zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse Rekenkamer bezorgd om hoogte leningen

Surinaamse Rekenkamer bezorgd om hoogte leningen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 aug – Er is reden tot bezorgdheid over de hoogte van de overheidsleningen. Dit zegt voorzitter Ulrich Aron van de Rekenkamer van Suriname. Officiële berichten over overschrijding van het leningenplafond zijn geen goed voorteken. Reden voor de Kamer om aan te kloppen bij minister Hildenberg van Financiën.

“Dit baart ons zorgen. Ik heb de aandacht van de minister gevraagd.”, zegt Aron tegenover de Ware Tijd. Aanleiding is het rapport van het Bureau voor de Staatsschuld, waarin wordt aangegeven dat het binnenlandse schuldplafond is overschreden met ruim tweeëndertig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer tien miljoen euro). Het bureau is belast met controle op de schuldpositie.

Als de schuld niet wordt teruggebracht is Hildenberg vervolgbaar. Volgens Aron is het tijd voor drastische bezuinigingen. Onder meer overwerk en telefoonkosten moeten aangepakt worden. Vorig jaar is bijna tien miljoen euro betaald aan overwerk alleen. “Met overwerk wordt elk jaar gesmeten bij de overheid. Elk jaar schrijft de Kamer hierover, maar verbetering zien we niet.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
 1. De realiteit !!!Zo’n 85.000 nederlanders verhuizen per jaar naar ’t buitenland . Hiervan zijn zo’n 35.000 die niet in Nederland geboren zijn. Dit is dus minder dan 0,5 % van de nederlandse bevolking.
  Naar Suriname gaan er ongeveer 90 personen per maand maar van suriname gaan er ongeveer 160 per maand naar Nederland.
  zie : http://www.kennisaanval.nl/migratiecijfers.html
  Bijna iedereen heeft familiebanden met Suriname.
  Er zijn meer dan 400.000 Surinaamse nederlanders. (+ geboren van 1 surinaamse ouder zijn er meer dan 750.000 !!!)
  Velen hebben aangegeven interesse te hebben om te emigreren.
  Maar ongeveer 0,1 % (1 promiel) onderneemt deze stap maar daar tegenover staat dat ongeveer 0,2% de Surnedders weer toenemen.
  Stroom naar nederland is nogsteeds veel groter dan de enkeling die teruggaat.
  Gemiddeld gaan er maar 8 % van de sur.ned. op vakantie in Suriname.
  De meeste hebben niets(weinig) meer met Suriname. Ze voelen zich thuis in Nederland.
  Het zijn vaak de gelukzoekers die teruggaan. Daarbij heb je enkele vervelende mensen die ook vervelend zijn in Nederland.
  Praat liever over de massa in plaats van over die enkeling, die uitzondering….ok…dat zijn dus de chatters…die zich geroepen voelen om weer wat te zeggen…ik ook dus…


  Maak melding
 2. ik wenst de rekenkamer veel succes met het onderzoek omtrent de staatsgelden en het moet heel diep ook geonderzocht worden a u b ik ben er 100/oo eens met u succes succes


  Maak melding
 3. het kabinet venetiaan leen alles wat hij kan lenen. hij heeft toch geen verantwoordelijk heids gevoel.
  als hij geld nodig heeft dan gaat hij ergens in het buitenland en hij zegt. weetje wel, kanje mijn lenen. namens de surinaamse volk, weetje wel, wij zij arm, wetje wel, wij betalen terug, weetje wel,
  wij hebben rijkdom. weetje wel, no spang, weetje wel,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES