Binnenlandschool Suriname wordt kindvriendelijker

2

PARAMARIBO, 22 aug – De scholen in het binnenland worden kindvriendelijker. Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar in oktober gaat het project Kindvriendelijke Scholen Binnenland van start. Uitvoerder is de Stichting Projecten Protestants Christelijk Onderwijs Suriname, PCOS, in opdracht van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling.

Met middelen van het VN Kinderfonds, Unicef, zullen ruim dertig scholen in de districten Brokopondo en Sipaliwini worden heringericht. De bedoeling is onder meer het scheppen van een plezierige leeromgeving en het voorzien in de ontwikkelingsbehoeften van het kind. Ook moeten optimale voorwaarden ontstaan voor sociale vooruitgang en het kunnen bereiken van een hoge levensstandaard.

De huidige sociale en economische achterstelling van het binnenland maakt de doelstelling extra relevant. Voor optimaal effect wordt dan ook gericht op een holistische aanpak: de school, leerkrachten, leermiddelen, curriculum, beoordelingsklimaat, communicatie, ouders en de rechten van het kind. In de beginfase worden de leerkrachten warm gemaakt voor het project.


2 REACTIES

 1. Na mijn nederlands woordenboek erbij te hebben gehaald, heb ik het verhaal nog een paar keer gelezen.
  Maar ik heb nog steeds geen flauw idee wat ik me hierbij moet voorstellen.
  Maar goed, er is kennelijk een potje met geld beschikbaar dus gaat men geld uitgeven aan iets. Wat dan ook.
  Waarschijnlijk kost het alleen een beetje fantasie en goede wil om iets kindvriendelijk te maken. Duur speelgoed, meubels en wat dan ook zijn daar echt niet voor nodig.
  bedenk maar: een kinderhand is gauw gevuld.


  Maak melding

 2. Ik kom zelf uit het binnenland van Suriname.
  En in al die jaren hebben verschillende overheden van Suriname onder het mom van meer mogelijkheden greeren voor de binnenlandse scholen hun eigen zakken gevuld.
  Middelen die beschikbaar worden gesteld door de unesco en andere organisaties,komen haast nooit terecht.De binnenlandse intellectuelen die er nu zijn over de hele wereld,hebben met veel moeite en pijn een goede opleiding gehad,meestal ondersteund door enkele goedhartige mensen in paramaribo.
  Onze ouders van toen wisten ook niet beter.

  Kijk maar zelf na de overstroming van enkele weken geleden.
  Wat heeft de overheid van Paramaribo betekent voor de binnenlandse bewoners?????

  Om hte binnenland van Suriname tot ontwikkeling te brengen heb je een meer jaren ontwikkelingsplan nodig,die door alle regering die dan komen,gewoon door gevoerd moeten worden.

  Maar in Suriname is dat helaas niet mogelijk.Vriendjes politiek,eigen belang en discriminatie is het grootste probleem.

  Dus mij houden ze niet voor de gek met binnenlandse scholen worden kindvriendelijk.
  Want dat betekend dat de voorgaande jaren het kind vijandelijk was,waardoor veel kinderen geen gedegen opleiding hebben gehad,
  en dat wisten de overheden wel.

  alfa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.