Proclamatie Entrepreneurs Platform Suriname

8

Op 1 september 2006 zal het Suriname Entrepreneurs Platform worden geproclameerd. Het platform staat open voor alle entrepreneurs waar ook ter wereld en biedt een krachtige leer- en investeringsruimte voor alle maatschappelijk verantwoordelijke entrepreneurs die duurzaam willen ondernemen in een leerrijke Surinaamse multiculturele omgeving.

Na dertig jaren staatkundige onafhankelijkheid is nu de tijd dat de nieuwe generaties binnen en buiten Suriname een vernieuwingsvisie samenhangend tot uitvoer te brengen. De samenhangende acties zullen leiden tot de versnelde ontwikkeling van de permanente voorspoed Republiek Suriname.

Op 1 september wordt de eerste stap genomen om de pilaar van het bruggenhoofd in Nederland te bouwen in De Baak management centrum VNO – NCW te Noordwijk (Nederland). Op 21 november tijdens de kick off van het jaarlijks evenement Suriname als Multinational wordt in Suriname de pilaar gebouwd. Het Suriname Entrepreneurs Platform is een mijlpaal en een duurzaam begin voor alle maatschappelijk verantwoordelijke entrepreneurs die Suriname liefhebben.

De initiatiefnemers Grace Boldewijn, Roy Silos en Miguel Rodrigues in Nederland en Chas Mijnals in Suriname hebben jarenlang los van elkaar gewerkt en geïnvesteerd in met name jongeren; de levende toekomst van de nieuwe Republiek Suriname.


8 REACTIES

 1. Wat is dit voor raar verhaal. Categorie non-nieuws lijkt mij.
  Weer een andere babbelgroep. Een nieuw forum voor snoepreisjes en subsidietrekkers.
  managementcentrum, kick off, entrepeneurs platform, mijlpaal
  Mevrouw Boldewijn en heren Silos, Rodrigues en Mijnals. Hou alstublieft op met dit soort wollige taal. Geen kip die daar nog intrapt. Het oprichten van een platform is geen mijlpaal. Was het maar waar, dan was Suriname nu het machtigste land ter wereld.
  Nee mijpalen bereik je pas door daadwerkelijk te producere.
  Kortom Dame en Heren, aan de slag en ophouden met deze onzin. Laten we dit rustig laten voor onze weekendborrel en niet doen alsof dit echt nieuws is.


  Maak melding

 2. Ja, dat dacht ik eigenlijk ook toen ik het las. En who the hell is Grace Boldewijn? Ik geloof alleen in mensen die hier hun dure leventje (deels) willen inleveren om daadwerkelijk in de modder te gaan staan in de Republiek. Dit is nou exact het soort mensen waar de Surinaamse bevolking niet op zit te wachten. Jammer!


  Maak melding

 3. Een in journalistieke zin uitermate onduidelijk (pers-)bericht, gekenmerkt door een overmaat aan ‘jargonitis” (= een vooral in Nederlandssprekende gebieden voorkomende neiging tot intellectualisering van nietszeggende informatie door een overmatig gebruik van jargon).

  Een krachtige leer- en investeringsruimte: een netwerk dus, waar ondernemers elkaar balletjes kunnen toespelen. Maar waar de kracht van dit netwerk precies zit, wordt in het bericht niet duidelijk. En de leermomenten al helemaal niet.

  Voor alle maatschappelijk verantwoordelijke entrepreneurs: ah, met een ballotageprocedure dus. Je kunt pas lid worden als je aantoonbaar maatschappelijk verantwoord produceert. Waarop word je geselecteerd – milieuvriendelijkheid, aandacht voor kansarmen, geen woekerwinsten, geen hongerloontjes? É wakti – hoeveel % van de doelgroep komt dan nog door de ballotage?

  Die duurzaam willen ondernemen in een leerrijke Surinaamse multiculturele omgeving: leg uit. Duurzaam, leerrijk, multiculti omgeving – breek dat ding fo me in kleingeld, maar liefst in een andere valuta: in concreto dus.

  Een vernieuwingsvisie samenhangend tot uitvoer te brengen: sang, den man koni… Dit zin is geschreift door iemant dat hebt gestukat (é yere no, voordat jullie me beginne te blaze: alle – nou ja, de meeste – spelfouten in deze reactie zijn opzettelijk, dus laat me).

  Een visie waarop? Op ondernemerschap? Op de invloed van ondernemers op het bestuur? Op de invloed van ondernemerschap op de samenleving?
  Samenhangend waarmee? Andere valuta aub (zie boven).

  De samenhangende acties zullen leiden tot de versnelde ontwikkeling van de permanente voorspoed Republiek Suriname: mijn gunste… wachte, ik was van me stoel gevalle. Welke acties? Mis ik in het bericht. Over die samenhang hadden we ’t al, dus klets me niet.

  “De ontwikkeling van de voorspoed”- dit is keskreve door iemand die jarenlang heeft gestukat over de negatie van de negatie, dus nou komtie met zem eige theorie. Dit zin rammelt als Fedi Zeisburg zem botte wanneer die lijn 5 een scherpe bogt maakt.

  Een duurzaam begin – ay mi jeses mi masra mi gado mi tata – dan al die tijd ging ik denke dat duurzaamheid pas op termijn gestalte kan krijge; ma deze manne hun duurzaamheid manifesteert zich al in den beginne… no go!

  Mang, lame dat ding late hor. Ik moet nog duurzaam gaan producere, eige baas je weet tog. En opeens krijg ik deja vu dinges van die andere club: iets van Vereniging voor Allochtone Ondernemers, ook zo’n EBC (Eigen Belang Club).

  Er tin tin, er tin tin… vroeger had je eindredacteuren, die de misbaksels corrigeerden die leerlingjournalisten produceerden. Ma ja, tegeswoordig moet alles snel, en er moet duurzaam bezuinigd worden, dus die eindredacteur zal ook wel wegbezuinigd zijn…

  Konden ze die Club van Duurzame Lulmeyers ook nog eens wegbezuinigen… Begrijp me niet verkeerd: ik ben vierkant voor elke vorm van nuttige vereniging, vraag maar aan me vriendin wanneer ik vierkant voor d’r sta. Dus ook van ondernemers die elkaar opzoeken.
  Maar als ik in de aankondiging meer theorie zie (en dan met name verontreinigd door een overmaat aan intellectualistische jargonitis) en weinig praktijk (hoe gaan we dat ding doen) krijg ik kippevel.
  En niet omdat ik niet gestudeerd heb en die jargonitis niet versta. Daarvoor heb ik voldoende subsidieaanvragen geschreven.


  Maak melding

 4. entrepeneur of iets anders.
  on sme minister heeft kans gekregen om zaken te doen met brasil ,maar ze was nog niet klaar met de vertaling.?
  waar waren die entrepenuers?
  een kans van je leven om zaken te doen met meer dan 100 miljoen mensen.?
  warom gaan jullie niet in die onderhandelingen en geef het volk grond en deze plant en dan geef je via de tv opdracht wij hebben 10.000 kg mais nodig.
  dan wordt er geplant.
  of wij hebben 20.000 kg birambie nodig en binnen een jaar heeft het volk geplant.
  maar zelfs de onderhandelingen worden niet gedaan mevr. de minister heeft nog geen vertaling?
  ik kom niet naar de sme als ik in de aow of iets anders zit?
  met dit soort volk bereik je wel iets …
  een hartaanval….
  liever die sme dan ik…
  jammer….
  entrepeneurs…jammeer…


  Maak melding

 5. Beste Bhai,
  Je bent een kerel naar mijn hart. Het gebakken lucht gehalte begint bij sommige surinamers extreme vormen aan te nemen.
  Zielige creaturen zijn het.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.