Surinaams parlement eist reële begrotingscijfers

13

PARAMARIBO, 18 aug – De regering dient de concept-begroting voor 2006 te voorzien van op de werkelijkheid gebaseerde cijfers. Dit heeft het parlement beslist. Nu is bijvoorbeeld niets terug te vinden van de verhoogde kosten voor goederen en diensten. De behandeling van het voorstel is uitgesteld voor enkele dagen.

Er wordt geen genoegen genomen met de belofte dat wijzigingen achteraf gestuurd worden. De oppositie eiste aanvankelijk intrekking. “De ministers zijn in september 2005 aangetreden en hebben dus niet op basis van hun eigen filosofie aan de begroting kunnen werken”, zei Jules Wijdenbosch van de VVV. De begroting is nog door de vorige regering opgesteld.

Komt nog bij kijken dat sommige ministeries niet eens bestonden onder de vorige regering. “Bij de opstelling van de begroting waren bepaalde eenheden en beleidsgebieden niet ondergebracht bij de nu functionerende ministeries”, aldus Wijdenbosch. Toch zal de oppositie niet kiezen voor het traditioneel geworden boycotten van vergaderingen. “Het volksbelang gebiedt ons te blijven.”


13 REACTIES

 1. wie houdt wie voor de gek?
  discussie over een concept(!)begroting voor 2006(!). Nog een paar maanden en het is 2007!!!
  Gooi dat ding in de prullenbak en ga eens werken aan een echte begroting voor 2007. Volgens mij hoort die te worden ingediend in september van het voorafgaande jaar. Over twee weken dus.
  Met een beetje visie hoort een regering toch wel een begroting te kunnen koppelen aan het beleid voor de komende periode toch?
  Of zie ik dat verkeerd en maken we in Suriname beleid achteraf? Of maken we helemaal geen beleid.
  Wie het weet mag het zeggen.


  Maak melding

 2. wijzigingen komen ook achteraf en dat na de uitvoering, hoe moeilijk is het een begroting te maken voor iets dat al is uitgevoerd.
  Ze weten al wat het gekost heeft gewoon,gewoon eerlijk opschrijven en dan heb je die begroting.Maak een rapport van de kosten van 2006 en je hebt die begroting inclusief die overschrijding.Maar nog meer fictie is onnodig.In oktober moet de begroting van 2007 in gediend zijn.Laat de fictie voor die begroting.


  Maak melding

 3. Vergeten jullie dat in Nederland altijd op de 3e dinsdag van september de begroting bekend wordt gemaakt? Op deze dag wordt ook vaak vermeld wat is uitgegeven de afgelopen maanden of eventueel het afgelopen jaar.
  En ook tergelijkertijd de plannen van 2007? En als men er niet mee eens is komt de vakbond om een hoekje kijken om zo een wetgeving of regelgeving bij te spijkeren of af te zwakken!!!

  Klopt het of niet?? Geef de Surinamers een kans om het beter te doen. Hebben de Nederlanders de Surinamers wel vertelt en uitgelegd hoe ze hun zaken op orde kunnen krijgen tijdens de koloniale tijd?? IK DACHT HET ZELF NIET. UITBUITEN WEL.
  Wat in 20 jaar kapot gemaakt is, kun je niet in twee jaar herstellen.

  Mensen ik ben trots op mijn land en cultuur en zal nooit zo negetief zijn. Als ik het beter zou doen moet ik maar daar gaan wonen en een handje helpen.

  Trouwens de grootste oplichters en corrupten wonen in Nederland. Onderzoek het zelf maar.

  Ik heb er geen moeite mee met opbouwend kritiek.

  Janny.


  Maak melding

 4. Niet schelden,elkaar niet boos aankijken,en elkaar vooral geen Moppen(grappen)voor houden,en vooral geen afstand van elkaar nemen.Laten wij bij elkaar blijfen”Lieve Suri’s”.Waarom het steeds fout zit met Sur.is puur onze eigen mentaliteit.Krijgen wij ooit de kans iets mee te doen,of blijft het zo.Waarom! Waarom! Wie het weet mag het zeggen.Er komt haast geen goed nieuws uit het land.Waarom ? Waarom ?..Maar door ons eigen mentaliteit zullen wij ooit voor moeten boeten…. afz. Liefde voor Sur.


  Maak melding

 5. Janny, de vorige week werden nederlandse surinamers in de assemblee uitgescholden, in de assembleee ja,voor gelukzoekers en nog meer.Men wilt niks horen van nederlandse surinamers.Dus daar naar toe gaan zal niet helpen.Verder is jou verondertelling dat wij allemaal nederlandse surinamers zijn fout.Ik ben surinamer en ik ben ook negatief over die regering en te recht ook, want men doet niks ,praat maar in de assemblee over een irrelevante begroting van het vorige jaar.Nederland praat over vorig jaar en dit jaar, en geeft cijfers is waar.Suriname geeft geen cijfers evalueert niet.en dus mag men klagen en klagen om dezelfde punten die je zelf aanhaalt.
  Het gebeurt niet zo als in nederland ,het gebeurt niet zoals het hoort en dit is niet de eerste keer,maar al 19 jaar is dat zo.Dus laat ons lekker klagen.Dat nederland grote oplichers heeft zal ik niet weer spreken.
  Maar nederland heeft geen drugsdealende ministers,of ontuchtplegende assemblee voorzitters of ex terroristen in de regering zitten.Criminelen ex of gerelateerd aan criminelen en je kan niet in de nederlandse politiek, ja toch,maar in suriname wel,ben je daar trots op?Nederland heeft ook geen politici die tot de dood voorzitter blijven van een politieke partij. dus waar ben je zo trots op?Denk niet dat een ticket kopen naar paramaribo gaat helpen. je gaat geen baan hebben dat is wat je ga bereiken.


  Maak melding

 6. Janny,

  Ik ben het helemaal met je eens.Ik heb ook
  net als jou geen probleem met opbouwend krietiek, maar daar lijkt het helemaal niet
  op, dit is gewoon afkrakend.Het is wel te merken dat deze z.g. kriticie geen flikker te doen hebben dan de hele dag achter hun pc
  te zitten wachten op het surinaams nieuws om
  vervolgens op zeer lakse wijze commentaar te
  geven alsof zij het beter zouden kunnen.Waarom zijn ze dan niet in Suriname
  gebleven om hun kunnen te laten zien i.p.v
  in nederland te komen en uit hun nek te lullen.Deze mensen (als )ik ze zo mag noemen
  zijn gewoon landverraders en ik wil ze dan
  ook adviseren te doen waar ze heel goed in
  zijn, namelijk jointje roken,dansen en slapen

  Mvg

  Sranang Mang


  Maak melding

 7. Surinaams parlement eist reële begrotingscijfers
  Janny en sranangman ,lees de kop van het artikel.De oppositie is volgens jullie theorie ook een landverrader omdat ze iets negtiefs gezegd hebben over de begroting.Die mensen zijn surinamers
  en als ik een surinamer het eens ben,wordt ik ervan beschuldigd in nederland te zitten en word ik geadviseerd het zelf in suriname te komen doen.Wel ef word niet eens geluisterd naar de oppositie,dus wat gaat het helpen als nederlanders het zelfde komen zeggen naast dat jullie weer gaan herhalen hoe jullie het zelf kunnen doen en ze maar kunnen vertrekken.Verander maandag het land een beetje en pik het niet langer de leugens van de regering.De mensen die het artikel geschreven hebben zijn nederlanders maar o ja landverraders.


  Maak melding

 8. Bananenrepubliek, niet een ieder(Janny en sranangman) zijn in staat te lezen wat er staat. Moeten we dan van hen verwachten dat ze instaat zijn tussen de regels te lezen. Ik denk dat hun soort juist Suriname achteruit brengen door niet kritisch te zijn en maar alles te accepteren van deze incompetente president en zijn ministers.


  Maak melding

 9. Mensen die geboren en getogen zijn in Suriname en ook nog “armoede” gekend hebben en eventueel de GESCHIEDENIS van Suriname en NEDERLAND “goed” kennen zullen altijd anders reageren dan de genen die inderdaad de hele dag voor hup pc zitten om negativiteit te uiten.
  SRANAMANG hartelijk bedankt en merk dat je een echte Surinamer bent.

  Veel liefs allemaal

  Janny.


  Maak melding

 10. Een begroting maak je toch altijd voordat je aan een project begint? logisch dat het parlement een op reele cijfers gebaseerde concept-begroting eist. In ieder geval werkt het niet, als je maar geld uitgeeft, en projecten onafgemaakt voor de volgende regering laat, omdat je budget niet toereikend bleek te zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.