Suriname volgt situatie Guyana met argusogen

8

PARAMARIBO, 17 aug – Suriname houdt de veiligheidssituatie in buurland Guyana scherp in het oog. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Berichten over roofmoorden en bankovervallen zijn reden genoeg voor bezorgdheid. Nu leger en politie in Guyana de jacht hebben geopend op de daders, wordt niet uitgesloten dat ze uitwijken naar Suriname.

Er worden dan ook zoveel mogelijk veiligheidsmaatregelen getroffen. “Er is een veiligheidsprobleem in Guyana, wij moeten er ook rekening mee houden dat de veiligheid in Suriname beïnvloed kan worden”, zegt Santokhi tegenover Radio 10. Het is vaker voorgekomen dat Guyanese criminelen uitwijken als in eigen land de grond ze te heet wordt onder de voeten.

Onderduiken is makkelijk vanwege de omvangrijke Guyanese gemeenschap in Suriname en de talloze illegale toegangsmogelijkheden langs de grens. De komende tijd mogen nog meer maatregelen worden verwacht. “In de periode voor en tijdens de verkiezingen in Guyana zullen wij de veiligheid opvoeren”, aldus Santokhi. De verkiezingen vinden plaats op 28 augustus.


8 REACTIES

 1. Het is inderdaad zaak dat de Surinaamse overheid let op de veiligheid van de eigen burgers. niemand word er beter van als de criminele uitwijken naar ons geliefd sranan, we hebben al genoeg ellende ondervonden de afgelopen tijd. mijn hoop is dat de minister echt doet wat hij aangeeft.


  Maak melding

 2. Jaar en dag wordt er gelebberd in de DNA vwb de veiligheid aan onze west grens. Geen enkele regering heeft dit zaakje ooit serieus opgepakt.
  Onze grenzen zijn zo lek als een mandje(..).
  Ipv dat de betrokken ministers de koppen bij elkaar steken om dit o zo serieus probleem aan te pakken, staan die van Defensie op een Suripopfestival mooi weer te spelen(..).
  Die van Justitie( Santhoki) schijnt zich bezig te houden met randverschijnselen( geluidsoverlast in auto’s- het laten opjagen door de politie van ( “illegale”)-marktventers.
  De grotere problemen worden gebagetelliseerd.
  Meneer Santhoki, mag ik u adviseren?
  Begin de grote drugsbonzen in ons land – waarvan u weet dat die zich hebben genesteld in de VHP-top- alvast aan te pakken en houd u zich minder bezig met zaken die de gewone aspirant agent van politie zelf kan doen.

  Deze Frontregering verkwanseld ons land aan de haaien.


  Maak melding

 3. Wat klinkt Rooster erg verbittert. Ipv iets positief op te schrijven. De illegale markventers zijn even goed een groot als de illegale criminelen.En het ontsiert de stad . Jij hebt makkelijk praten als je 8000km verder op woont.


  Maak melding

 4. Guyanezen in Su die gezochte landgenoten in Guyana onderdak bieden ook als gevaar voor de veiligheid aanmerken. Dus nu al bekend maken dat wie zich daarmee bezighoud het land wordt uitgezet.

  Dit is alvast èèn advies.

  Wie volgt!


  Maak melding

 5. Niet alleen in guyana vinden er roofmoorden plaats maar er zijn ook gevallen in Suriname bekend waarbij de slachtoffers in bijzijn van andere familieleden verkracht en vermoord worden. Voor deze criminelen is er maar een straf en dat is de doodstraf.
  Punt Uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.