maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinamer Mahawat Khan stopt met Contact Groep Islam

Surinamer Mahawat Khan stopt met Contact Groep Islam

-

Does Travel - naar Suriname

De liberale moslimvoorman Hikmat Mahawat Khan stopt met de Contact Groep Islam. Hij wil niet langer ‘zinloos met elkaar bezig zijn’ over integratie zegt de Surinamer in het Algemeen Dagblad. Mahawat Khan vindt dat moslims hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en stopt daarom met langdradige discussies over integratie, met het – mede – verkwisten van miljoenen euro’s subsidie en het ‘zinloos met elkaar bezig zijn’.

De Contact Groep Islam (CGI) is een Nederlandse islamitische koepelorganisatie, die namens een aantal moslimgroeperingen contact onderhoudt met de overheid. “We praten twintig jaar over integratie. Maar er is niks veranderd. Na twintig jaar discussie staan allochtonen en autochtonen nog steeds te vaak tegenover elkaar. Dat wordt in stand gehouden door de Nederlandse overheid en moslimleiders die het tij niet kunnen keren” meent Mahawat Khan.

Ir. Hikmat Mahawat Khan MBA komt uit Suriname. “Wij zijn liberale moslims en dachten dat wij waren ingeburgerd. We waren opgenomen in de Nederlandse samenleving en vóelden ons ook opgenomen. De discussie over islam in Nederland ging langs ons heen. Maar ons doel is ook: de islam uitdragen. Ik ontdekte dat dat niet kon, omdat de islam was besmeurd door moslims zelf. De kentering die hier is ontstaan, kon plaatsvinden door nalatigheid in de moslimgemeenschap.”

Een stuk uit het Algemeen Dagblad:

„Recent las ik over ‘halal financieren’. Daar wordt een verhaal omheen verteld dat moslims geen huizen kunnen kopen.’’ Klinkklare onzin, zegt hij. ,,Nederland moet ook duidelijk maken dat hier regels gelden voor iedereen. Een stel opportunistische moslims laat zien wat de islam hen verbiedt wanneer het hen uitkomt. Het is zuur te zien dat dit soort moslims iets bedenkt om moslims te beschermen tegen ‘zonde’. ,,Het is ook zuur te zien dat de VVD dit plan omarmt. Dat is dubbel, want aan de andere kant is deze partij tegen segregatie. Toch houden ze zo diezelfde segregatie in stand. En er is ook dubbelheid bij de moslims; er is nooit een moslim geweest die moslims wil behoeden voor het misbruik maken van voorzieningen. En dat is honderd procent haram, zonde in de islam.’’ Khan vindt dat de moslims af moeten van opportunisten. En de politiek moet haar dubbelhartigheid opgeven. „Het probleem is dat de voorhoede geen harde noten durft te kraken, omdat iedereen zijn positie wil behouden. Daarom gaat de discussie door.’’

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. wie deze man die ook zijn eigen straatje schoonveegt ik moet zeggen dat ik moslims in het algemeen niet begrijp alls het ze uitkomt is het niet en andersom wel dus wie hou wie voor de gek hier ik kan hoop dingen opnoemen maar ik bespaar me de tijd deze man is een demagoog ik zou het niet gek vinden dat je straks hoort dat hij zich gaat aansluiten bij een der politieke partij let op mijn woorden . van alha mag je ook niet nep trouwen ga na hoeveel moslims het doen om hier te wonen kinderen opgeven die niet van hun is waar blijf alha voor de gek houderij is dit allemaal dat was het weer oke doeiii


  Maak melding
 2. ik bedoel te zeggen dat moslims dingen doen alls het ze uitkomt , dan is het goed en anders om niet en dan denken dat hun god een oogje dicht knijp in hun voordeel .


  Maak melding
 3. Du, je bent een blanka-naaper.
  Wat denk je bij jezelf als ik zo praat ben ik dan blank??Ga eerst je goed orienteren in de Moslim gewoontes en leefwijze.
  Hier trouwen en kinderen opgeven komt van de Surinamers af die hebben het eerst gedaan,zo werd het overgenomen door,Turken,Afrikanen Marokkanen,Antillianen enz. ,dus kom geen koeterwals hier verkopen.


  Maak melding
 4. djequiz, hoe kom je erbij dat de Surinamers eerst begonnen zijn met kinderen opgeven terwijl zij niet bestaan. Wil je de Surinamers erbij betrekken in jullie SMERIGE praktijken. De ontdekking van het vals opgeven van kinderen is hier in Nederland opgemerkt via de kinderbijslag die Marokkanen en Turken MASSAAL opstreken en als zij met bewijs moesten komen verwezen zij naar de kinderen van ooms en tantes.Jullie moslims zijn een gehaaid volkje, schreeuwen over westerse waarden en normen, maar wel van de westerse luxe willen genieten.Ik ben het eens met dhr. Khan, dat de moslims zelf naar een oplossing moeten zoeken en niet meeheulen met instanties. Zij zijn zelf bang voor hun baantje en willen de knoop niet doorhakken en houden zo hun achterban zoet.Tijd om de beerput open te breken.


  Maak melding
 5. Ik snap DU niet. Hij leest niet goed. In het artikel probeert Khan juist aan te geven dat moslims erg selectief de islam toepassen, veelal om er alleen maar persoonlijk voordeel uit te halen. Overigens bevesigt DU met zijn reactie wat Khan ook probeert te zeggen nl. dat door het gedrag van vele moslims een verkeerd en negatief beeld is ontstaan. Dus DU goed lezen en minder snel in reflex reactie schieten


  Maak melding
 6. Bijna iedere bevolkingsgroep maakt gebruik, helaas ook misbruik van subsidie’s, geef niet alleen de moslims de schuld ervan, het zijn ook gewone mensen. Surinamers zijn wat dat betreft niet heilig in uikering en subsidies trekken. Aow, ww, samenwonen en dubbele uitkering en ook zwart werken, noem maar op. Het is makkelijk om een vinger naar een ander te wijzen maar kijk eerst in je eigen tuin voordat je de onkruid van je buurman bekritiseerd.


  Maak melding
 7. De mosliemgemeenschap is hier altijd met rust gelaten, zij hoefden zich niet te intergreren en konden doen en laten wat zij wilden. Als het zo doorgaat in Nederland krijg je dan een tweede Engeland. Iedre bevolkingsgroep heeft zijn eigen eilandje. Dat zou je toch niet willen hebben in Nederland. Zo crieeer je appartheidssysteem en worden door de blanke Nederlanders als tweederangsburger beschoud. Ik zou vooral aan de moslimgemeenschap in Nederland willen zeggen, probeer gewoon te intergreren anders zul je boot missen. En vooral niet bij elk akkefietje beginnen te schreeuwen dat je gediskrimineerd om de blanke Nederlanders bang te maken en vooral de jonge generatie marrokanen. In hun eigen land durfen zij dat niet te zeggen, anders komen zij in de gevangenis terecht. Maar helaas dat gebeurt niet, want zij beroepen zich dan op hun Nederlandschap (paspoort). Ik zou dat maar afschaffen een dubbele nationaliteit. En misbruik van maken wanneer het je uitkomt.
  Nou het misbruik maken de sociale voorziening bijvoorbeeld van kinderbijslag en het niet geven van oudere overledene in hun thuisland, komt van de turken en marrokanen, maar het is toch de schuld van de overheid in Nederland.


  Maak melding
 8. De Surinamer Hikmat Mahawat Khan heeft een uitstekende beslissing genomen.

  Surinaamse moslims moeten zich distantieren van het ouderwets denkpatroon van moslims uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten en zichzelf vooral niet laten beinvloeden door het islamitische fascisme van de arabieren, die hun problemen verschuilen achter een geloof terwijl hun ouderwetse cultuur en uiting vaak hieraan debet is.

  Suriname heeft zijn eigen islam en daar moet niemand van buiten af aan tornen.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding
 9. Faradiba, het is een gegeven dat de Surinamers de Mrokkanen en Turken dat geleerd hebben,ook de schijnhuwelijken.

  Suriname geldt als 1 van de tolerantste landen ter wereld,wat betreft smaen leven met elke religie,afkomst of wat dan ook.De Surineds,willen zich gedragen als de blanken om ook zo te reageren over de Moslims,daar word ik kwaad om.Ik heb nooit en dan ook nooit meegemaakt in Suriname ,dat mensen werden afgekafferd om hun geloof.En wat schets mijn verbazing hier, de Surineds gedragen zich net zo walgelijk als de hersenloze blanken.UITZONDERINGEN DAARGELATEN.
  Maar watch out, de blanken moeten jullie ook niet,kijk om je heen,de bekende Surineds worden steeds met de grond gelijk gemaakt,zie Umberto Tan,Sylvana Simons, Hunkar enz. lezen jullie een keertje pagina 316-318 van teletext ned.1-2-3,o ja de nieuwe tros presentatrise Esajas,ik heb gelezen hoe ze stuk voor stuk te kak werden gezet,je proefde de jaloezie en het misgunnen,door die bakra`s.

  De heer Khan heeft gelijk met zijn stelling,maar dat is reeds jaren zo in Suriname.


  Maak melding
 10. hi–

  laat ik het simpel houden
  een kwart van de wereld bevolking is moslim
  de westen ziet dit als een bedreiging-omdat de islam ,ook de snelst groeiende geloof is
  de media besteed er genoeg aandacht aan

  sommigen willen er een graantje van mee pikken-door zich als wijsneus te gedragen
  maar als de wijsneus–niet geaccepteerd word
  word die boos
  wat een arrogantie -om over zoveel mensen te beoordelen en te veroordelen

  ed


  Maak melding
 11. djequiz, je kletst uit je nek, waarom zouden SURINED. als blanken willen leven en doen. Ik althans niet. Zodra een zwarte een eigen mening op na houdt en zich CORRECT gedraagt, wordt er al geschreeuwd dat zij de blanken nabootsen.
  Wij zij geen KOPIEERDERS en willen ons zelf zijn en ik denk dat wij een groep zijn die transparant is en onze mening durven te geven,althans de creool.
  Is daar iets mis mee?.Mensen die denken door witte voetjes te halen bij WITTE, vallen altijd door de mand.
  Je zegt dat bekende Suri,s ook niet gewaardeerd worden door WITVOLK en de WITTE neemt hen ook te grazen.Het kan wel zo zijn, maar ze hebben ondanks alle tegenwerking van de witjes en hun EIGEN mensen /kleur carriére gemaakt en ondanks ze keer op keer op hun SNUIT vallen, THEY STILL GO ON.
  Dat getuigt van POWER en DOORZETTINGSVERMOGEN.
  Vergeet niet dat er van beide zijde WIT/ZWART enorme jaloezie is als Sur/ned in de schijwerpers treden.Wij zwarten zouden en moeten elkaar een hand geven, maar dat doen wij niet en daar maakt de WITTE FLINK gebruik van.


  Maak melding
 12. Faradiba,wederom spreek je,jezelf tegen,lees je posting 5.
  Toen we(jullie)tig jaren geleden in Suriname woonden,hebben we(jullie )ons nooit gestoord aan welke religie dan ook,we woonden naast elkaar,met elkaar enz.Wil je nu komen vertellen dat jij niet die bakra`s napraat,over de Moslims??We zijn een gehaaid volk?????? Hoezo dat???? Dat is een pure blanke uitspraak ,als we willen genieten doen we dat luxe of niet heeft niets met zg westerse luxe te maken.Hebben de westerse landen alleen luxe dan???Ik heb nieuws voor je, ik ben in luxe opgegroeid,dus wat klets je nou,zowel en Suriname als hier.
  Surinaamse Moslims leefden altijd in hun eigen wereld,laten zich niet in met het extreme gedoe,heb je ooit gehoord dat een Surinaamse Moslim anderen kwaad hebben gedaan??En niemand heeft het over ZWARTEN gehad,jij komt er weer mee op de proppen,er zijn ook zwarte Moslimbroeders/zusters in Suriname,en ze leven VREDIG met en naast ELKAAR.

  NATIONALIST heeft een uitstekende reactie gegeven,hij weet er tenminste alles vanaf.


  Maak melding
 13. Voor de mensen die discussieren over zwart is beter dan moslims en andersom, feit is dat half afrika ofwel 50 procent van de zwarten (negers) in afrika zijn ook moslims. Dan zijn zij dus twee keer zo slecht of twee keer zo goed.. snap je wat ik wil zeggen. Dus als een moslim een zwarte, zwart wil maken maak hij zichtzelf zwart en andersom ook.


  Maak melding
 14. Moslim moeten naar mijn inziens deliberate of the mind hebben.
  Er zijn meer wegen die naar god leiden.
  Probeer van andere religies te leren en niet de citaat gebruiken er is maar 1 god en 1 boodschapper met deze citaat sluit je jezelf af van de rest.
  Tang boen


  Maak melding
 15. het is heel jammer dat de heer mahawat khan door veel moslims uit andere landen(niet uit suriname) niet als volwaardige moslim wordt aangezien en gerepecteerd. tegen hem zou ik willen zeggen: ga door met de uitvoering van je positieve gedachte en denk vooral dat het verleden was een droom, het heden is een spel, en de toekomst is een schepping.


  Maak melding
 16. zeg maar wat je wil ha ha ze hebben jullie allemaal verslagen, jullie landen overgenomen, jullie hersen gespoeld, jullie talen afgepakt, maar bij de mosliem lukt het hun niet, die zullen nooit overgeven.
  bij jullie is dat allang gebeurt, alleen zijn jullie dat vergeten.kijk naar je zelf, en vraag aan je zelf wie ben ik,wat is mijn taal, en mijn cultuur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES