vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidHoge bloeddruk bij zwangere vrouwen alarmerend

Hoge bloeddruk bij zwangere vrouwen alarmerend

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 sep — Het aantal zwangere vrouwen met verhoogde bloeddruk (hypertensie) is alarmerend. In het ’s Lands Hospitaal en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is sprake van veel opnames. “Als je zestien patiënten hebt liggen, hebben twaalf een te hoge bloeddruk. Dat is enorm veel”, zegt gynaecoloog André Ramkhelawan van het ’s Lands Hospitaal tegenover de Ware Tijd

Over het algemeen is hypertensie al verontrustend in Suriname, maar nu alarmfase ingeluid. Gynaecoloog Carlos van Lierop van het Academisch Ziekenhuis het zwangere vrouwen ‘kilt’. Beide specialisten zeggen dat vooral ligt het voedingspatroon en te late controle. Vooral bij vrouwen uit het binnenland is het laatste het geval. “Veel vrouwen kunnen niet komen voor controle, omdat ze die verzekering niet hebben en dat is ernstig.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Als zij met zijn allen een klompje goud in handen.
  Dan waren zij met zijn allen ,om hulp te bieden (politiek). Maar nu komt alles traag op gang omdat het buitenland de voorkuur geniet.(tjoekoe).

  Of zijn ze door geestelijkemarteling zwaar overspannen geraakt.

  Dus u ziet het ,het bloed blijft stijgen.

  Droevig


  Maak melding
 2. Soso probleem, die vrouwen winden zich op met die mannen , die mannen in de regering, hun zonen , o God alleen problemen veroorzaken ze.Minder zout eten dames of is dat een mythe?


  Maak melding
 3. mischien maken ze zorgen dat zij de kinderen niet kunnen zorgen.als je denk dat de gemiddelde loon maar drie euro per dag is.suriname is bijna net zo duur als nederland.en de verleiding neemt toe.ook de onnodige honger neemt toe.onnodige honger bedoeld men.lust een lekker eten.lekker drinken.uitgaan.een keertje mooie kleding.
  volwassen mensen zijn ook kinderen.ik gun ze dat graag.maar de donkere mensen gunnen elkaar niet.ze laten de armen alleen zien dat ze het kunnen.idioot is dat.we gaan toch allemaal dood als een hond. rijk of arm.dus. als je veel heb. geef de andere een beetje.lach ze niet uit. help ze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES