dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCelstraf voor medeverdachte Surinaamse ex-minister

Celstraf voor medeverdachte Surinaamse ex-minister

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 aug – Carlos Aaron, medeverdachte in de witwaszaak rond ex-minister Siegried Gilds, is veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf. Een andere verdachte, de architect Elfried Macnack, werd vrijgesproken. Aron’s vonnis is lichter uitgevallen dan algemeen werd verwacht. Volgens de rechter is zijn deelname wel duidelijk.

Alleen, het betreft schuldvariant, het niet opzettelijk deel nemen aan criminele activiteiten in georganiseerd verband. Dit levert strafverlichting op. Aron en zijn familieleden toonden zich dan ook opgelucht na de uitspraak. Mogelijk van belang voor het vervolg van deze zaak, is dat de rechter opmerkte dat Aron toch doorgehad moest hebben dat de praktijken naar misdrijven riekten.

Die praktijken werden gedirigeerd door de in Nederland veroordeelde Andy Groenewoud, een neef van Gilds. “De grote sommen geld kunnen toch niet alleen opgebracht worden door de bloemenhandel van Groenewoud”, zei rechter Rasoelbaks. Gilds is nooit aangehouden, in tegenstelling tot Aron en Macnack. Hij moest begin dit jaar aftreden, na doorn het OM te zijn aangemerkt als verdachte.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Bedankt OM bedankt. Aangezien alle medeverdachten van oom Sigi nu al hun straf hebben gehad is er geen reden meer voor deze mensen om te komen getuigen tegen Oom.
    Dus wat gaan we zien gebeuren: Geen getuigen, dus blinde muur dus vrijspraak voor Oom Sigi.
    God zij met ons Suriname.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES