dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMogelijk opheffing belasting Surinaamse boer

Mogelijk opheffing belasting Surinaamse boer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 aug – Ondernemers in de agrarische sector zullen mogelijk binnenkort geen invoerrechten meer te hoeven betalen op grondstoffen. Dit meldt De West. Ook omzetbelasting wordt afgeschaft voor deze groep. Het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, heeft al een voorstel ingediend bij de ministerraad. Er komen ook beschermende maatregelen.

De belasting op onder andere buitenlandse kip en melkpoeder zal worden opgevoerd. Gedacht wordt aan percentages van ruim twintig procent. Onder meer kippenkwekers en melkboeren roepen al jaren om bescherming. “Een zeer moedig voorstel van LVV om te komen tot oplossingen”, zegt landbouwersvoorman Dayanand Dwarka. Hij kent het klappen van de zweep maar al te goed.

Als bemiddelaar tussen boeren en het ministerie is hij de afgelopen weken meer dan eens geconfronteerd met de diepgewortelde frustraties. Onlangs nog wilden melkboeren hun dagproductie leeggieten bij het parlement, uit woede om de “laksheid bij LVV.” Nu wordt een meer afwachtende houding aangenomen. De melkprijs wordt al jaren kunstmatig laaggehouden uit sociale overwegingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Een goed idee, doch denk aan de mogelijke consequenties. Bijv. dat het Nederlands bedrijfsleven zich gaat storten in Suriname em woekerwinsten te maken ten koste van de Surinaamse agrariers, dat wat ze in Nederland niet zouden kunnen doen. De ontwikkelingen in Suriname moeten gedragen worden door de Surinamers zelf, hun kinderen en of zij die thans nog in Nederland zitten. We moeten eerts aan de belangen van ons land denken, kortom Suriname voor de Surinamers. Ook in Nederland zitten Nederlanders van Surinaamse afkomst die over veel kennis op diverse terreinen beschikken om daarmee ook een bijdrage te kunnen leveren aan de productie in Suriname.


  Maak melding
 2. Ik vind al die maatregelen zo fijn! Maar wanneer wordt het concreet? Wat is het lange termijn effect dat hiermee wordt beoogd?? Ik mis een degelijk landbouw beleid van de minister. We hebben een heropvoeding nodig, we moeten weer leren produceren. We hebben de soil , de ruimte en de kennis. Minister fasciliteer a sanie noh!!


  Maak melding
 3. Dit moet niet kunnen ! Een ieder dient belasting te betalen, ongeacht de sector waarin men zich bevindt.
  Wat als ……… straks de COL, CLO, C47, Moederbond, etc, etc, ook deze eis gaat stellen voor haar leden !
  Deze aktie is hartstikke fout want het zal ook zeker overslaan naar andere sectoren.
  Suriname is in verre staat van ontbinding !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES