Suriname wil regionale drugsbestrijdingstrategie

10

PARAMARIBO, 21 aug – Suriname gaat voor regionale drugsbestrijding. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Daar een gemeenschappelijke strategie uitblijft, zal Suriname de aanzet geven. “Statistieken en informatie van politiediensten moeten op elkaar worden afgestemd om de drugs-en wapensmokkel naar Europa en de VS verder in te dammen”, aldus Santokhi.

De eerste stap is een conferentie in oktober in Paramaribo. Deelnemers zijn onder meer Interpol, regionale organisaties, Brazilië, Frankrijk, Guyana, Colombia, Venezuela, Aruba, de Antillen, Trinidad, Engeland en de VS. Ook Nederland doet mee. “Het organiseren van zo een conferentie geeft aan dat drugsbestrijding hoog staat op onze agenda”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

De conferentie moet resulteren in een antidrugs- en -wapenpact. “We willen met deze structuur gezamenlijke operaties gaan uitvoeren, parallel aan strafrechtonderzoeken,” aldus Santokhi. Onder meer de uitwisseling van informatie uit opsporingsonderzoeken moet worden vergemakkelijkt. Uiteindelijk moeten ten minste de drie grootste criminele organisaties in de regio ontmanteld kunnen worden.


10 REACTIES

 1. Eindelijk een heer, meneer Santoki, die voor zijn burgers denkt en vecht. Goed hoor!

  Ik volg uw beleid en vindt dat u heel ver komt. Waar een wil is, is een weg.

  Heel heel jamer dat de anderen in het parlement niet de capaciteit hebben al U.jammer.

  Ik wens u veel SUCCES.

  Vrij land
  vrij uitspraak


  Maak melding

 2. Santokhi denkt nog steeds als een politieagent. Informatie uitwisselen en op boeven jagen. Het moet gebeuren. Dat zondermeer. Maar de drugsbusiness volgt gewoon de wetten van de economie. Vergeet even het illegale aspect en je ziet dat er economisch geen enkel verschil is tussen een lijntje coke, een flesje cola,een borrel of een sigaret. Zolang de consument er naar vraagt zal er handel zijn. Zo simpel is dat.
  Dus Santhoki, jaag op boeven maar laat de consumerende landen hier dik voor betalen.
  Om maar wat te zeggen: als Nederland wil dat er op Zanderij strenger moet worden gecontroleerd, breng ze dan de kosten in rekening, met een flinke toeslag uiteraard. Want tegenover het duperen van onschuldige reizigers mag best wat staan.
  En niet vergeten zo een conferentie is goed, maar kost een bom geld. Laat de Amerikanen, Fransen, Engelsen en Nederlanders de kosten voor hun rekening nemen. Levert het niets op, dan drukt het in elk geval niet op de Surinaamse overheidsbegroting.


  Maak melding

 3. Vergeet niet de lokale drugshandel en verbruik aan te pakken ,want dat is al heel lang bezig onze cultuur te veranderen…Prioriteiten en doelstellingen van onze jeugd zijn drastisch veranderd…..Onze zo byzondere samenleving gaat naar de klote..


  Maak melding

 4. Wil men voorkomen dat ander het ook gaan smokkelen.
  – Laten de landen welke smokkelaars -duwers en of douwers hebben opgepakt dit doorgeven aan het land van vertrek. Dit land van vertrek kan er dan voor zorgen dat deze perso(o)n(en) de eertse paar jaren geen toestemming meer krijg(t)en om dat land te bezoeken.Vb. nederlands ingezetene smokkelt uit Suriname. Suriname zorgt ervoor dat deze crimie de eerste paar jaar geen visum meer krijgt voor su of welke ander visumplichtig land (Brazilië, Frankrijk, Guyana, Colombia, Venezuela, Aruba, de Antillen, Trinidad, Engeland en de VS).
  Moet je opletten hou snel het ophoud.


  Maak melding

 5. Dank u wel mijnheer Santokhie,eindelijk komt er iets in beweging.Pak de bendes en sluit ze op voor heel langere tijd.en laat ze zelf hun eten verbouwen onder zeer strenge toezicht,en als dat niet helpt,de handen afhakken,net als in de arabische landen,en daar zegt geen enkele mensenrechten organisaties iets zelfs amerika is stil en niet te vergeten de bakras [beschaafde volk]Veel succes,go for the president.thank you.

  SONNY


  Maak melding

 6. Santoki, vergeet ook niet bij Belgie na te trekken hoe het komt dat een kroongetuige belastende verklaringen aflegt vervolgens intrekt nadat is komen vast te staan dat die verklaringen op leugens berusten.

  Omkoping!
  Door wie!


  Maak melding

 7. Ik heb sterk de indruk dat de zogenaamde kroongetuigen in de Stellendam-zaak omgekocht is.

  Bewijzen? Ik ben geen deskunkundig om dat te kunnen. In deze kwestie lijkt mij samenwerking met Belgie door Surinaamse deskundigen belangrijk. Het OM van Nederland lijkt mij in deze affaire de hoofdverdachte.
  Deze affaierre misschien neerleggen bij het Internationaal Hof? oor wie? Degene die ten onrechte beschuldigd en veroordeeld is?


  Maak melding

 8. Goed idee, maar begin de gevaarlijke drugs gebruikende zwervers van straat te halen.wie een goed voorbeeld wil geven moet eerst zijn eigen huisvuil opruimen.Dan kunnen de andere landen u begrijpen zoniet(worden nog meer van deze zwevers dood geslagen). Begin bij de kleintjes.dan komen de giga’s in hand bereik.

  Succes….

  Drugs preventie SU.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.