donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameNederlandse ambassadeur blij met post Suriname

Nederlandse ambassadeur blij met post Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 aug – “Het is een bijzondere eer om benoemd te worden tot ambassadeur in Suriname.” Dit zei de nieuwe ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, Tanja van Gool bij de aanbieding van haar geloofsbrieven aan president Ronald Venetiaan. De benoeming komt op een cruciaal moment, nu de samenwerking oude stijl wordt afgebouwd.

Dit brengt uitdagingen met zich mee. De nieuwe relatie zal nog ingevuld moeten worden. “Ik ben mij ervan bewust dat het een relatie betreft tussen twee samenlevingen, die één verhaal delen”, zegt Van Gool. De gemeenschappelijke geschiedenis is niet uit te wissen. Daarom wordt aan beide zijden gehecht aan voortzetting van de relatie, ook als die in een andere vorm moet.

Op regeringsniveau is de samenwerking gericht op bepaalde gebieden, zoals defensie, justitie en cultuur. Ook is er “levendig contact” tussen onder meer universiteiten, niet-gouvernementele en maatschappelijke organisaties en ziekenhuizen. Er is voldoende flexibiliteit om in te samen in te gaan op uitdagingen als grensoverschrijdende criminaliteit. “Openheid is het devies”, aldus Van Gool.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Toch opvallend dat ook deze ambassadrice haar lijstje van samenwerkingsgebieden begint met defensie en justitie.
  Een nieuwe ambassadeur betekent alleen maar een nieuw gezicht. Het beleid komt immers uit Den Haag.
  Laten we hopen dat een nieuwe Nederlandse regering ook wat prioriteit wil geven aan zaken waar ook de surinaamse economie baat bij heeft. Immers, als de economie bloeit, neemt ook de criminaliteit af.


  Maak melding
 2. Mang laat die meisje hor!!

  En bai de wee Bhai,

  America France United kingdom Japan The Neherlands,om maar een paar rijke landen op te noemen.In die landen heb je heeveel crime met hoofdletter C.Surinam is just an picnic.Of vergis ik me.


  Maak melding
 3. Geweldig dat de instalatie heeft plaats gehad.
  Gaat ze in Suriname wonen?Zo ja Moet ze dan ook 38% van haar inkomsten aan het belastingdiens overdragen?of is dat alleen voor de ouwdestakkers die haast geen draagkracht hebben?Ronald V.Deze soort ambtenaren mogen niet getolereerd worden, met je belasting kunsten.En nu noch de Nederlandse troepenmacht,om criminaliteit te bestrijden.Wel een hoop op in pettom, ieder nieuwe schoenen glimd.Ra ra wo tak baka


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES