Zicht op verkoop Bruynzeel Suriname vertroebelt

12

PARAMARIBO, 24 aug – Het is nog onduidelijk of de verkoop van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij doorgaat. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Terwijl volgens de intentieverklaring het ultimatum binnenkort verloopt, kan het Nederlandse Doorwin BV maar niet tot een besluit komen.

Een overeenkomst lijkt verder weg dan ooit, nu van tactiek wordt veranderd. “Doorwin heeft aangegeven dat ze met een andere BV op de proppen willen komen”, zegt Jong Tjien Fa. Dit zet kwaad bloed, omdat alle onderhandelingen voor niets schijnen te zijn geweest. Een andere BV zou betekenen dat er opnieuw gezocht zal moeten worden naar een vertrouwensbasis.

“Deze BV kennen we niet, het zouden andere aandeelhouders kunnen zijn. We kunnen nu alleen maar speculeren wat ze willen”, aldus Jong Tjien Fa. Er is ook om verlenging gevraagd van de onderhandelingsperiode. De regering wil alleen instemmen als er zicht is op een goede afloop. Binnenkort wordt een besluit genomen. “De houtsector heeft veel potentie, vandaar dat we er veel geduld in stoppen.”


12 REACTIES

 1. “Er is ook om verlenging gevraagd van de onderhandelingsperiode. De regering wil alleen instemmen als er zicht is op een goede afloop. ”
  Wat bedoeld de minister hiermee? Moet men de minister het eindresultaat al doorgeven voordat men over dit eindresultaat onderhandeld?

  ?


  Maak melding

 2. Zo en welk effect heeft dat op het al goedgekeurde MOP, minder geld neem ik aan.Gaan ze die arbeiders nu wel ontslaan, gaan ze verkopen voor CHM? ik ben benieuwd.


  Maak melding

 3. Meneer, Michael Jong Tjien Fa, vertrouwen moet u eerst bij u zelf hebben. Als u je zelf niet vertrouwd wie anders gaat u vertrouwen.

  ps. of heeft u wat anders aangeboden gekregen, bv meer geld voor je zelf.

  vrij land
  vrij uitspraak

  Mike


  Maak melding

 4. Ruth,
  Zie jij hier nog iets leuks en positef in?
  Ik doe mijn best maar het wil nog niet helemaal lukken.
  Zo niet dan no span meisje, ook dit is maar tijdelijk. Laten we leuk nieuws lezen over Brace en mevr Vene.


  Maak melding

 5. Als het waar is wat de minister zegt moet het géén enkel probleem zijn om betere overeen komsten te sluiten.Maar de toekomst zal het ons leren.

  Biga.


  Maak melding

 6. Michael, reden om subiet te stoppen met die grappemakers. Verkoop het aan een Su. onderneming, aan mij of een andere srananmang.
  Laat die bakras k eten! Late we onze dingen zelf houden noh!!


  Maak melding

 7. Heb vanuit Brazilie vernomen dat met bepaalde tropische houtsoorten, tegenwoordig net zoveel valt te verdienen als met drugs. Dit is volgens mijn bron al jaren bekend bij de internationale houtboeren. In Suriname weet men dit echter nog niet en probeert Doorwin haar slag te slaan voordat de Srinamers hier achter komen. Surinaamse regering, weet dus wat je doet en geef jou burgers niet nogmaals het nakijken zoals bij de Cambior deal.


  Maak melding

 8. Zo voorkomt kersten die onderhandelingen voor een nederlandse CAO, hij voorkomt verder ook dat de nieuwe aandeelhouders van bryunzeel suriname onder doorwin profiteren van Doorwin nederland. Men speculeert al op de wat doorwin gaat verdienen met eindprodukten,maar hiermee kunt men alleen speculeren op de hout prijs van het hout die haven verlaat.Geen praat hier in paramaribo over 1 of 10 jaar over government take moet hoger want het is ons hout en de winst in Neerland is omhoog


  Maak melding

 9. Ik heb geen reden om te twijfelen aan hetgeen minister Jong Tjien Fa zegt. In dat geval is zijn houding te begrijpen.
  Ik kan mij voorstellen dat gezien de ontwikkelingen in de houtsector beide partijen zich trachten te herpositioneren ten opzichte van de ententieverkaring.
  Ik hoop alleen maar dat er naast prijsaspecten ook know how en management expertise wordt meeoverwogen. Tenslotte kan bruinzeel het niettegenstaande goede prijzen voor hout, het op zichzelf toch niet redden.


  Maak melding

 10. Bhai Inderdaad is niet alle nieuws om blij van te worden. Maar dat zwartgallige van jou de hele tijd ( dat wat jij humor schijnt te vinden) is gewoon niet nodig.

  Aan alles zit een positieve kant hoezeer dat soms eerst niet te zien is. Ik kies ervoor om vooral de positieve dingen te zien en te zoeken. Dat maakt het leven een stuk lichter.

  fijne dag en bedenk dat ook regen een positief ding is

  ruth to bhai


  Maak melding

 11. Ruth.

  What about the reality? Is het risico niet groot om gedes-illusioneerd te worden? Heb je het hele proces van de LOI’s (Letters Of Inttent) gelezen? Dit is gewoon een schande hoe dat behandeld is door de Regering, temeer dat Doorwin accoord ging met 40% voor Suriname en 60% voor Doorwin, de regering in de laatste LOI melding maakte, dat ze ook tevreden waren met 30%. Is dit geen uitverkoop?


  Maak melding

 12. Je moet het aspect aandelen niet overschatten Joesoe. Tenzij je een meerderheid hebt, kun je toch niet sturen.
  Andere aspecten bij zo’n overeenkomst kunnen veel belangrijker zijn, zoals afspraken met betrekking tot herinvesteringen die op termijn kunnen leiden tot een omvangrijke houtindustrie in Suriname,etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.