Chinese onderminister brengt bezoek aan Suriname

14

PARAMARIBO, 18 aug – De Chinese onderminister van Volksgezondheid, Chen Xiaohong, brengt van 19 tot 22 augustus een bezoek aan Suriname. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De bedoeling is de samenwerking te verstevigen op het gebied van gezondheidszorg. Chen Xiaohong en zijn delegatie zullen de mogelijkheden uitwerken met Surinaamse deskundigen.

Op programma staan onder meer ontmoetingen met de ministers Celsius Waterberg van Volksgezondheid en Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. Ook zijn besprekingen gepland met gezondheidsinstituten, waaronder het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg. Ook zal met twee organisaties gesproken worden, die opereren in de districten en het binnenland.

De verwachting is dat ook hulplijnen opengelegd zullen worden voor afgelegen gebieden. Er loopt reeds een project van de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB. In verscheidene dorpen worden poliklinieken en woningen opgezet voor verpleegkundigen. Met de IsDB wordt nu gesproken over aanpassing van de leenovereenkomst, vanwege gestegen kosten.


14 REACTIES

 1. Beste Sranangmangs,

  Ja, China heeft blijkbaar plannen met ons land. In welke mate deze plannen aan beide landen voordelen zal brengen is voor mij niet direct traceerbaar.Maar dat er belangen aan verbonden zijn, lijkt mij heel duidelijk.
  Als Sranangmangs die weleens op Waterkant reageer op berichten, bespeur ik vaak een tekort aan informatie, en wil je iets zinnig zeggen over een dergelijke onderwerp, dan is het van belang dat je over de voldoende noodzakele informatie beschikt. Het is naar mij mening een zeer belangrijke voorwaarde.

  Maar kondremangs, het is wel vermakkelijk om de meningen en standpunten van anderen te lezen.

  Kondremangs, dat was mijn bijdrage.

  Tang Boeng,
  Eigenwaarden


  Maak melding

 2. China zal de slavenij weer in Suriname uitvoeren.De regenwouden zullen afgekapt.Door de Chineese maffia.Surinamers hebben nooit geld gezien en zullen happen.China denkt niet met goede wil want Chinezen hebben bloed hekel aan zwarten.Ze zijn de rovers van de dommen .


  Maak melding

 3. Wat een vooroordelen!
  Chinezen die het hele land zullen overnemen.
  Eerst waren het de hindustanen, die alles fout deden en nog steeds doen.
  Nu zijn het de chinezen en de turken.
  Wie zullen nog meer tot dit rijtje gaan behoren?


  Maak melding

 4. Mijnheer eigenwaarden, fijn dat U op een dergelijke manier reageerde, dat geeft hoop en bevestigd dat Sranamangs ook op deze site, af en toe verstandige uitspraken kunnen doen. Gran Tangie


  Maak melding

 5. eerst waren het de batavieren en thans de mandarijnen. En wat doet de surinamer? Die zit, wacht af wat ie krijgt en afhankelijk daarvan geeft hij kritiek in de sfeer van onderdrukking te worden


  Maak melding

 6. Chinezen hebben op dit moment het sterkst groeiende economie van de wereld. Meer dan 1 miljard chinezen leven daarzo. China heeft vanwege dit sterke groei een enorme vraag aan grondstoffen, denk maar aan hout en bauxiet, vis, rijst. etc.etc., waarvan suriname zeker een deel kan leveren. Het is van erg groot belang dat Suriname goed zaken in ons voordeel kan doen, want die zullen er hoogstwaarschijnlijk wel komen. Die chinezen moeten wel, want hun natuurlijke hulpbronnen zijn al bijna uitgeput.


  Maak melding

 7. Ik heb duizendmaal liever de hulp van de Mandarijn dan van de USA Amerikaan. Laten die amerikanen maar mijn AFRO en LATINO broers en zusters in hun eigen land medische ondersteuning geven, want die worden al eeuwen gediscrimineerd!


  Maak melding

 8. China is te belangrijker voor Suriname .
  Vandaar dat er gevochten werd door de politiek ( Pl en AC )
  Dus je moet het begrijpen WAAROM !!!!
  Er is geld te verdienen daar en er valt geld van de boom .

  Dus vechten jullie ,want wie eerst komt die eerst maalt !

  Pl gefeliciteerd met die nieuwe Ambassadeur die straks naar China gaat .
  En laat Sjak sjie hun hemden laten maken met drie dubbele zakken .
  Want er is geld te verdienen daar !!


  Maak melding

 9. Vanwaar opeens die xenofobie?
  Suriname bestaat overwegend uit nakomelingen
  van immigranten, waaronder Chinezen.
  Vraag mij trouwens af bij wie de angst voor al die buitenlanders groter is: Surinamers in Suriname of SurNeds hier in Nederland.

  (voorgaand onafgemaakte bericht berust op een
  ‘mishandeling’op het toetsenbord)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.