Suriname grendelt illegale route uit Guyana af

2

PARAMARIBO, 28 aug – Suriname heeft de illegale ‘Backtrackroute’ afgesloten als onderdeel van de veiligheidsmaatregelen in het grensdistrict Nickerie. Dit meldt de Ware Tijd. Het personenverkeer is dan ook aanmerkelijk toegenomen via de gemeenschappelijke veerdienst tussen het Surinaamse Southdrain en Molesoncreek in Guyana.

De afvaarten worden danig vertraagd door de grote toeloop. Suriname heeft de veiligheid verhoogd met het oog op de presidents- en parlementsverkiezingen in Guyana, die doorgaans met geweld gepaard plegen te gaan. Er wordt rekening mee gehouden dat criminelen de grens oversteken. De controle van voertuigen is opgevoerd. In en rond Nickerie zijn verscheidene controleposten opgezet.

Hoe lang de maatregelen zullen duren, is niet bekend. In Nickerie bevinden zich honderden legermanschappen, die de veiligheid moeten helpen handhaven. De afgelopen weken hebben zich enkele gewelddadigheden voorgedaan in Guyana. Onder meer zijn medewerkers van een plaatselijk dagblad vermoord. Niet duidelijk is of de moorden politiek gemotiveerd waren.


2 REACTIES

  1. Hallo Suriname,waar ben je mee bezig???En de vlucht routes via Brazilië en Cayenne?Daar zullen de Guyanezen dankbaar gebruik van maken.Weet je hoeveel Braziliaanse en Franse criminelen via een sluiproute zich in Suriname een veilig heenkomen hebben weten te verschaffen?Geen half werk leveren,ja???


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.