zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse Justitieminister iets te progressief

Surinaamse Justitieminister iets te progressief

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 aug – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is iets te progressief te bevonden door de ministerraad. Dit meldt de Ware Tijd. Santokhi’s voorstel om de limiet af te schaffen op het aantal toegestane rechters, heeft het niet gehaald. Er wordt slechts een numerieke verhoging toegestaan van vijftien naar vijfentwintig rechters bij het Hof van Justitie.

Het voorstel had de onafhankelijke status van het Hof enigszins moeten schragen. De ministerraad vindt dat een limiet betere garanties biedt. “Je moet heel selectief en omzichtig zijn en de juiste mensen hebben. We gaan daarom nu het raadsvoorstel aanpassen en het aantal brengen op vijfentwintig. Daarmee kunnen we een goede rechtspleging verder garanderen”, zegt Santokhi.

Hij vindt dat Suriname zeker vijftig rechters nodig heeft. Nu zijn er maar elf in functie. Tien kandidaten worden nu opgeleid en drie oudere juristen volgen een verkorte voorbereidingsroute. Door het tekort bij het Hof blijven veel zaken liggen en duren processen te lang. Volgens Santokhi blijven onder meer onbetaalde verkeersboetes ongestraft, doordat de rechter niet aan behandeling toekomt.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. ha, ha.. mischien iets te progressief en een tikeltje onhaalbaar. Maar wel progressief. Ik begin steeds meer sympathie voor die man te krijgen. Loekoe noh! Rechters moet je wel heel goed betalen. Het moet ook nog aantrekkelijk zijn om na je rechten studie 4 a 5 jaar rajo te doen. 50 x een rechters salaris kan Su echt niet opbrengen. Bovendien is dat ook een beetje overkill. 30 is precies goed..


  Maak melding
 2. Maar ja.

  Meer rechters meer veroordeelden meer straffen meer cellen.(gevangenissen)meer voedsel voor de boy’s and lady’s meer justitie personeel.

  Is het geen tijd om meer aan preventie te doen.(een beter soort geen import, en geef zelf het goeie voorbeeld. Heer politiek de meeste dingen leer je van een ander.) Verkomen is beter dan genezen(straffen)

  Ahiboi Su kent dezelfde problemen als Ned.

  Ahiboi


  Maak melding
 3. Ik zou zeggn beter progressief dan destructief…en in dit geval conservatief….sommige leden van deze ministerraad….voelen…’íets’al aankomen…..>> en het wordt steeds heter…Mijheer Santhoki….tot nu toe STEUN ik (Jay)..uw beleid…. jammr dt u wordt geremd… maar gaat u toch zo door….

  BVD, ondergetekende…..


  Maak melding
 4. santoki voor precident tot nog heb jij mijn simpatie eerlijk is eerlijk no poring begie joe hou vol hou koers ze gaan jou volgen iemand moet zijn kop uitsteken om suriname stap voor stap vooruit te brengen en de corupte bende op re hangen alls het aan mijn licht maar ik ben een democraat dus stuur ze de laan uit


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES