dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname stuurt slachtoffers mensenhandel niet weg

Suriname stuurt slachtoffers mensenhandel niet weg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 aug – Suriname zal slachtoffers van mensenhandel niet meer uitzetten. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Wie aangeeft te willen blijven, kan in aanmerking komen voor permanent verblijf. Suriname gaat mee met de mondiale trend, waarbij geronselde personen een helpende hand geboden wordt.

De mensen worden ook meer als getuigen benaderd om informatie te vergaren tegen mensenhandelaren. Wie moedwillig meewerkt met deze criminelen door onder meer vervalste documenten aan te nemen, hoeft niet op sympathie te rekenen. “Voor die mensen is er geen ruimte en we zullen normaal het uitzettingsbeleid uitvoeren”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

De nieuwe aanpak is meer voor vrouwen en kinderen, die onder valse voorwendsels gedwongen worden tot moderne slavernij en prostitutie. De ervaring leert dat de meeste slachtoffers terug willen naar het land van herkomst. “Mochten er gevallen zijn, waarbij de mensen te kennen geven dat ze willen blijven, dan gaan we een ander beleid voeren dan voor gewone vreemdelingen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Ik verwacht niks anders van een medemens.
  Daarnaast kunnen wij onze landbouw activiteiten verbeteren met deze dames en heren,svp niet voor de sex industrie(geen smeerlapperij)

  Thank You.


  Maak melding
 2. Bhai to Ruth,
  Ik vind het leuk dat deze mini-ster je steeds beter gaat bevallen, alleen kan het in dit geval niet om de inhoud gaan.

  Het is namelijk absoluut niet waar dat het een internationale trend is dat slachtoffers van mensenhandel permanent in een bepaald land mogen blijven.

  Ze krijgen (ook in Ned.) een tijdelijk verblijf die geldig is voor een bepaalde tijd, namelijk tot na het onderzoek en de rechtzaak daarna moeten ze gewoon terug naar het land van herkomst.

  Ik denk dat deze mini-ster de Chinese smokkel probeert te legaliseren.

  Wakker worden jongens laat je geen kat in de zak verkopen


  Maak melding
 3. hallo mr santhoki,

  Ik ben blij dat je nu goed bezig bent suriname naar de goede baan te leiden. Vraag zonodig hulp aan de nederlandse overheid om de criminelen te bestrijden we hebben nog veel tegoed van ze.

  Zet hem op.
  P.S zorg dat de corruptie binnen het politiekorps wel goed aangepakt wordt.Er zijn heel wat agenten die geld aan nemen van crimelen.
  Zet iets op als de FBI dat ze ook de politie in de gaten houden.Ik wil zeggen haal de zwervers van de straat en geef ze een goede opvang of tehuis.Probeer er voor te zorgen dat de mensen zich weer veilig voelen,dus meer politie op straat eventueel met bewakings camera in de stad .Laat de criminelen zien dat de politie er ook is.

  het best


  Maak melding
 4. Gelieve deze lieden dan ook aan het volgende te onderwerpen. Dat zij de eed en gelofte afleggen de Surinaamse grondwet en alle overige wetten te respecteren en na te leven en dat zij zich als een waardige Suri burger (geen Nieuwfront) zullen gedragen.


  Maak melding
 5. onze “vene” mag met trots voorbeeld nemen van zijn minister Santhoki.
  hij is een voorbeeld “pim van suriname” en gedachtegoed is heel dun gezaaid!
  wie is de volgende positieve surinaamse beleidsmaker? radj?


  Maak melding
 6. Beste Sranangmangs,

  Het is humaan om gerondselde personen uit handen van brute criminelen houden en tegelijkertijd informatie bij deze slachtoffers inwinnen opdat de criminelen achter slot en grendel verdwijnen. Het is een twee vliegen in een klap. Ik wil namens alle slachtoffers van dit soort onmenselijkheden onze leiders (in dit geval onze minister van Justitie&politie)hartelijk bedanken voor dit beleid welke een goed signaal is naar de wereld en in het bijzonder die schurken.

  Sranangmangs, Tang Boeng
  Eigenwaarden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES