maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenBinnenlandSurinaams binnenland niet langer rampgebied

Surinaams binnenland niet langer rampgebied

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 aug – Het in mei door overstromingen getroffen binnenland wordt niet langer aangemerkt als rampgebied. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De ramptoestand is per 19 augustus opgeheven na een evaluatie van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding, NCCR. Het gebied is veilig voor bewoners en bezoekers.

Met plaatselijke touroperators, is ook de regering blij. “Ik zou met alle getroffenen een groot feest willen vieren, omdat we de ramptoestand met zijn allen te boven zijn gekomen”, zei Venetiaan na de evaluatie. Van Operatie Falawatra blijft alleen de voedselhulp over. Die zal voorlopig worden voortgezet, omdat de plaatselijke landbouw nog aan het herstellen is.

De eerste oogst wordt pas begin volgend jaar verwacht. Plannen voor wederopbouw worden nu uitgewerkt. Suriname beschikt niet over wetgeving die inspeelt op ramptoestanden. Het uitroepen tot rampgebied moest om externe hulp aan te kunnen vragen. “Suriname is de nationale en internationale relaties dankbaar voor de wijze waarop is gereageerd”, aldus Venetiaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Da’s snel, dat een geldschieter één oproep,
  en ja hoor, de president verklaard heel snel dat het binnenland niet langer wordt aangemerkt als rampgebied. U bent heel snel meneer de president, ik bedoeld voor wat hoort wat, he, weet u heel zeker van uw uitspraak. hebben de burgers in het binnenland, goed eten, goede drinkwater en ieder een dak boven het hoofd. geloofd u zelf, of gaat het hier alleen om eigen zak te vullen,

  gr,
  vrij land
  vrij uitspraak


  Maak melding

 2. Ja hoor president,
  Nu zijn de volgende rampgebieden aan de beurt. Commewijne, Saramacca, Coronie, Nickerie. Of is dat niet interessant voor jou die mensen mogen stikken en de parasieten die roven, vermoorden en verkrachten worden onderhouden op staatskosten. Velen weten het misschien niet maar bosnegers krijgen GRATIS medische zorg in het diaconessenhuis.
  Alwaar het hoofd een ………..is?
  Lang leve de fckn onafhankelijkheid.
  Lange leve suriname alwaar het hoofd …………een ………..is.
  Mensen die dag en nacht zwoegen mogen sterven. Wie werkt die sterft wie steelt die erft. Marienburg failliet, Bruynzeel bijna failliet, SML failliet, Surland failliet.
  Binnenland geniet!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Blakamaribo jou opmerkingen slaat nergens op laat die Marrons ook een beetje genieten van Su hun voorouders hadden gevochten voor de vrijheid van Su.

  Bij iedere bevolkingsgroepen zitten er rotten appels.

  Hier in Nederland is het nu de Maro en Anti,dus in iedere land is er wat.

  Dandilo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES