Torarica Hotel start ‘representatieve’ accommodatie

13

PARAMARIBO, 16 aug – Suriname beschikt over onvoldoende representatieve hotelcapaciteit. Dit stelt de Torarica Group, eigenaar van onder meer het Torarica Hotel en Eco Resort. Het op te zetten Royal Torarica Hotel moeten aan de behoefte gaan voldoen van onder anderen zakenlui. Die willen meer internationaal gerelateerd comfort en luxe. Het toekomstige ‘vlaggenschip’ gaat 110 kamers tellen.

Hoewel hypermodern, is het een vrij oude droom. Reeds ruim vijftien jaar wordt overwogen van start te gaan met de grote bouw. Het huidige Torarica Hotel komt niet verder dan één verdieping. Royal komt te staan op een belendend terrein van ruim twee hectare langs de Surinamerivier. De bouwstijl wordt gehouden op monumentaal architectonisch.

Dit betekent zoveel als dat er rekening gehouden wordt met het gezicht van de oude binnenstad. Behalve de beste hotelluxe, komt er een business center. Op de vijfde verdieping komt een heus presidential penthouse. De bouw geschiedt in twee fasen. Eerst komen er vierenzestig kamers en wordt de buitenkant opgetrokken. De rest wordt in een later stadium opgezet.


13 REACTIES

 1. De Torarica group heeft met haar voornemen getoond vooruitstrevend te zijn en financiele durf te hebben in een land als Suriname waar het toerisme over het algemeen nog steeds in de kinderschoenen staat en op een amateuristische wijze wordt bedreven zowel van particuliere als overheidszijde.
  Behalve de uitbreiding van de verblijfscapaciteit(bouwen van hotels) zou er ook gewerkt moeten worden aan een opleiding van iedereen die direct met toeristen te maken krijgt.Ik denk hierbij aan horeca-personeel, winkeliers en verkopers, taxi- en buschauffeurs,discotheken, ambtenaren etc.
  Het blijkt namelijk dat toeristen nog al te vaak afgensnauwd worden door menige persoon in de genoemde branches, omdat men niet heeft geleerd klantvriendelijk of toeristvriendelijk te zijn.
  In landen waar bijna alle inkomsten gegenereerd worden uit het toerisme( bijvoorbeeld Aruba) heeft de bevolking geleerd om de toerist helemaal in de watten te leggen en dit heeft het eiland heel veel goed gedaan.
  Surinamers die regelmatig voor zaken, familiebezoek of vakantie naar Aruba gaan kunnen hiervan meepraten.
  Een goeie tip dus voor iedereen in Suriname die het toerisme een warm hart toedraagt.


  Maak melding

 2. Ik had dit niet beter kunnen verwoorden

  Voorbeeld
  Een paar jaar geleden vond er een belangrijke”gebeuren” plaats in Suriname,delegaties uit verschillende landen,en dus ook mooie handel voor de souvenierszaken,
  De medewerker in desbetreffend zaak,kon geen zinnig woordje engels,ik heb maar wat hulp aangeboden.
  Toeristen moet je te klant houden, en je standaard zinnen kunnen zingen als ze wat vragen.


  Maak melding

 3. Tjeh potie, de 2 bovenste reaktie`s tonen aan weer betuttelig bezig te zijn,zeker Surineds kan niet anders,aiii bajaa oeng kong fini boeng nah blanda baja.Wij hebben nooit geen knorrige of hoe je ze wilt noemen mensen in de horeca,markt of waasr dan ook,meegemaakt ,mijn Hollandse vrienden vinden de Surinamers heel aardig,ja mijn bakra vrienden,komt omdat ze geen hoogmoedswaanzin hebben zoals de zg Surineds,uitzonderingen daar gelaten.hahahahaha we hebben ze zelfs portugees horen praten in Torarica en Krasnapolsky,dus wat kom je uitleggen index.Altijd maar dat negatieve gezeik over Suriname,blijven jullie dan lekker hier of ga naar Spanje,Italie waar jullie ook niets voorstellen,maar in Suriname willen jullie met fluwelenhandschoenen behandeld worden,hier(Ned.)worden jullie ook maar steeds uitgekotst.

  Een gave initiatief Torarica,heel veel geluk daarmee.


  Maak melding

 4. Frenky, mooi gesproken, opbouwende kritiek mag altijd.
  Feit blijft dat ik dit zelf heb meegemaakt,en dit kan jij dus niet tegenspreken, evenmin dat jij portugees.enz hebt horen spreken, ik juich dat alleen maar toe!!
  Portugees moet geen uitzondering,Brazilie is onze buurland.

  Mijn Nederlandse vrienden vinden MIJ ook aardig anders waren het mijn vrienden niet, ze hoeven niet de hele surinaamse bevolking aardig te vinden, want ik vind ook niet alle Blanke nederlanders aardig, en ik leg geen nadruk op BAKRAvrienden want dat heeft geen meerwaarde voor mij( voor jou duidelijk wel)

  enne ik woon hier nu 47(ben 49) jaar en als verpleegkundig specialist ga ik tijdens mijn vakanties in Su vaak 1 week (vrijwillig) werken gewoon, gewoon, niets hoogmoedigs
  Er is genoeg te doen in de gezondheidszorg daar, dus pak ik aan.

  I rest my case


  Maak melding

 5. Goed idee, dat Royal Torarica. Dan kunnen de prijzen van het huidige Torarica zo overgenomen worden. Die heeft, in vergelijking met Europa en andere landen in Zuid-Amerika royal class prijzen voor een hotel uit de jaren zestig met daadwerkelijk 2,5 sterren. Een Best western hotel in Europa heeft 3 sterren en is beter voorzien dan Torarica voor minimaal 75 Euro per nacht. Voor dat geld mag je in Paramaribo op de parkeerplaats van Torarica slapen, bij wijze van spreken.
  Ik ben blij met Royal Toraica, dat meen ik. Maarbeter is om meer goedkopere hotelaccommodatie te bouwen. Ga eens praten met de vrienden in Trinidad, Aruba, Barbados, Jamaica etc. Die snappen het tenminste.


  Maak melding

 6. Suriname moet zich veel meer gaan promoten als GOEDKOOP vakantieland. Surinaamse hotels zijn ontzettend DUUR, terwijl het land ver achter ligt op andere landen. Sur. moet zich realiseren dat ze een toerist weinig kan bieden op het gebied van zon, zee en strand.
  Laat Sur. eerst maar eens gaan nadenken om een ZEESTRAND aan te leggen. Ik heb het in meerdere landen gezien dat het wel kan.
  De meeste toeristen die Sur. bezoeken zijn wij Surned. Dus men moet niet lullen op ons, want zonder ons kan Sur. het shaken. En dat is een feit.


  Maak melding

 7. Het was niet mijn bedoeling om het Surinaamse toerisme neet te halen en ik vind de niet-zakelijke ondertoon van Frenky’s reactie heel jammer. Het is gebaseerd op emotionele en niet steekhoudende argumenten.
  Frenky heeft het over bettuteling en hoogmoedige Surineds, dit is niet bepaald een zakelijke discussie aanzwengelen Frenky.
  Eigenlijk is het beneden mijn waardigheid om hierop te reageren, echter ben ik de rationele lezers wat nadere uitleg schuldig.
  Het is geenszins mijn bedoeling geweest om het Surinaamse toerisme neer te halen.
  Integendeel, wat de Torarica group en andere ondernemers in de toeristen branche doen vind ik geweldig positief.
  Waar het bij mij om gaat is dat het toerisme een menselijk gevoelige bedrijfstak is.
  Elk negatief gevoel dat de toerist ervaart aan het bezoekend land kan funest zijn voor de toeristenindustrie.
  Een uitstekend voorbeeld is de zaak Holloway op Aruba.
  Aruba leeft voor 99% van het Amerikaans toerisme en sedert de vermissing van Nathalie Holloway eisen haar ouders en zelfs politici een toerisme boycot van Aruba vanwege de naar hun gevoel incompetentie van de Arubaanse autoriteiten in het onderzoek naar deze zaak.
  Stelt u zich eens voor dat Suriname een slechte naam zou krijgen van de bezoekende toeristen vanwege hun gevoel dat zij niet professioneel worden behandeld door horeca personeel en andere spelers op de toeristenmarkt.
  De toeristen zouden massaal Suriname mijden en Suriname zou internationaal goed voor aap staan.
  Begrijp je nu mijn bezorgdheid beste Frenky?
  Het is geen kwestie van het neerhalen van Suriname, maar een gezonde discussie op gang brengenmbt de professionaliteit van personen werkzaam in de toeristen branche.
  Ik proef in jou reactie geen gezonde discussie, maar eerder een poging om mij en andere personen belachelijk te maken door met niet-zakelijke argumenten te komen.


  Maak melding

 8. suriname,suriname,wat ben je een schitterendland en wat een geweldige volkeren wonen daar.Zaten er maar mensen in de regering die aan jullie denken en niet op de eerste plaats aan zichzelf of aan hun zogenaamde vriendjes.Want ik vind dat er meer voor het volk gedaan moet worden zoals:hiusvesting,scholing,sociale voorzieningen,hulp voor ouderen, en zo zijn er nog heel veel andere belangrijke zaken te noemen.Let wel ik ben zelf een bakra,die zich al 15 jaar met de surinamers betrokken voelt en het beste met jullie voorheeft.Blijf hopen en geloven op een goede afloop.Eeens zal de jiuste man op de jiuste plek zitten,een eerlijke.


  Maak melding

 9. Perfect wat de “Torarica-Group” doet. One step ahead is a gigant progress in developing solid economic structures.
  De VISIELOZE Sur. regering mag het voorbeeld nemen van deze ondernemers met VISIE.

  Hopelijk gaat de SLM zsm failliet! voor de “Tor-Group” een opportunity om de boel over te nemen en nu wel met goed manangement en visie te leiden

  ir. AJS


  Maak melding

 10. Torarica heeft notie genomen van de kritiek uit het buitenland.Pakt het nu GROOTS aan en zijn personeel ook scholen in vriendelijkheid,management,service, enz, enz. Zo zie je maar weer, waar opbouwend kritiek niet goed voor is!!!!!


  Maak melding

 11. Dream on Faradiba,wie wil je dat wijs maken,opbouwend kritiek uit het buitenland?? Je bedoelt toch niet het AZIJNGEZEIK, van jou soort toch?Want dat was absoluut geen opbouwend kritiek het was gewoon zeiken dat jullie het beter hebben hier,en zo ik mij kan herinneren ging jullie zg kritiek over de bediening(whawhawha,net als of jou soort ooit in een gerenomeerd restorant of hotel in Ned.hebben vertoefd}Aija aijaja who the hell you tink you`re
  Niets notie genomen van jullie gezeik,Torarica heeft verdomd goede mensen ,om hun hotelketen verder uit te bouwen tsssssssss. Zo Faradiba go sribi jere.


  Maak melding

 12. Alle goeds voor moderne accommodatie,maar voor de gewone gezin die o zo graaag Suriname terug willen zien,geen budget-hotel is te vinden.Surineds die Su willen bezoeken en geen familie hebben,kunnen gewoonweg niet betalen.Triest maar waar.Wie o wie begint met low-budget hotels???


  Maak melding

 13. Weinig kwalitatieve en tekort aan hotels. Sluit een megadeal met de Chinezen en ze zijn bereid om paar 5 en 4 sterren hotels neer te zetten van Internationale allure.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.