Munitie uit WO II onbewaakt in Surinaamse bunker

2

PARAMARIBO, 28 aug – Munitie uit de Tweede Wereldoorlog ligt onbewaakt in een bunker in het district Para. Dit heeft Ronnie Brunswijk van coalitiepartner A Combinatie in het parlement gezegd. Het restant uit de munitievoorraad van de Amerikaanse protectietroepen is nog best gevaarlijk. Het gaat op duizenden projectielen, waaronder handgranaten.

De indruk kan makkelijk ontstaan dat er niet gemaald wordt om de veiligheid van burgers. Brunswijk is er verbaasd over dat het gebied waar het spul ligt, niet eens is afgebakend of afgezet, de projectielen er als het ware voor het oprapen liggen. Meer kon hij niet kwijt door ingrijpen van coalitieleider Otmar Rodgers. Die vond dat Brunswijk zich maar moest verstaan met Defensie.

In 2004 was in dezelfde omgeving reeds een voorraad ontdekt, die door het Nationaal Leger onschadelijk is gemaakt. Formele verzoeken om informatie bij de regeringen van de Verenigde Staten en Nederland hadden niets opgeleverd. Vermoed wordt dat het materiaal bestemd was voor de luchtafweer. De Amerikaanse troepen waren vooral belast met de bewaking van de bauxietindustrie.


2 REACTIES

 1. Hallo, Hallo !!!! laat de bovengenoemde landen een schade vergoeding betalen.

  Niet normaal als dit waar is !!!!
  Het is gewoon beestachtig.

  Come up !!

  Boos !!!


  Maak melding

 2. Niet alleen een vergoeding, ze moeten dat shit van ze uit het land weghalen en in hun eigen land gaan dumpen. Want dat is het enige wat ze kunnen, hun eigen troep in andere landen dumpen of laten staan. Zolang het hun leven niet in gevaar brengt, die …….. De regering moet erop staan dat die amerikanen hun rommel ophalen. Maar goed, dat is weer een ander verhaal. De regering…….. ze hebben het te druk met andere zaken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.