NDP kritiseert ‘hardhandig’ verwijderen goudzoekers

18

PARAMARIBO, 2 sep — In het parlement heeft André Misiekaba van de NDP vrijdag opheldering gevraagd over de verwijdering van gouddelvers in het concessiegebied van Rosebel Gold Mines op donderdag. Volgens Misiekaba zou hardhandig zijn opgetreden door politie en militairen. Het gaat om 400 gouddelvers van NV Gowtoeman.

Minister Chandrika Santokhi verklaarde dat de gouddelvers zich niet aan afspraken hebben gehouden. Zij zouden zich vrijwillig verwijderen uit het gebied en daarvoor een ander aangewezen krijgen. De politie moest in actie komen na een officiële klacht van Rosebel Gold Mines, dochtermaatschappij van de Canadese multinational Cambior.
De goudzoekers hebben ook herhaalde malen het bevel tot verwijderen genegeerd. Tijdens de acties zijn verboden wapens aangetroffen. Van de vijf aangehoudenen blijven twee in hechtenis.

Volgens Misiekaba zouden ook 1200 mensen brodeloos zijn geworden. Minister Andy Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen is in samenwerking met de Geologische Mijnbouwkundige Dienst (GMD) is hen een areaal van 8.000 hectare aangeboden.


18 REACTIES

 1. Men weet het ,maar doet niks ,een gemiddelde gezin in SU. bestaat uit +/- 8 personen(incl opa en oma)als de politie achter 400 man zit krijgen direct 3200 burgers geen brood op de plank.

  Ai boi !!!!!wat nu dan !!! ,dus je wil ze dieper het oerwoud in sturen om ze daarna met een list weer te verwijderen.

  Mannen trek met fam.(gezin)naar Par’bo en laat zien wat voor onzin deze mannen onderleiding van Dhr.V. uithalen.

  Ze moeten dit nu echt gaan begrijpen.

  400 man (+/-) 4 kilo per dag goud voor de Staat

  Jammer deze politieke boys willen niet tellen ,maar wachten op het buitenland.

  Goudzoeker


  Maak melding

 2. Dan moet de direktie van NV gotoeman haar personeel zelf op de juiste plaats zetten en houden. O wacht even nv gotoeman is gewoon een verzonnen bedrijf zonder direktie, niet waar ,mr misiekaba. De NDP stelt nu echt teleur.


  Maak melding

 3. Lafu lach niet om anders man leed. Een verzonnen naam of niet het gaat niet om naam of NDP.
  Het gaat om Su en bevolking ,waar van Su. zij zich ook zouden mogen bevinden. Wanneer zijn de stads mensen onderleiding van de heer V. van plan ,de binnenland bewoners met respect te behandelen.

  Koloniaal gedrag moet na 30 jaar mooi genoeg geweest zijn of niet.

  Respect voor omgeving in nood.

  Droevig


  Maak melding

 4. Doodsimpel een poging tot opruiing van meneer Misiekaba.
  Wetsovertreders zijn aangepakt. Dat is doodsimpel het werk van Politie en Justitie. Maar populistische taal, oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid en opruiing kan meneer Misiekaba waarschijnlijk wel politiek gewin opleveren. Het maakt hem niet uit of in landsbelang de wet gehandhaafd wordt, als hij maar persoonlijk profijt uit de situatie kan halen.
  Way to go Misiekaba. How low can you go.


  Maak melding

 5. “NV Gowtoeman” dit moet het bedrijf van
  de gloote leidel van mijnheer misbaksel
  zijn. De gloote leidel heeft keer op keer
  bewezen, een liefhebber van illegale praktijken te zijn.

  W.Whome


  Maak melding

 6. Ik hoor vaak een ontwikkelings land(derde wereldland).
  Ik dacht dat zulke landen altijd in ontwikkeling moesten zijn.
  Dus waar de bevolking zelf ook bezig moet zijn.
  Alles wat zij zelf kunnen exporten moet.

  Maar als het land bestuurders heeft die de ontwikkeling tegen houd dan houdt het logisch op.

  U ziet dat alles uit het buitenland moet komen, zelf een simpele houtenstoel,tafel, houtenlepel,enz.

  Bestuurders jullie zijn dus goed bezig.(slim, wijs)met alles wat de natuur in je bovenkamer achter gelaten heeft.

  Perro.v.de Speurhondenclub.


  Maak melding

 7. Lafu is gewoon een naam, je moet me naam op deze forum niet binden aan wat ik er onder schrijf, het is geen sarcasme het is geen bericht ,is gewoon een naam.Ik moest een kiezen ,en ik heb dat gedaan en ik ga het niet elke keer veranderen.Het wilt niet zeggen dat ik lach om wat er staat of dat wat ik schrijf grappig bedoelt is!!!!!
  Kijk naar de inhoud om te oordelen of ik een grap maak of serieus ben.
  Dus a.u.b. niet elke keer dom reageren als of ik zit te lachen omdat ik de naam lafu hanteer.


  Maak melding

 8. Lafu begrijp ik het niet goed, oh oh !!

  Niks is slimmer om dieper het oerwoud in te trekken.
  Een verzonnen naam of niet, het gaat om Su burgers. Mensen die onder (deplorable)erbarmelijke omstandigheden hun brood zoeken.

  Dus daarom mijn reactie. Het komt treiterend over.(jou reactie)

  Droevig.


  Maak melding

 9. Opo: ogen open houden.
  Het gaat om Su burgers moet Lanti hen straks in dienst nemen.
  Men had eerst moeten denken (kansberekening voor succes of niet).Tevens rekening houden met de Su. burgers, in het gebied

  Stuur de buitenlandse ondernemers dieper het oerwoud in, zij hebben de mogelijkheden.
  Maar in Su. doet men alles om buitenlanders te bevoordelen om Suri’s te bestelen.

  De Suri. zelf heeft geen plek in het land, men doet maar, en blijft het doen.

  Er wordt een soort ontmoedigings politiek gevoerd, zodat de gewone burger geen goud mag of kan zoeken. Wel ze doen maar zij zullen vroeg of laat hun beloning betaald krijgen.

  Land te koop.


  Maak melding

 10. Ja iedereen leest lafu en begint te zeggen dat ik treiter, dat is jullie probleem, maak het niet de mijne .
  Laten we de inhoud bekijken:
  Dan moet de direktie van NV gotoeman haar personeel zelf op de juiste plaats zetten en houden.
  Zo droevig , hoe is orde handhaving door NV gotuman voorstellen treiteren?
  Moet NV gotuman zoals een bedrijf betaamd zomaar op een ander mans concessie gaan?Nisk treiterend lijkt mij.volgende zin:

  O wacht even nv gotoeman is gewoon een verzonnen bedrijf zonder direktie, niet waar ,mr misiekaba.
  Nou dit lijkt misschien treiterend maar is een feit.NV Gotuman is geen bedrijf ,heeft geen direkteur maar men gebruikt het net als hoe men stichtingen in het leven roept in dit land op grond te stelen.NV gotuman heeft geen concessie op de concessie van Cambior.Neen de concessie is aan Cambior verstrekt. Regels zijn regels.Als wij het overtreden ,kan morgen Cambior in het stuwmeer zonder te vragen ook goud zoeken, want wij zelf houden ons niet aan de regels.Creeer geen bandeloosheid.
  Nou wat is Nv gotuman? het is een verzameling van goudzoekers die zich hebben gebundeld onder de naam NV gotuman.Dat maakt het geen bedrijf met vergunning.Over erbamelijke toestanden ga ik een andere post doen.

  De NDP stelt nu echt teleur.
  Ja de NDP zoekt gewoon verkiezings stemmen.Toen Bouterse goud deed of doet, moest je proberen op zijn concessie te gaan.Je gaat zien hoe snel boerenveen zou komen aan dansen.
  De NDP zal het zelfde edrag onder hun bewind niet toleren.Maak je daarover geen illusie.Erger nog NV gotuman word dan NV Stilletjes eigendom van bouterse.Wacht maar.

  Ik heb niks treiterends gezegd,lijk het als ik lach? Heb ik hahaha achter geschreven?Of 😉 Nee.Ik ben serieus,maar je leest alleen lafu en verzint de stemming en dat is niet netjes.


  Maak melding

 11. Wat men, de NDP, leuk weg laat is dat 949 mensen een baan hebben bij Cambior.Ze kunnen dan ook uitrekenen hoeveel mensen dus niet brodeloos zijn. Verder zegt men dat 20% van deze arbeiders rechtstreeks uit de omliggende gemeenschappen komen.dat is 200 man.De rest van die arbeiders komt uit de rest van het land.Let op de scholing van de mensen ,voor dat je zegt maar 200 man.


  Maak melding

 12. Oh Oh !!! nu heb ik het door maar jammer helaas ik ben geen NDP’r. Conclusie jullie VHP, NPS. of beken kleur.(coalitie).

  Ik sta achter mensen die niet bestolen moeten worden.(geen Robin-Hood)

  En die willen werken en niet politiek kraaien.

  werkloos door dhr. Vtje en aanhang.
  P.S.
  De hoop is dat ze geen zwerver of rover worden.

  Werkloos.


  Maak melding

 13. wat ik niet snap van de NDP is dat het erop lijkt alsof ze voorstnader zijn van bandeloosheid. Eest nemen ze het op voor een guyanese crimineel die godzijdank het land is uitgezet. Nu lijken ze voorstander van wetteloosheid waar het op de goudzoekers aankomt. Is dit wat ze voor ons in petto hebben als ze aan de macht komen. Je krijgt zo langzamerhand genoeg van het opositie voeren om het opositie voeren. Wodr het niet eens tijd dat met in landsbelang in het parlement zijn werk doet. Met dit soort acties van misikaba worden er verkeerde signalen naar buiten gebracht. Heeft men niet vdoor dat ding e kwekie piking snekie sa kang tronn bigi aboma. als zij straks aan de macht zijn zal die zelfde slang ze wurgen.
  Ik ben geen voorstander van geen enkele politieke partij. Maar voorstander van ons geliefd land. Zagen meer van onze politici het ook maar door die bril. dan was suriname al lang een paradijs.


  Maak melding

 14. Kwakoe: kijk goed naar de wereld, mi boi dan kom je snel achter bepaalde dingen.
  Dan zakt je broek waarschijnlijk af.

  Take time to look.

  Luister Fluister.


  Maak melding

 15. oh werkloos is droevig!! haha,
  Oh Oh !!! nu heb ik het door maar jammer helaas ik ben geen NDP’r. Conclusie jullie VHP, NPS. of beken kleur.(coalitie). zegt werkloos
  Om te beginnen staat in de kop van het artikel NDP kritiseert ‘hardhandig’ verwijderen goudzoekers.Dus als ik zeg de ndp laat achterwege, dan is het geen beeldspraak,maar letterlijk de ndp laat achterwege dat..!!! Het is geen reflectie op jou of NDPers.
  Verder is niet NDP zijn ,geen reden te concluderen dat mensen VHP, NPS of bij de coalitie horen.Die redenering is volstrekt idioot.

  Ik sta achter mensen die niet bestolen moeten worden.???? zegt werkloos.
  Ok ik snap niet waar over je het hebt.

  En die willen werken en niet politiek kraaien. zegt werkloos
  waar over heb je het nu? het gaat over de behandeling op schiphol en drugs.Ik snap niet waar over je het hebt.


  Maak melding

 16. Ik sta achter mensen die niet bestolen moeten worden.???? zegt werkloos.
  Ok ik snap niet waar over je het hebt. Sta je niet achter mensen die wel bestolen worden?Rare reaktie van werkloos.


  Maak melding

 17. ndp. waarom doe je niet als de koning van thailand.dat is de enige oplossing.andere oplossing is er niet.
  deze regering verkracht mensen. het is te vergelijken met dieren.ze hebben hun mens heid kwijt. doe wat.verjaag ze a.u.b.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.