suriname af te wijzen. Dan, dan….
  Ik roep alle surneds op om nederland met alle geoorloofde middelen onder druk te zetten zodat zij geld geven voor de dijkversterking. Als het lukt kunnen we heel misschien, voor korte tijd, de waardering krijgen van de egte surinamers.


  Maak melding

 4. Nog even ter herinnering aan de Surinamers die zeggen dat
  Surineds profiteurs zijn en zeggen dat ze ons niet nodig hebben. Lees hierboven wat er staat. En inderdaad hopen dat die geld goed wordt besteed als het zover mag komen, dus niet in de zakken van die corrupte heren maar ook daadwerkelijk aan de dijk besteden aub.


  Maak melding

 5. So mi lobi ti di, vandaag laten jullie zien dat jullie van Su. houden (dus het hart op de juiste plek)So So Lobi Surneds.

  Maar helaas zij gaan schulden maken voor Su.

  Laten wij hopen dat elke cent nuttig besteed wordt( meneer V en aanhang niemand gaat dit keer verduisteren toch) okay afgesproken.

  Droevig


  Maak melding

 6. Ai boy , eindelijk wat voor die coronianen,ik dacht dat ze ons zouden laten verzuipen ,maar die mooie woorden van meneer vanravenswaay zijn nog geen werkelijkheid.

  Coronmang


  Maak melding

 7. 80 miljoen euro? Koeiedag hee, dat zet geen zoden aan de DIJK.Als ze in Su gewoon de oceaan zijn gang laten gaan hebben ze binnenkort ook geen grensgeschil meer met Guyana. Ik hoop dat het van Ravenswaay echter lukt om die 80 miljoen los te peuteren zodat we over enkele jaren Coronie kunnen bestempelen als de Surinaamse Riviera naar het model van de Turkse badplaats Alanya.


  Maak melding

 8. Ik ben zelf een nederlander van nederlandse afkomst toch wil ik graag reageren op dit bericht……….
  Ja nederland, denk aan onze”buren” en geef geld !!
  Laten we bidden dat het geld ook daadwerkelijk besteed wordt aan de dijken!
  T.C


  Maak melding

 9. voordat de wateren uit suriname rivier de atlantische oceaan begroet nemen zij uit waardering voor de almachtige oceaan als geschenk een stukje aarde/land mee. als het nog langer duurt dan zal de plaats “zoelen” aan de watergoden worden toevertrouwd. dit zal ook op andere plaatsen in plaatsvinden.
  doordat de temparatuur op onze “vredige aarde” stijgt zal waterpeil ook stijgen en wij zullen rekeinghouden met volksverhuizingen. aan de knappe koppen de vraag: welke gebieden worden blank vanwege stijging van waterpeil in de oceanen voordat suriname dijkgeld besteed?


  Maak melding

 10. Hoeveel keer moet ik nog over schrijven of voor kauwen. Surinamers toch, er is zoveel graniet stenen in de rivieren. Stenen staan in de droge tijd blood. Jullie hoeven ze niet te kopen. Voor nog geen half miljoen heb je alle dijken af. Ga zelf naar Nieuw Amsterdam en zie zelf de stenen dijk langs de rivier. Die stenen staan al meer dan 50 jaar. Die zelfde stenen liggen veel in het binnenland. Stenen kunnen met de kleine boten vervoerd worden. Waarom kunnen jullie je eigen volk niet aan een baan helpen. Wij hebben alles al, waarom steeds bedelen en Suriname meer in de schulden stoppen.

  Groeten,

  Dr Dewanand Makhan


  Maak melding

 11. Mr.Makhan dit klopt, maar hoe krijg jij dit bij een niet goed denkende leiding naar binnen.

  Geld lenen voor vrienden en fam.
  En liever een buitenlander het werk laten doen. Ja Ja dan komt Tjoekoe los.!!!

  Ik had het idee dat V.tje en aanhang slimmer waren.

  Werkloos.


  Maak melding

 12. nou, nou, weer geld nodig?
  goud, zilver, brons, olie, bauxiet en noemt u maar zo door!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ik denk door bedelen kom je echt niet ver.
  jammer.

  Ik vraag wel af of de 80 mil, de regering zijn eigen dijk gaat vullen of werkelijk de dijk gaat versterken .

  vrij spraak,
  vrij land


  Maak melding

 13. Haal wat ze voor de kust nodig hebben in boven-suriname b.v. Phedra.

  Maar ja transport !!!! en weer een vergeten gebeid tot ontwikkeling.(bloei)
  Dat mag niet, en de boys kunnen dit niet aan, (niet genoeg politieke vrienden in dat gebeid). Trouwens Su, bestaat voor deze boys alleen uit Par’bo.

  Verrekijker.


  Maak melding

 14. Sinds wanneer is Nederland van de Surineds baja,Surineds, hahahaha gewoon allochtoon zijn jullie.
  Suriname vraagt aan de Nederlandse FMO geld en niet aan the so colled Surineds hahahahahahahaah, of allochtonen van Surinaamse afkomst,maar misschien zijn jullie eigenaar van FMO,hahahahah ai baja, wat een dombo`s
  Suriname heeft het overgrote deel van de Allochtoonse Surinamers NIET NODIG, want die zijn zelfs in NEDERLAND niets, de Surinaamse studenten die hier studeren, die hebben we nodig en zeg maar een kleine 5% van de Allochtoonse Surinamers.Zij die hier hun bull-shit komen uitkramen, STAY FAR AYWAY van SURINAME,blijven jullie lekker in NEDERLAND,waar jullie OOK met de NEK worden aangekeken, ze gaan zelfs (VVD) de Allochtonen in de gemeenten controlren hahahahahahahahaah.


  Maak melding

 15. Wat kunnen jullie,helemaal niks als de koe helemaal verdronken is komen jullie eerder komen julle nooit kijk maar naar commewijne straten vormen in zee.Als nederland de dijk bij de monding bij AMSTERDAM niet had gemaakt was helft van commewijne nu niet zijn alles zou in zee veranderen .En jullie kunnen geen eens normale dijken maken dat is heel schande en dan willen jullie alles zelf doen denk niet dat het jullie ooit lukt want jullie zijn allemaal zakken vullers vooral de mensen die hoog zitten .Jullie moeten nu echt de jongeren de kans geven om zich te bewijzen denk dat hun het beter kunnen dan jullie want hun intreseren in de toekomst jullie niet .jullie kijken alleen tot jullie neus en niet verder


  Maak melding

 16. Goed so Firosh! Als ze weten waar Commewijne ligt hoeft je niet verder te vertellen. Die stenen kunnen ze met boten of via de oude spoorlijn vervoeren. Tora wil ook TJOEKOE! Hij is blut, hahahahaha! Fotoboi, Lafu, Prik, Realist, Mike, Mase, Werkloos, Verrekijker ik zal jullie nooit vergeten. Jullie doen het voor Suriname. Bedankt.

  Groeten,

  Dr. Dewanand Makhan


  Maak melding

 17. Ja ze hebben weer geld nodig,zijn jullie steuntrekkers bang dat de euro`s opgaan en niet meer kunnen profiteren van onze belastingcentjes???
  Als jullie zo stoer zijn wat komen jullie dan in Suriname doen,door deze bull-shit van jullie worden jullie met de nek aangekeken in Nederland en ook in Suriname.
  Ik weet zeker dat het OVER GROTEDEEL,dat hier Suriname komt afzeiken, gefrustreerd zijn omdat ze het moeten doen van de SOOS,niet op vakantie kunnen,en maar achter hun pc zitten en hun gal spugen op Suriname en de Surinamers.Hhahahahaha wachtie no:Verdonk,Wilders,Pastors Eerdman,gaan jullie mores leren,ze zijn al bezig of proberen dan,de Antillianen terug te sturen,wat grondwettelijk niet haalbaar is,want ook Surinamers met een Ned.paspoort zijn crimineel(78%)recht voor `1 recht voor allen,klaro.Ai bajaaaa,oen kong fini boeng nah bakra kondre ,soso bigi mofo oen abie now,now,oen ow cree foe go baka na joe kondre,dan mie hoop dat Sranang jagie oen gwe baka, LANDVERRADERS.


  Maak melding

 18. dat je weet wat SOOS is zegt al veel. hihi.
  mensen die al die instanties kunnen citeren ,zijn meestal zij die het gebruiken, is niet zo atibrong.
  verdenk niet anderen van wat jij doet.


  Maak melding

 19. Hahahahahaha lafu, nooit en dan ook nooit heb ik van de SOOS geleefd,daar zorgden mijn ouwe lui wel voor, hun werken dus ik ook, ik heb een prima baan bij de Heineken sinds 15 jaar puhhhhh voor je.Dat ik het woord ken hahahahaha, ik sluit me niet op in een hokje achter mijn pc,maar ben meer buiten dan binnen,gelukkig heb ik alleen bakra en Anti maten, hoef ik niet naar het gezeik van zulk soort lui als jou te luisteren.Hahahahahhahaah TYPISCH een Surinaams gedachte heb je hahahahahahaa.Op een andere artikel gaf je aan dat je 2 Rotweilers hebt hahahahaha boi dat is het STATUS SYMBOOL van een ……….. hahahahaahah DRUGSBARON,een Surinamer met 2 rotweilersssssssss ????????????hahahahahahaahah.Lafu zal zich wederom afvragen hoe weet hij dat hahahahaha, nou voor het geval je geen telegraaf leest , daar stond het hhahahahahahaahahah.Daarom ben je zo boos noh, dat ik je door heb,hahahahahaha.
  NOGMAALS LAFU,Ik WERKKKKKKKK hahahahahahaha,laat me weten als je een baan wilt, hahahaha ik ga voor je regelen hahahahahahahahhaahah.


  Maak melding

 20. ik zou zeggen laat die surinamer helpen die alleen maar grote mond hebben.vooral op deze site.ze kunnen alleen maar grote mond geven.
  als iemand iets goed wil beginnen. dan worden zij zwaar bekritiseerd.


  Maak melding

 21. Hallo dames en heren, het gaat nu niet om gelul, het gaat om die dijken, en ons land!!
  Hoe dan ook , die dijken moeten komen!!
  Hoe.. maakt niet uit. Als het maar snel is. Ons land verdwijnt, we moeten het verdedigen als we ons land willen behouden. Je kan het op verschillende manieren doen, geld vragen en/of je eigen grondstoffen inzetten, goed voor de werk gelegenheid, en economie, hoofdzaak is verdedigen!!
  En geen gelul!
  Zo moeilijk is het toch niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.