Verdrag met China schraagt toerisme Suriname

39

PARAMARIBO, 22 aug – Suriname verwacht veel voordeel voor de toerismesector uit het recent met China gesloten luchtvaartverdrag. Dit stelt John Veira, hoofd van de Luchtvaartdienst. Het verdrag moet het onderlinge toerisme en de handel bevorderen. Er is ongeveer vijf jaar onderhandeld. De laatste twee jaar is het tempo opgevoerd, ook vanwege het groeiende belang.

China wordt onder meer steeds aantrekkelijker vanwege zijn bevolkingsomvang en economische prestaties. Het Surinaams toerisme kan daar van mee profiteren. “Door deze stap geven we ook het belang aan om met name het toerisme op gang te brengen”, zegt John Veira tegenover de Ware Tijd. Ook met andere landen zal de relatie op luchtvaartgebied worden verbeterd.

Waar nodig zullen aanpassingen worden doorgevoerd. Het juridisch kader wordt voorbereid. Dit moet de liberalisatie vergemakkelijken. “Transport is essentieel als je handel en toerisme verder wil bevorderen en ontwikkelen”, aldus Veira. Suriname zal op eigen manier inspelen op de globalisatie. In elk geval wordt ingezien dat er een strategie nodig is om mee te pikken aan de positieve zijde.


39 REACTIES

 1. hahaha ik rol over de vloer van het lachen.
  Chinese toeristen naar Suriname?
  Gelooft die man dat echt?
  Verder geen commentaar. Ik kan even niet ophouden met lachen.


  Maak melding

 2. sorry hoor maar ik vraag mij af als deze mensen zicch niet belachelijk maken met hun zogenaamde toerisme .kijk om je heen en zie paramaribo met zijn kapotte wegen ,dan heb ik het nog geen eens over die verallen gebouwen en vuil die op straat zijn .laatstaan die straatrovers .welke acomodatie hebben wij aan toeristen te bieden .je hebt zelfs geen borden die de weg wijzen ,er zal veel moeten gebeuren alvorens je roeristen in suriname wil hebben ,vooral als het om de mentaliteit van de vele surinamers gaat


  Maak melding

 3. Jullie zien het verkeerd brada’s.
  Met deze toerisme bedoelen ze niet de stroom chinezen die uit china naar suriname op vakantie gaan maar de stroom surinamers die vanuit suriname op vakantie gaan naar china.
  Ha ha ha. Als je zo de reakties vanuit suriname leest dan heeft nederland het toch afgedaan bij de mensen in surinamer?
  China air zal het erg druk krijgen.
  Platvloers gesteld; “onderlinge toerisme mijn mars”


  Maak melding

 4. Kerel, hoe kom je erbij om de Chinezen naar Suriname te krijgen. HOeveel hebben de CHinezen om uit te geven in SUriname. Heb je bovendien wel nagedacht wat Suriname de doorsnee Chinees kan aanbieden naast het eventuele bezoek aan familie. Het is een enornm afstand van China naar Suriname en zo ook jou poging tot slagen van dit ideetje.


  Maak melding

 5. Prik,
  Ik lach nog steeds hoor.
  Zo waar helpe mij God Almachtig, ik heb geprobeerd hier iets serieus in te zien, maar het wil maar niet lukken.
  Ik begrijp het echt niet meer hoor.


  Maak melding

 6. We kunne het ook positief belichten en-/of bekijken dat deze chinezen degelijk hun bijdrage leveren aan de infrastuctuur. Ik zie de surinamers dat nog niet doen. Niet met het handje vol surinamers aldaar. Zijn andere alternatieven… of blijven elkaar steeds afkraken… wie o wie (?)

  Zomaar een bezoeker


  Maak melding

 7. Jongens, jongens even serieus hoor.
  Mijnheer John Veira zegt dat er 5 jaar lang is onderhandeld alvorens tot een akkoord te komen met de chinezen en de laatste 2 jaar is het tempo opgevoerd vanwege het groeiende belang.
  Graag zou ik willen weten wat er allemaal precie staat in het verdrag, met name betreffende de wederzijdse handel.
  Dat gedeelte betreffende toerisme is natuurlijk een farce, want chinese toeristen komen niet naar Suriname, tenzij economische migranten ook vallen onder een sub-categorie van toerisme.
  Misschien kan mijnheer John Veira ons uit onze droom halen door uitleg te geven over de geheime clausule in de overeenkomst die gaat over het recht trekken van de scheve handelsbalans tussen Suriname en China.


  Maak melding

 8. Ja beste kijkbuis kinderen.
  Suriname is voor de chinezen the gate way to USA.

  Voor Suriname is de luchthavenbelasting interessant.

  Oja,voorde chinezen is een Surinaams paspoort een geschenk uit de hemel.Maar hoe komen ze daaraan.

  Nee,de burgemeester heeft het niet over fraude.Dat laat mij ambt niet toe.

  Groeten,de burgemeester


  Maak melding

 9. Ongeloofgelijk, haal nederlanders ,duitsers,belgen naar suriname verruim dat ze een visum krijgen op zanderij, of tewel gewoon stempel en klaar. zelfs de meeste afrikaanse landen werken tegenwoordig zo.. nee suriname visum aanvragen ,visum gaan ophalen begrijpelijk dat mensen uit europa waar de mensen dan ook nog meer te besteden hebben zeggen geef mijn portie maar aan fikkie. ga wel naar gambia, marocco ofzo, of turkije geen visum bestellen ophalen enz.
  beter een chinees met een lege portemonnee. ja kom ook niet meer bij van het lachen.


  Maak melding

 10. Jullie allemaal reageren als een stelletje idioten.Mag Suriname geen chineze toeristen binnen halen? Suriname moet toch ook voorwaarts??? Of moeten we alleen Nederlandse Surinamers waar je geen ene moer aan hebt in Suriname toelaten?? Jongens denk toch verder dan je neus lang is.


  Maak melding

 11. De echte Chinees met geld komt absoluut niet naar Suriname ! Deze mensen zie je alleen (met digitale camcorder) in groepjes rondlopen (of in touring cars) in Europa, Amerika, Zuid Afrika en Australie. In Suriname hebben zij niets te zoeken ! Vraag de doorsnee Chinees in Shanghai of Bejing wat Suriname is en zekers te weten dat die denkt dat het een eetbaar produkt is.

  Veira, je moet de mensen niet voorliegen. Zeg eerlijk dat jullie (tegen betaling) de Chinezen alle faciliteiten hebben geboden om via Suriname makkelijk de VS, Canada en Europa binnen te komen.
  We moeten deze kwestie goed in de gaten houden want reken er maar op dat de meeste ‘Chinese toeristen’ na hun bezoek aan Suriname, als Surinamers verder rond gaan reizen.


  Maak melding

 12. Yes, china is vol en suriname is nog “groen” en er valt heel veel te doen. Suriname kan beter door een aziaat bestuurd worden. Die weten tenminste wat ontwikkeling is. Ik vind het persoonlijk een positieve ontwikkeling. China heeft geld en know how
  ( pomp ook miljaarden in de economie van vs )en waarom ook niet in suriname. We moeten nu wel chinees leren praten…


  Maak melding

 13. Als de tarieven NL SME al schrikbarend zijn, wat zullen Chinezen niet moeten neertellen om SME te bereiken?
  Nu de Chinezen de buitenwereld eindelijk kunnen verkennen, wat zou SME zo aantrekkelijk voor hen maken? Die lui hebben allang gehoord over Rome, Parijs, London , New York, LA, noem maar op, en dan zou een chinees in China op het idee moeten komen eens naar een land te vliegen met de naam Suriname somewhere on the Globe? Als het gaat om chinezen die SME als tussenstation zien, of om er te blijven.. dan hoeft er niks gedaan te worden, want die wisten die weg allang te vinden, dus meneer Veira. . . .stop uw energie misschien in iets meer realistischer zaken die SME inderdaad tot enig nut kunnen zijn.

  Ik vrag mij af wat er in die 5 jaar niet zoal moet zijn afgeluld.Heeft vast wel menig snoepreisje opgeleverd.


  Maak melding

 14. ai baja
  Chinezen gebruiken suriname als springplank om verder te reizen.Ik ben vorigjaar een chinees tegen gekomen die een surinaamse rijbewijs en paspoort had en wel die gozer kon geen surinaams cq nederlands spreken
  Wel rara hoe kan dat??
  Hij was opweg naar nederland
  Ik heb van sommige bronnen gehoord dat chinezen geld voor hun paspoort en rijbewijs betalen dusssssss Mensen van CBB en Rijbewijs afdeling zijn net zo corrupt als de heren ministers
  ok doeiiiiiiiii sranamangs denk eens goed na wat voor toeristen het zullen zijn


  Maak melding

 15. Mensen je kan het ook anders bekijken
  als je van uit China naar Suriname moet gaat dat via schiphol.door de luchtvaart overeenkomst kan het nu heel makkelijk van uit china direkt naar Suriname met een fuel stop in een Afrikaans land waar de chinezen zich ook ingekocht hebben .de lijn kan door China Air of Air China onder houden worden en hoeft men niets meer aan de KLM of SLM over te dragen.
  de Chinezen vermijden zou de transit ruimtes/douane op schiphol. Suriname kan dan dienen als gateway tot zuid amerika en de us.
  iedereen blij en de Chinezen de grote winnnaar


  Maak melding

 16. Waar ben je bang voor….voor Chinesinamers…..van wie ís ’t land eigenlijk…je denkt dat chinees moeilijk te leren is…ze komen hoor, die chinezen…nog enkele jaren en ze zijn in de meerderheid..de politiek volgt…doe je best maar…


  Maak melding

 17. Chinezen zijn tegenwoordig de belangrijkste kopers van diamanten in amsterdam en antwerpen. Chinese toeristen geven gemmideld veel meer uit dan de Nederlander. Niet omdat we in Suriname opgescheept zitten met de chinese versie van de garimpeiros zijn alle chinezen arm.

  Bovendien heeft Suriname iets dat schaars is in China, New York en Parijs, de Natuur.

  Ik zou chinees toerisme dus niet onderschatten, en hollands toerisme ook niet overschatten. Die brengen allemaal hun eigen pindakaas mee en consumeren hooguit een glaasje parbo.


  Maak melding

 18. Beste Mitta
  Niet boos worden hoor.
  Natuurlijk mag Suriname Chinese toeristen binnenhalen. Suriname mag toeristen binnenhalen van welk land dan ook.
  Waar het hier om gaat is de realiteitszin.
  Zeg nou eerlijk. Zie jij al horden chinese toeristen met webcams suriname verkennen?
  Uit bovenstaande reacties blijkt dat er niet veel zijn die dat geloven.
  Maar misschien zijn wij fout en hebben meneer Veira en jij helemaal gelijk.
  Ik zou dat niet eens erg vinden.


  Maak melding

 19. Geachte mensen waar maken jullie je druk om zoals wij suri weten als geen ander dat dit soort beleid diep in de mensen vast zit geworteld het zal ook in de eeuwigheid ook zo blijven.Maar het ergste is dat de bevolking nog steeds achter deze zakkenvullers blind varen. Dat kunnen wij ook aan de vliegroute tot vervelends toe klagen, ik zou zeggen als ze eventueel met de chinezen toch in zee willen laat ze maar via Amsterdam vliegen en ook Surinaamse toeristen voor weinig geld meenemen dan hebben ze 100 % volle vliegtuigen en kunnen die vreemde gasten zeker in Suriname landen I.P.V. misschien in Guyana of ergens anders.

  Veel succes

  faroek


  Maak melding

 20. Mittaaaaa,mooi gesproken.Neen van deze mensen zg Surineds kan en moet je niets verwachten,al wat voor vooruitgang er geboekt wordt ze blijven Suriname afzeiken.Ze zijn stinkend jaloers omdat die Chinezen keiharde werkers zijn,want daar hebben ze zelf nooit van gehoord,wel profiteren van onze belastingcentjes hier.

  Heel de wereld kijkt met argusogen naar China,hoe dat land steeds meer economische vooruitgang boekt,de mensen mogen weer vrij reizen hun geluk anders zoeken,want de Chinees, ook in Nederland niet,leven van de bijstand dat is een grote schande,ze pakken alles aan,zolang ze maar kunnen werken en dat is een doorn in het oog van die zg Surineds.Voor mij mogen er meer Chinezen zich vestigen in Suriname,en mettertijd het land besturen.De Surinamers,hebben daar meer aan dan die LOOSERS van een zg Surined.Gut,o gut o gut ze waren toen met de grote uitstroom uit Suriname NIET welkom in Nederland,zie Jan Maas Joop Glimmerveen en 90% van de Blanken en het zelfde willen ze de Chinezen flikken,hahahahaha maar geen haan die er naar kraait, wat ze uit hun koker blerren.En maar huilen dat ze gediscrimineerd worden hier,kies ding ras mooi.

  Keep The Goodthings Going,Suriname 1 goed begin haal de Chinezen binnen als toeristen,want aan die zielige zg Surineds hebben jullie geen m…,die willen als lords behandeld worden als ze met hun SOOScentjes naar Suriname gaan.


  Maak melding

 21. Hi Fleur ik ben compleet met je eens ,
  Ik ben 1000% met je eens omdat ik het ook precies weet wie corrupt zijn .
  boekstaaf ,vijent ,Pl ,Ac deze zijn allemaal boeven en van die Chinesen hebben ze geld kunnen maken .

  je gaat het ook merken en nog erger zien als Pl de plaats overneem en Ambassadeur wordt (Sjak Shie )

  De echte Chinees met geld komt absoluut niet naar Suriname ! Deze mensen zie je alleen (met digitale camcorder) in groepjes rondlopen (of in touring cars) in Europa, Amerika, Zuid Afrika en Australie. In Suriname hebben zij niets te zoeken ! Vraag de doorsnee Chinees in Shanghai of Bejing wat Suriname is en zekers te weten dat die denkt dat het een eetbaar produkt is.

  Veira, je moet de mensen niet voorliegen. Zeg eerlijk dat jullie (tegen betaling) de Chinezen alle faciliteiten hebben geboden om via Suriname makkelijk de VS, Canada en Europa binnen te komen.
  We moeten deze kwestie goed in de gaten houden want reken er maar op dat de meeste ‘Chinese toeristen’ na hun bezoek aan Suriname, als Surinamers verder rond gaan reizen.

  M.Fleur

  Fleur je hebt de waarheid gezegd .
  Ik ben trots op je !

  en ook voorKhan ben ik ook mee eens !

  ai baja
  Chinezen gebruiken suriname als springplank om verder te reizen.Ik ben vorigjaar een chinees tegen gekomen die een surinaamse rijbewijs en paspoort had en wel die gozer kon geen surinaams cq nederlands spreken
  Wel rara hoe kan dat??
  Hij was opweg naar nederland
  Ik heb van sommige bronnen gehoord dat chinezen geld voor hun paspoort en rijbewijs betalen dusssssss Mensen van CBB en Rijbewijs afdeling zijn net zo corrupt als de heren ministers
  ok doeiiiiiiiii sranamangs denk eens goed na wat voor toeristen het zullen zijn

  Khan

  Khan joe na man !!
  Ik ben ook cpompleet met je eens hoor .

  Het zijn stelletjes boeven die het land regeren .

  Ik heb echt medelijden met de burgers en volkt .
  Sarie torie !!


  Maak melding

 22. Er heeft ene mitta op z’n surinaams gereageerd op dit onderwerp. Kan iemand deze wanna be intelligentia eens haarfijn uitleggen hoe de vork in de steel zit? Deze man is glansrijk geslaagd voor het diploma Dombo


  Maak melding

 23. Mensen laten we aub de Chinezen van harte welkom heten in ons mooi suriname.
  Die Chinezen staan te springen om met hun dure camera’s het binnenland vast te leggen immers daar lopen bloedmooie bosnegerinnen in een string rond en ontbloot goed gevulde boezems.
  Ze dragen hele mooie copacabana strings prachtig en adembenemend mooi.

  Miekongyang


  Maak melding

 24. Wat zijn jullie toch smeerlappen,je eigen land zo afkraken,dat kan alleen een Surinamer ,die in Nederland op zijn luie reet zit.
  Ik werk met Allochtonen,ik hoor heel veel,verhalen van ze,als ik ga relativeren mijn hemel zijn de Surinaamse Allochtonen het meest negatief van alle anderen,mijn conclussie wordt bewaarheid als ik dit allemaal zo lees.En dat wilt klagen als ze,zich gediscrimineerd voelt?Wie zijn nu de racisten,juist ja de Surinaamse Allochtonen.
  Ik ben er voor,al die nietsnutten die van de bijstand leven opgesodemieterd met ze,kost ons werkenden te veel geld.In Suriname voelen ze zich ook niet welkom,dus wat rest?middle of nowhere?
  Een dommie beweert dat de Chinezen met digitale camera`s Europa bevolken ,niet waar dat zijn overwegend Japanners dommie.Tja het zijn meer nietsnutten die hier hun frustratie`s proberen kwijt te raken zieltjes zijn het.Vooral Prik die steekt zijn vingers overal op,wedden dat die niets te doen heeft,gefrustreerd dat hij niet Suriname kan bezoeken ,no money,de Soos kan niet meer opgelicht worden door zulk soort lui.
  Je beweerde dat je hier naar toe kwam voor een beter leven,ja van onze belastingcentjes,waarom gun je de Chinezen of anderen het niet om ook te proberen in Suriname hun geluk te beproeven.Ja ze GAAN WERKEN,en niet leven van de STAAT,zoals jij en het merendeel van de Surinamers hier.
  Voor mij mogen meer immigranten naar Suriname,binnen 25 jaar wordt Suriname een bloeiend economisch sterk land wedden.

  Black en Mitta,dank jullie wel,ik weet 1000% zeker dat jullie hardwerkende Surinamers in Nederland zijn,vechten voor Suriname is ook mijn goal,ik emigreer in november naar mijn roots(Suriname)al ben ik hier geboren,Suriname bovenal.Ik hoef gelukkig niet mijn handjes open te houden,ik heb een prachtige baan bij het ministerie van Sociale zaken in Suriname, na 1 jaar stage.

  De Chinezenen en Hindustanen zijn het meest actief de rest is hanging begging.Loop `s een keertje door de straten van Paramaribo,als je 1 Chinees tegenkomt die loopt te niksen,die mensen werken zich een slag in de ronde.Deze Allachtonen die hier hun shit komen verkondigen zijn JALOERS op ze, hun handen hebben hun levenlang vakantie,enige wat ze kunnen is profiteren van onze belastingcentjes.


  Maak melding

 25. Beste Hoe-Lang (is een chinees),
  Je hebt gelijk dat china miljarden pomt in de economie van de VS. Maar de VS pomt ook miljarden in de economie van China. Tweerichtingseconomie. Of te wel halen en brengen.
  Got my point?


  Maak melding

 26. Weteldwijd is er in vele landen een invasie van Chinezen aan de gang. Veel van deze Chinezen komen als toeristen in een land en starten vervolgens een eigen bedrijf. In o.a. Ghana zijn ze met duizenden neergestreken.Ghana heeft een miljoenen bevolking en de vraag naar producen is groot.De Chinzen kopen in Ghana o.a. alle oudijzer op voor export naar China.Deze Chinezen worden gesteund door de Chinese overheid.Daar waar de Chinezen zich verstigen zorgen ze voor export van Chinese producten naar deze landen.De Chinese overheid is blij met deze mensen.


  Maak melding

 27. Glamor, 1 jaar stage gelopen op het Min. van Sociale Zaken en dan al emigreren naar Suriname ! Ben jij nu al een geregeld figuur door c.q. van Pertjaya Luhur ?
  Ik dacht dat juist jij, Mitta en Black anti Surinamers zijn, omdat jullie niet tegen de kritiek kunnen die komt bovendrijven bij een ieder die het echt menen met dit land.

  Big up, Raoul man ! I know you’re the righteous one for the Suriname people. Yah lovin and blessin for all of them who realy care for country !


  Maak melding

 28. Geregeld figuur,M.Fleur??????? Nou,nou,wat nou geregeldfiguur,wat denk je nou wel dat mijn ouders voor niets mijn studie betaald hebben???Jou reactie riekt naat ehm jaloezie.
  Ja, 1jaar stage,heb ik heb expres voor Suriname gekozen,ik kon ook naar Amerika.Shit,ik ben jou totaal geen verantwoording schuldig.

  Volgens mij heb je last van begrijpend lezen.
  Voor zover ik kan oordelen ,zijn Black en Mitta niet anti-Surinaams,ik al helemaal niet.
  Ik maak mij geen illusie dat ik een bakra ben,al ben ik hier geboren,ik voel mij OP en TOP Surinaams,daarom emigreer ik puhhh voor je.
  In tegenstelling tot het gros hier,die alles ,maar dan ook alles wat Suriname aangaat de grond in boren,maar ik heb jullie door, jeemig wat doet jullie jaloezie jullie hart lijden.
  Idd de Chinezen komen met bakken geld naar Suriname,kan men niet van de zg Surineds zeggen,met hun SOOScentjes en daar wringt de schoen haha jullie kunnen het echt niet hebben dat die Chinezen jullie overtreffen.
  Hahahahahahah menen met het land hahahahahaa,tssssssss get lost jere ziele poten zijn jullie.


  Maak melding

 29. Omdat ik van Ruth alleen positieve dingen mag zeggen, ga ik glamor een hart onder de riem steken. Dat zou ik zonder Ruth waarschijnlijk ook wel hebben gedaan, maar goed.

  Glamor, ga naar Suriname en maak er het beste van. Ik heb het 15 jaar geleden als idealistische afgestudeerde ook gedaan en heb enkele jaren voor de Surinaamse overheid gewerkt. Ik heb er nooit spijt van gehad. Ik ben er niet rijker van geworden (in tegendeel) maar wel wijzer en durf zelfs te beweren beter. Dus ik zou zeggen “go for it”. Mijn respect en waardering heb je.


  Maak melding

 30. ik zou willen weten hoeveel geld van glamor erin zit als stagiare.onze voorouders hebben jaren lang gratis gewerkt voor de blanken heel hard ook mishandeld en ook nog verkracht,dus als wij nu op ze teren en leven van hun belasting dan moeten ze niet klagen maar dragen sa joe zaai na dat jo maai


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.