woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandInheemsen brachten Surinamers naar Franse politie

Inheemsen brachten Surinamers naar Franse politie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/ALBINA, 29 aug – Inheemse leiders uit het dorp Galibi hebben twee landgenoten zelf geleid naar de politie in Frans Guyana. Na bericht te hebben ontvangen over betrokkenheid van de twee bij een dodelijke vechtpartij, zijn de leiders zelf op onderzoek uitgegaan. De Surinaamse autoriteiten zijn geen moment verwittigd.

Over het protest in het parlement, wordt laconiek gedaan. Daar is onder meer gewezen op de grondwettelijke voorziening dat Surinamers niet uitgeleverd mogen worden. Even bestond de indruk dat de politie betrokken weer eens was. “Achteraf is iedereen deskundig, maar ik heb gehandeld op basis van de op dat moment beschikbare informatie,” zegt dorpsleider Ramses Kajoeramari tegenover de Ware Tijd.

Tegenover Kajoeramari hebben de mannen gezegd onschuldig te zijn. Hij heeft voorgesteld om de oversteek te maken naar het Frans Guyanese dorp waar de vechtpartij heeft plaatsgevonden. In een gesprek met de plaatselijke dorpsleiding zouden de mannen wel betrokkenheid hebben bekend. Beiden zijn toen gelijk aangehouden door de Franse politie.

“Als ze direct hadden bekend op Galibi, zou ik, wetende dat een arrestatie door de Franse politie niet terug te draaien is, ze aan de Surinaamse politie hebben overgedragen”, aldus Kajoeramari. Hij vindt het hoog tijd dat de justitiële samenwerking met Frankrijk goed geregeld wordt. Er bestaat wel een conceptverdrag voor vervolging op elkaars grondgebied, maar dat moet nog worden goedgekeurd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. In de fransecel zijn ze beter af denk. Gezien de situatie waarin het cellenhuis in Par,bo zich bevindt. Ze zijn ook dicht bij huis. Ik denk dat ze ook na verhoor worden vrijgelaten als ze onschuldig zijn.


  Maak melding
 2. na don i don. niks gedaan of niet, nooit zelf aanmelden in een ander land. Niet voor verhoor,gesprek of bezoek.Laat ze altijd netjes een verzoek bij justitie voor dat er mensen worden aangehouden.En ja tuurlijk gaan ze zeggen a no den doe eng. Volgende keer moet je eerst gaan luisteren in frans guyana wat er gezegd word en dan pas neem je je vriendjes mee,nadat natuurlijk justitie heeft gezegd dat het moet.Je hebt rechten op de surinaamse bodem


  Maak melding
 3. Als bij een vechtpartij onder deze indiaanse familie een dode is gevallen, moeten alle betrokkenen worden gehoord. Dit om vast te stellen wie de dader is. De leider heeft goed gehandeld. Als ze onschuldig zijn worden ze vrijgelaten. Beter dan een onverwachte inval van een arrestatieteam op je dak krijgen met alle imotionele/psycho. gevolgen van dien.


  Maak melding
 4. Als verantwoordelijk van Galibi heeft hij goed gehandeld volgens de gewoonte en zeden van ons. Het zou nooit zijn bedoeling zijn geweest om zijn vrienden aan een vreemde natie over te dragen als hij wist dat de fransen de mannen zouden aanhouden. Ik ben honderd procent verzekerd dat onze gezagdragers in binnenland hun verantwoordelijk kennen.


  Maak melding
 5. ja,wat vind je nou viezer of schoner!!de hond die vlak voor je neus staat te poepen vind de hollandse politie dat heel goed,normaal.de honden moeten ook de bak in voor een paar uurtjes denk ik.ik dednk dat dit zeker puur met rassen discriminatie te maken heeft .


  Maak melding
 6. Als de Fransen deze jongens zelf waren komen op halen dan zou er geschreeuwd worden. Dus heren in het grens gebied let op je tellen. Wij leven in in andere tijd, zelf de Taliban in eigen land krijgt klappen. No soekoe probleem gi Sranang.

  Weet wat je doet.


  Maak melding
 7. Onder de grote leider Bouterse zou dit onmogelijk zijn. De regering Venetiaan is een voetveeg voor de gewone burgers en de politie van het land. Zelfs in Paramaribo, het bestuurscentrum worden mensen zonder tussenkomst van de rechter uitgeleverd aan het buitenland. Terecht, het land is net als Nederland in relatie tot Amerika, een bananenrepubliek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES