Surinamers mogen thuis blijven voor vliegexamen

2

PARAMARIBO, 15 aug – Surinamers mogen hun vliegexamen voortaan afleggen in eigen land. Dit meldt de Surinaamse Burgerluchtvaart & Veiligheidsautoriteit, Casas. Met de inzet van het Amerikaanse Airman Knowledge Test Delivery Program hoeven aspirant-piloten niet meer naar de VS voor theorie- en praktijkexamens.

Het vliegbrevet is nu als het ware binnen handbereik. “Dit is een mijlpaal voor Suriname en CASAS, omdat we het eerste land zijn in de regio dat dit systeem heeft geïntroduceerd”, zegt Casas-directeur Vivian Hanenberg tegenover de Ware Tijd. Hoewel de regionale luchtvaartautoriteit Rasos het programma al heeft goedgekeurd, is daadwerkelijke inzet tot voor kort uitgebleven.

Suriname bijt de spits af. Het computerprogramma is in 1989 ontwikkeld door de Amerikaanse burgerluchtvaartdienst FAA. Met Casas is in maart een lease-overeenkomst gesloten. Volgens Hanenberg is er een wachtlijst van tien examenkandidaten, vanwege de hoge reiskosten. En dan te bedenken dat het examen zelf maar vijftig dollar kost.


2 REACTIES

  1. Misschien is Virtual offense system & substance een idee? men loopt of een seconde op de maan of tien. it depends who’s receiving the compliments of Moonstone XFactor.

    MCT.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.