Arbeiders Suriname’s grootste haven weer in actie

1

PARAMARIBO, 30 aug – Arbeiders op de Nieuwe Haven voeren weer actie tegen het management. Met blokkades en een protestmars naar het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, is uiting gegeven aan het massale misnoegen. Willekeur en politieke steekspelletjes zouden de arbeiders het brood uit de mond stoten.

Directeur John Defares van NV Havenbeheer mag dan wel zeggen dat de haven een hervorming doormaakt, de Bond van Havenarbeiders spreekt van aansturen op willekeur. “Defares voert scenario’s uit”, zegt bondsvoorzitter Romeo Chin A Loi. De bond moet monddood worden gemaakt en als het even kan zelfs uitgeschakeld worden. Het is dan vrij spel voor bepaalde belangengroepen.

Die moeten gezocht worden bij de Surinaamse Partij van de Arbeid, waar Defares lid van is. Deze partij zwaaide in de vorige regering de scepter op TCT. Door uitbreiding van de coalitie moest plaats gemaakt worden voor A Combinatie. “Het interesseert ons niet wie het uiteindelijk voor het zeggen krijgt, de willekeur moet ophouden en de arbeiders moeten loon naar werken krijgen”, zegt Chin A Loi.

De protestmars heeft uiteindelijk een gesprek opgeleverd met minister Alice Amafo van TCT. Of dat ook tot verandering zal leiden, die de arbeiders gunstig zal stemmen, moet nog worden bezien. Volgens Defares gaat het om modernisering. Dat de arbeiders daar gevaar in zien, is nauwelijks denkbaar. Het zijn losse krachten, die werken voor scheepvaartbedrijven en niet voor Havenbeheer.


1 REACTIE

 1. Niemand uitsluiten geef de jongens werk..

  komt er van, alles gaat om politiek en niet, om de gewone burgers.
  Moeten deze mannen nu rovers of zwervers worden.

  V. ik weet dat je niet overal ben, maar spring erin en zorg dat deze jongens weer gaan werken geen politieke belangen S.V.P.

  aiboi !! het houdt maar niet op in SU.

  Bredi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.