Vrachtlijn Suriname – Antillen voor meer handel

7

PARAMARIBO, 23 aug – De zeevrachtlijn die binnenkort geactiveerd wordt tussen Suriname en de Antillen zal vooral de grote vraag naar Surinaamse producten moeten lenigen. Dit stellen de initiatiefnemers, de Stichting ter bevordering van Caribische Integratie, Korsou Oso en Exportar Club Caribe. In juni is een intentieverklaring getekend op Curaçao.

De bedoeling is begin volgend jaar al van start te gaan met twee verschepingen per maand. “Intussen is er al een aantal exportbedrijven dat belangstelling heeft getoond. En dat terwijl er op dit moment helemaal geen maritieme verbinding is”, zegt Korsou Oso-directeur Purcey Olivieira tegenover de Ware Tijd. Op de Antillen is er dringend behoefte aan producten als bouwmaterialen.

Ook voedselproducten en typisch Surinaamse waar als Parbo bier en Fernandes Ice Cream zijn in trek. Mogelijk wordt uitgebreid naar andere regionale bestemmingen. De formaliteiten worden nog uitgewerkt. “Eigenlijk kunnen wij nu al beginnen, maar alles moet netjes in place zijn, zodat wij volgend jaar een goede maritieme dienst hebben tussen de landen”, aldus Olivieira.


7 REACTIES

 1. Ik snap er niets van. Was er dan geen lijn tussen Suriname en de Antillen.
  Ik weiger dat te geloven.
  Of is er hier gewoon sprake van een nieuwe vrachtlijn? In dat geval is dit toch helemaal geen nieuws. Gewoon categorie hond bijt man. Niets aan de hand.
  Wie het weet mag het zeggen.


  Maak melding

 2. he bhai ben je nou echt zo verzuurd of speel je het maar?????

  man doe eens een keer positief jonge. we gaan de winter alweer tegemoet maar jij ziet nu over alleen al maar donkere wolken.

  ik word echt chagerijnig van jou. Who cares of er al een lijn was en of het nou echt nieuws is of niet. het gaat erom dat suriname kans heeft haar exportmarkt te vergroten. er komt dus weer geld binnen wat een positief effect kan hebben op de economie en groei van het land. En begin nu niet weer te zeuren.


  Maak melding

 3. He Ruth,
  mijn poging tot humor is kennelijk niet gelukt.
  Mijn poging tot wakker houden kennelijk wel.

  … enne kan iemand de woorden van conjo vertalen?
  (niet zijn naam want zoveel weet ik nog wel)


  Maak melding

 4. Hoi Ruth,

  Ik juig het toetreden van personen met een realistische kijk op onderwerpen hier, ten zeerste toe. Ik hoop dat dit op termijn goed evenwicht zal bieden aan de vaak negatieve en ordinaire reacties hier.


  Maak melding

 5. wat dacht je een haven te bouwen bij de moding van coppename of nickerie rivier voor de vrachtlijnen naar caraibische gebiedsdelen? regering van suriname, verdeel de lusten ook zorgvuldig!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.