woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname handhaaft strenge controle westgrens

Suriname handhaaft strenge controle westgrens

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 sep – De strenge controle aan de grens met Guyana zal voorlopig gehandhaafd blijven. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Police. De verkiezingen in het buurland mogen dan vreedzaam zijn verlopen, maar Paramaribo is er niet op gerust dat alles nu pais en vree is. Er zal meer moeten gebeuren.

Pas als de situatie rond de verkiezingen “aardig genormaliseerd” is, kan wijziging overwogen worden, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Hij heeft de geschiedenis aan zijn kant. In het verleden is het vaker voorgekomen dat er geweld uitbrak na de verkiezingen. Vier jaar geleden was het raak toen de oppositie zich verzette tegen de stembusoverwinning van president Jagdeo’s PPP.

Ook dit keer heeft de PPP de zege behaald. Het kan dus nog alle kanten uit. Overigens schijnen de controles wel mee te vallen. Op de wegen van en naar Nickerie worden alle voertuigen aangehouden en worden documenten doorgenomen. “Ik hoor alleen de klacht van mensen dat ze te vaak gecontroleerd worden, maar dat is alleen maar in belang van hun veiligheid en die van het land”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES