Telesur krijgt concurrentie op telecommarkt

15

PARAMARIBO, 16 aug – Het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, krijgt concurrentie. Dit meldt het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme. Na evaluatie zijn twee bedrijven geselecteerd voor toetreding tot de markt, Digicel Suriname en Intrasur. Beide werken samen met een buitenlandse partner. Er waren aanvankelijk negen kandidaat-bedrijven.

Die hadden gereageerd op een oproep eerder dit jaar. Hun bedrijfsplannen zijn beoordeeld door commissies van zowel het ministerie als de Telecommunicatie Autoriteit Suriname. Uiteindelijk zijn twee bedrijven voorgedragen bij president Venetiaan. “Met de toelating wordt gehoopt dat de dienstverlening verder geoptimaliseerd zal worden”, aldus het ministerie.

Het kustgebied is vrij goed voorzien. Zorgenkind is het achterland met zijn verspreid liggende woonconcentraties. Hier en daar is er een vaste cellulairverbinding en kunnen televisiebeelden worden opgevangen. Internet is er vrijwel onbekend. De regering ziet de liberalisatie als een goede kans om achterstanden in te lopen. Het is niet uitgesloten dat de andere kandidaten alsnog toegelaten worden.


15 REACTIES

 1. ai het tog vreemd dat een minister een bedrijf moet voordragen aan de president???
  zou wat zij als alle ministers in alle brdrijven ook moet voor dragen aan Beatrix of Bush
  Sranamang law egte jereh
  Doei


  Maak melding

 2. He He eindelijk is de Surinaamse regering wakker geworden. Het kan nooit de bedoeling zijn dat er een maatschappij (Telesur)de monopolie in handen heeft, daardoor krijg je alleen maar vriedjes politiek en prijsverhogingen. Laat Telesur maar lekker nu gaan concureren, met de andere bedrijven misschien zal de dienstverlening wat beter tot zijn recht komen.


  Maak melding

 3. Lijkt een goede zaak het doorbreken van een monopolie. Maar om de een of andere reden gaan er toch allerlei alarmbelletjes rinkelen. Maar ja, geef het een kans zou ik zeggen.

  Het wachten is nu dus op de zegen van grootopperhoofd vene.

  wijlen Johnny zou zeggen: we benne benieuwd.


  Maak melding

 4. Hoi nu ik dit lees heeft telesur zijn langte tijd gehad.Want de buitenlandse bedrijven zullen het beter gaan doen.En de Surinamers nu echt zullen krijgen wat ze altijd hebben moeten missen wat een vooruitgang.En ik zie ook dat er een buitenlandse waterlijdingmaatschappij ook daar komt.En wat dacht u van een straten bouwer?En een voor het prachtige verkeer dat wij in Suriname hebben.Meer politie op straat
  is een preeeeeeeeeeeeeeeeee?Na 25 jaren niet in Suriname te zijn geweest nou het verkeer was een doorn in het oog ,volgens mij vinden de mensen van het verkeer het zo prachtig doe er wat aan ,dan behouden wij nog veer burgers.aboeng oeng tang boeng.
  groeten. H.T


  Maak melding

 5. Hmmm, Mitchell Tjin A Djie directeur van Digicel Suriname……. Is het niet die zelfde Mitchell Tjin A Djie die dot SR registratie van Telesur had ‘overgenomen’?
  Lijkt verdacht erop dat Telesur en dit bedrijf 2 handen op een buik zijn als het om dezelfde persoon gaat. Ik hoop dat iemand me kan zeggen dat ik fout ben want ik hoop ook dat de telesur monopolie stopt.
  Anyone?


  Maak melding

 6. Het is 1 schande dat Hr. Marica van Min. TCT zulk een voordracht moet/mag doen. Altijd , of haast elke dag staan er bericht(en) van deze minister met 1 ondertoon van belazerij naar het Volk toe.

  Mensen , lees eens toch 1 keer tussen de regels door. Het is moeilijk voor mij om alle tekst-voorbeelden van Marica hier aan te halen om mijn gelijk te krijgen. Marica schijnt of is het , 1 lieveling van Venetiaan te zijn.

  Hij alleen mag berichten plaatsen van de regering met aan het hoofd Venetiaan.
  Notabene komt Marica met heel wat uitleg waarom de regering dit zo en dan dat zus doet.
  Terwijl tegenover alle berichtgevingen , afkomstig en voorzien van groen licht om te worden gepubliceerd, geen enkele toegevoegde waarde is te zien.

  Geen ene produktie is te zien dan dat op veel telate tijden de kleine bruggen uitgevoerd en opgeleverd worden aan het Volk. Zie de bruggenbouw aan de Indhira Ghandiweg. Maar waarom deze weg niet verbreed wordt is eenieder 1 raadsel.

  Precies als de gedeeltelijke “OPEN SKY” van de parastatale bedrijf SLM, zullen alle niet-telesur ondernemingen onder 1 en dezelfde hoedje “”spelen”” als de telesur zelve.

  Een en al oplichters die het Volk bedonderen.
  Men moet leren een onderneming te kiezen op basis van bedrijfskennis en bedrijfswetenschappen. Handelskwaliteiten in bedrijven heeft Suriname zeer zeer hard nodig. Maar bedrijven die “””heulen “”” met de NPS worden gekozen.

  Laat mij niet lachen over zulke onderwerpen die vooral door Marica gebracht worden in de media na groen licht van Venetiaan.
  Tijdens 2jaar in bedrijsstelling van deze toegelaten bedrijven door NPS , zal begrepen worden dat deze bedrijven neppers zijn. Er zal geen noemenswaardige konkurrentie komen in het Tele-verkeer van Suriname.

  Zoals totnogtoe het Volk tegrazen wordt genomen door SLM, zal op deze PAD het Volk nog te grazen genomen worden in het Tele-verkeer van Suriname.

  Mijn deelneming in de treurigheid van standvaste ála corruptie.
  Vriendelijke groet,………..


  Maak melding

 7. he he eindelijk me zus wacht al 5 jaar op en aansluiting van telesur.alleen maar vriendtjes poletiek . als je niemand ken die daar werk heb je geen schijn van kans op en aansluiting.dus meneer khan je moet weer naar school gaan ,blijkbaar ben je nooit naar su geweest daaa..


  Maak melding

 8. Hi Rasta

  DAAR GAAN WE WEER MET DE VRIENDJESPOLITIEK MET MITCHELL TJIN A DJIE. WE WORDEN WEEEEER BELAZERD.
  Komt er hier nooit een einde aan. Ik ben benieuwd WIE die andere is van INTRASUR. Een “kennis” van Soemohardjo of Venetiaan.
  Is afwachten geblazen.


  Maak melding

 9. Ik heb er een hard hoofd in.De bestaande infrastructuur is in handen Telesur.In het verleden hebben ze een andere telecombedrijf de toegang tot hun infrastructuur geweigerd. O.a. het netwerk van een gsm provider werd de toegang geweigerd tot het netwerk van Telesur.Dit bedrijf van Ir. Neede ging falliet. Het lijkt er op dat de toegelaten bedrijven voldoende politieke vriendjes hebben.


  Maak melding

 10. Ging het bedrijf van Neede failliet door toedoen van Telesur of door toedoen van hemzelf?! Da’s de hamvraag.
  Bovendien zwaaide Neede zelf jarenlang de scepter bij Telesur (directeur); die kent zijn weg in dat wereldje heus wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.