maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidLegerartsen VS behandelen honderden Surinamers

Legerartsen VS behandelen honderden Surinamers

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/BROKOPONDO, 19 aug – Honderden in het district Brokopondo maken dagelijks gebruik van de diensten van Amerikaanse legerartsen. “De operatie Medrete verloopt uitstekend”, zegt districtscommissaris Hugo Pinas. Medrete, de regionale medische hulpverlening voor hulpbehoevenden, komt de honderden bewoners van het zuidelijke district goed uit.

Dagelijks melden zich grote drommen mensen aan bij de mobiele poli’s die de Amerikanen hebben opgezet in samenwerking met het Surinaamse leger. ”De mensen maken goed gebruik van de diensten, het zijn er gemiddeld vijf tot zeshonderd patiënten per dag”, zegt Pinas tegenover Radio ABC. Het is de elfde keer dat de Medrete paraatheidsoefening gehouden wordt.

De bedoeling is vooral de alertheid bij rampen aan te scherpen. Beide legers moeten er beter van worden. Dit keer zijn de districten Brokopondo en Para aan de beurt. Verscheidene specialiteiten worden kosteloos beschikbaar gesteld. Ook worden medicijnen en medisch hulpmateriaal geschonken. De hulpverlening in verafgelegen gebieden wordt grotendeels verzorgd door bezoekende algemeen artsen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Zo, ook brokopondo is in kaart gebracht door de amerikanen. De gegevens worden in de satliet ingevoerd waarmee (via google) ze de beweging van drugsdealers kunnen volgen. Big brother is watching surinam


  Maak melding
 2. laten ze die arme Irakezen, Afghanen, Columbianen, Haitianen, libanezen, Cubanen, Vietnamezen, Japanners en al die andere volkeren die nog dagelijks sterven door hun bommen of economische isolatie, maar gaan helpen. Suriname zit niet op de grootste slachters in de wereld geschiedenis te wachten met hun quasie goede bedoelingen.


  Maak melding
 3. Het is goed dat de legerartsen uit de VS zoveel Surinamers behandelen. want als ik een ander bericht lees (zie bericht”Suriname gaat extra kosten voor de bouw van poliklinieken in het binnenland zelf betalen”)is het, ondanks dat er al ruim 16 miljoen dollar beschikbaar is hiervoor,niet mogelijk voor Suriname poliklinieken in het binnenland te realiseren. M.a.w. als Surinamers die niet veel geld hebben, op de Surinaamse regering wachten om medische behandeling te krijgen, gaan ze lang wachten!


  Maak melding
 4. Het zou een taak van de Surinaamse regering moeten zijn.Door al die curruptie familie politiek kunnen ze niet eens voor hun eigen onderdanen zorgen .Aow”ers die nederland verlaten betalen 38% van hun inkomen aan de Sur.belastingen dank aan Sardjoe terwijl de Ex Sur.Zoveel steun geeft aan dit land zonder toekomst.Trons Nederlanders zijn niet welkom .Alleen de Euros.
  Ex Surinamers hebben een droom die nooit zal uitkomen.Ik kan er over praten 2x terug geweest ,verlies 206000 eu.U bent geen ingezetene van dit land dus geen vergunningen .Tjoekoe en nogmaals tjoekoe.Eindstand inpakken terug naar Holland .Ook bij berovingen worden Ex Ned.Heel slecht behandeld , meneer wij kunnen niets aan doen is uw eigenschuld.Wij hebben fam.leden in Sur,Surinamers hebben geen fam.In Nederland alleen de Euros.


  Maak melding
 5. Open onze ogen Singh, open onze ogen. Misschien dat het tijd wordt dat wij surneds ons moeten voorberieden dat we onze oude dag niet in suriname zullen slijten maar in een ander warm land. Kenia, Bali, Thailand, Spanje, Portugal, Malidiven of desnoods in frans-guyana of een ander gemoedelijke land in het caraibisch gebied.


  Maak melding
 6. Beste Prik uw ogen zijn open de mijne al jaren terug.Zoals u weet heeft ieder Hindoestaan recht op een PIO kaart Die alle rechten in Het rijke ontwikkelde India mag wonen .Het zuiden van India is een paradijs onder de tropische zon.Van Jarbakka tot Indiaanse bananen,Beste eten,midischezorg,goedkoop,eerlijke mensen,rijk aan cultuur,voor iedergeloof.Probeer het maar .Wij Hollanders Eurostaanisch denken steeds aan een land die 5000 jaren achter India is foei.probeer het maar.


  Maak melding
 7. Mensen vergeet suriname maar.
  Er zijn zoveel mooie landen in de wereld alwaar je oude dag zou kunnen slijten.
  In het carabisch gebied heb je ook legio mogelijkheden. Frans-Guyana bijvoorbeeld is voor ons Surneds ook een leuk rustig land om te wonen zonder teveel formaliteiten. Immers het land valt onder de europese unie.
  Denk ook aan guadeloupe, Sint Maarten, Trinidad, barbados, Aruba, Isla Margarita enz.


  Maak melding
 8. Wat zal ik blij zijn als jullie allemaal wegblijven,in de plaats krijgen wij lekkere meisjes uit de regio.
  Wat heeft het land aan ouwe lullen zoals jullie,het enigste wat jullie nog kunnen doen is de hele dag kankeren.
  groetjes,goodbye


  Maak melding
 9. ha ha ha hector. het zegt genoeg van je kwaliteiten als je bang bent voor concurrentie van oude lullen uit nederland. Chapeau, je bent wel eerlijk dat je toegeeft. Als je zelf een oude lul bent geworden zal je ervaren dat geestelijke rijpheid de lekkere meisjes ook aanspreekt hoor. Het gaat je goed en geniet van je jongheid zolang je nog kan.


  Maak melding
 10. Jullie euro`s? Welke euro`s dan.Ik werk op 1 van de drukste Grenswisselkantoren als we per maand,zal ik maar zeggen €500,- van Allochtoonse Surinamer overgemaakt krijgen,dan ben ik nog aan de hoge kant en dat is geen grap,Allochtoonse Surinamers ook altijd met hun bigi,wel als de Surinamers op jullie euro`s zouden moeten wachten idd,dan zou het echt Biafra,Congo enz.zijn.Ik heb mijn collega`s het zo laten lezen, nou,nou Toesha als het aan hun had gelegen waren de slachtoffers van die natuurramp daar in de bush gebleven,zie je nou waarom Nederlanders niet wilden doneren.De Surinamers worden geholpen door de Amerikaanse legerartsen ipv dat jullie Allochtonen ,uitzonderingen daar gelaten,blij zijn voor die mensen ,wordt er gelijk over euro`s gesproken.Hihihihi,ik zeg ze dan joh,laat gaan het zijn de Allochtoonse Surinamers hier die zich beter willen voordoen dan de Surinamers in Suriname,maar dit soort kroegepraat van ze is reeds lang achterhaald.
  Jullie vergeten 1 ding dat deze site vanuit Nederland wordt gemaakt er zijn maar een paar Surinamers in Suriname die jullie azijngezeik lezen,hihihihihi,dus komen jullie geen bigi hier spelen.

  De 1 heeft het over naar andere landen emigreren,hihihihi tsss daar hebben ze geen socialedienst hoor ,ga maar dan zal je zien dat het geen roze geur en maneschijn is in andere landen,by the way,graag zelfs,ga maar de Surinamers zitten ABSOLUUT niet op jullie te wachten ,dan heb ik het over de AZIJNZEIKERDS hier op deze site,Nederland kotst jullie soort toch reeds tijden uit,leeglopers,zakkevullers blablablabla.


  Maak melding
 11. Ik kan me vergissen, maar als ik de berichten op deze site lees, denk ik steeds vaker, beter een allochtone Surinamer in Nederland dan een Surinamer in Suriname. Behalve als je natuurlijk Somohardjo of Sardjoe of zoiets van je achternaam heet.
  Ik hield zielsveel van Suriname, maar ja toen ik daar woonde was ik een kind, en had ik er geen idee van, hoe corrupt en egoistisch de mensen die het daar voor het zeggen hebben daar zijn.
  Ik begrijp ook steeds beter waarom bepaalde Surinamers zo lelijk tegen Surinaamse Nederlanders doen.Het leven wordt ze daar behoorlijk zuur gemaakt, of ze maken het leven van anderen daar zuur.


  Maak melding
 12. Have it your way Megawatie,maar je vergeet 1 ding bij te typen:Nederland is niet jou land al zou je hier geboren zijn,wie vraagt jou trouwens van Suriname te houden,ja zulk soort als jou kotsen de Surinamers uit,met je hoogmoed.Corruptie heb je overal ook hier,zie de bouwfraude enz.Jij doet als Suriname melaats is,blijf dan lekker hier en kom dan geen reactie hier geven, het zijn enkel de Surineds die je lezen,want hier alleen kunnen jou soort komen opscheppen,in het dagelijks leven in Nederland ben je niets en niemand.Als jou soort naar Suriname gaan met vakantie,willen jullie the big-shots spelen,van daar dat de Surinamers lelijk tegen jullie doen.
  Ik vind het vreselijk te lezen hoe de Surineds,die niets zijn in Nederland,zo op Surinamers en Suriname afgeven.Zelfs die paar centjes en afgedankte spullen wat jullie naar Suriname sturen scheppen jullie op.De Antillianen en Afrikanen hoor ik daar nooit over,vraag me af hoe dat komt,dat weet ik hahaha omdat ze weten dat ze niet hoeven op tescheppen ,want ze vergeten NOOIT waar ze vandaan komen.
  Er wordt de Surinamers totaal niets gegund,zelfs hulp van Amerikaanse legerartsen is niet welkom in jullie duivelse ogen.Er wordt helemaal niet op het artikel gereageerd,alleen maar hoe goed en beter jullie het hier hebben,sangg jullie hebben geen last van de euro`s noh,alleen de Blanke Nederlanders noh hahahahaha WAT EEN STELLETJE ZIELIGE FIGUREN ZIJN JULLIE BAHHHHHH.

  Keep The Goodthings Going Amerikaanse Legerartsen,God Will Bless You ALL.


  Maak melding
 13. Toesha ik geloof je ,ik ga wel naar Westernunion,eerlijk maak ik €50 elke maand over,hahaahah en ja zo zijn er meerdere die €50 tot €100 overmaken,in tegenstelling tot die Turken die soms wel €1000 overmaken.Ik vroeg vanmiddag aan die dame aan het loket, nadat ik het netjes gevraagd had,hoeveel maken de Surinamers over zo ongeveer,hahahahahaah en ja bingoooooo,nou niet zo gek veel zegt ze,toen vroeg ik en de Turken hahahahaha zei ze hahahaha ohww héél veel.

  Woeiiiiiii mie kondre mang nanga ding bigiting hiero woeiiiiiii.Tja laat ze maar lekker verder dromen woeiiiiiii.

  Ps mijn €50 is voor mijn perceel.


  Maak melding
 14. black,
  eigenlijk wilde ik niet op je reageren, maar ik besloot dit toch maar te doen.punt 1. is Nederland wel mijn land, want ik heb een nederlands paspoort en daardoor alle rechten en plichten als elke andere nederlander.
  punt 2. heb ik hier een goede opleiding en een goede baan (ik denk dat ik dat in Suriname niet zou hebben gehad, want daar had ik geen kruiwagens)
  punt 3.ik juich de hulp van de Am.legerartsen juist toe, alleen vind ik het een schande dat de Surinaamse overhied dat niet verstrekt.
  punt 4. ik weet dat je overal corruptie hebt, ook in Nederland. Maar Nederland zorgt in ieder geval goed voor de zwakkeren van de samenleving.
  En tot slot: ik vraag me af waarom sommige mensen waaronder jij zo tekeer moet gaan op deze site. Dit is nergens voor nodig, volgens mij is het de bedoeling dat je hier je mening geeft en niet dat je als een dolle tekeer gaat, en iedereen uitscheld.

  Het beste!


  Maak melding
 15. Heb je mij lezen schelden Megawatie?
  Nederland is jou land ja,op PAPIER,ik ben een geboren Nederlander,maar zal mij nooit uitgeven voor een Nederlander,ik kom uit Surinaamse ouders ,dat hoef je ook niet te flikken bij een Blanke,en toch zal die je vragen waar kom je vandaan.Ben jij de enige met een goede opleiding dan????Ik heb nieuws voor je, ik ook boi,maar laat iedereen in mijn werkkring en omgeving weten dat ik een Surinamer ben,ik ga er NEVER prat op dat ik een Nederlander ben, het heeft geen NUTTTTT.
  Dus dat Megawatie,nogmaals SCHELDEN is niet 1 van mijn favoriete bezigheden.
  Have a nice day,toedeloeeeee.


  Maak melding
 16. Reactie nr 16 is een en al schelden!!!!
  De pot verwijt de ketel …….
  Megawatie ik lees je graag. Blijf de eer aan jezelf houden.
  Ik voel me geen Suri, ik voel me geen Nederlander, ik voel me geen …….., maar ik ben een wereldburger!
  Zal wellicht nu ook een scheldkanonade over me heen krijgen.


  Maak melding
 17. Saya,wat versta je onder schelden,lees je mij gore taal bezigen.Tja laat ook maar, de waarheid is gelijk schelden bij jullie, ga naar de andere reactie`s op deze site,kom mij dan weer vertellen als dit schelden is aii bajaaaa.Ik heb een degelijke Hind.opvoeding genoten, ik zal niet durven schelden,en daarbij het heeft geen nut om gore taal hier neer te typen.Ik blijf mij verzetten tegen de hoogdoenerij van bepaalde Surined,niemand snoert mij de vingers.
  Dus Saya ga je gal spugen bij de echte a-sio`s hier,zie andere artikelen brrrr.
  Of misschien stoort mijn nick jullie?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES