zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieIllegaal uitleveren van Surinamers houdt aan

Illegaal uitleveren van Surinamers houdt aan

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/ALBINA, 28 aug – Het illegaal uitleveren van Surinaamse staatsburgers aan Frans Guyana blijft doorgaan. Dit zegt parlementariër Jenny Geerlings-Simons van de oppositionele NDP. Het laatste geval betreft twee bewoners van het inheemse dorp Galibi, die verdacht worden van het plegen van een delict op Frans grondgebied.

Welke instantie de twee heeft uitgeleverd is nog onduidelijk. Geerlings-Simons vindt het onbegrijpelijk dat Surinamers nog worden uitgeleverd, ondanks protest uit de gemeenschap. De laatste keer, ruim een jaar terug, heeft zelfs procureur-generaal Subhaas Punwasi de illegaliteit bevestigd. Toen werd een van moord verdachte man uitgeleverd door de politie van de grensplaats Albina.

De man is na ongeveer te hebben vastgezeten, vrijgelaten zonder opgaaf van redenen. Van een vergoeding van Franse of Surinaamse zijde heeft hij totnogtoe niets gemerkt. Volgens coalitieparlementariër Silvia Kajoeramari, die zelf uit Galibi komt, zijn de twee gevangen gezet in Cayenne, de hoofdstad van Frans Guyana. Suriname en Frankrijk hebben geen onderling uitleveringsverdrag.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

4 REACTIES
 1. Dit is toch ongrondwettelijk mang? Dit kan echt niet een skotoe die gewoon denkt die man zijn grondrechten met de voeten te kunnen vertreden.
  Ik hoop echt dat er maatregelen genomen worden tegen deze ome agent en dat ie een buffel zal schijten. Wat die man ook gedaan mocht hebben je bent geen rechter en kan niet zelf je eigen recht handhaven..


  Maak melding
 2. De Suri’s moeten gaan begrijpen niet onnodig problemen te zoeken voor Su.Dit door ontoelaatbare handelingen te plegen buiten Su.
  Om zich daarna rustig te verstoppen in Su.En daarna weer toe te slaan (als het ze uitkomt) op vreemde bodem,(dit soort gedrag hebben bepaalde figuren jaren uitgehaald ook Par’bo heeft er behoorlijk last van).Ik noem geen namen maar uw weet wie. Er moet een behoorlijke oplossing hiervcor komen, (HARD OPTREDEN)anders hebben wij binnen de kortste keer andere buitenlandse machten in Su. Om de boel onder controle te krijgen. En wie zal ons dan bijstaan, deze gasten uit het land te verdrijven ? Maar Suri’s uitleveren is een gevaar, dit omdat als er iemand is die verdacht wordt niet zo makkelijk uitgeleverd kan worden, dan heb je de poppen aan het dansen.

  Su. doe dringende zaken om de last posten onder controle te krijgen.

  Maar verkoop je landgenoten niet.

  Weer een onnodig probleem.

  Probleem.


  Maak melding
 3. de gevestigde orde in suriname, heeft nooit een rechtsgevoel aan burgers laten blijken, omdat ze zelf ooit zijn gehersen spoeld door de voormalige blanke machthebbers en dit is dan een uiting van de tweede machts termijn van de bavianen revolutie in suriname……..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES