vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCallcenter doet goede zaken vanuit Suriname

Callcenter doet goede zaken vanuit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Klanten die de serviceafdelingen van grote Nederlandse bedrijven bellen, hebben tegenwoordig grote kans om door iemand op zo’n 8000 kilometer afstand te woord te worden gestaan. Steeds meer ondernemingen maken gebruik van het Surinaamse callcenter van Unamic uit Almere, waar goed opgeleide studenten op vrijwel iedere vraag een antwoord klaar hebben schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Unamic Suriname werkt sinds anderhalf jaar met studenten die in samenwerking met de Universiteit van Suriname zijn aangesteld. Voor studenten is volgens de callcentermanager doel bewust gekozen, omdat hun kennisniveau logischerwijs doorgaans hoger is dan dat van de gemiddelde Surinamer. Uit onderzoek is gebleken dat de medewerkers in Suriname kwalitatief minstens gelijkwaardig of zelf beter zijn dan de collega’s in Nederland. Ze zijn ook veel nieuwsgieriger en ambitieuzer.Opmerkelijk is dat op het gebied van spelling en grammatica de Surinaamse medewerkers beter zijn dan de Nederlandse.

De beslissing van het in Almere gevestigde Unamic om activiteiten in Suriname te ontplooien, lag volgens het bedrijf voor de hand: Suriname is Nederlandstalig gebied, de loonkosten zijn veel lager en dankzij een samenwerking met het lokale telecommunicatiebedrijf Telesur beschikt Unamic over een uitstekende bandbreedte om tegen lage kosten perfecte verbindingen met Nederland tot stand te brengen, schrijft de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Hallo broerders en zusters,

  Nou moeten we allemaal terug naar suriname
  om wat spelling en grammatica wat bij te spijkeren.

  Ik dacht dat ik naar nederland ben gekomen om wat bij te leren, hoor ik nu dat mijn landgenoten in suriname beter zijn.

  Ik word nu van hot en der gestuurd, van ’t kasje naar de moer, muur bedoel ik ?

  Had ik geweten, dan had ik 50 jaar geleden
  niet naar nederland gekomen.

  Dan was mijn grammatica beter…!!!
  Nou ben ik gedegradeerd tot een onalfabeet.!

  Dus nou krijgen we les uit suriname, zo zie maar…!!!, ik ben toch trost dat ik straks
  een kondremang aan de telefoon krijgt.
  8000 km niet is niet om de hoek.

  Het is nooit te laat om te leren.
  Bedrijf Unamic heeft het door…!!!.wij niet.

  Helaas…???.pindakaas…!!!.


  Maak melding
 2. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Een callcentrum is het begin van een economisch leefbaar suriname, maar zolang het parlement nog bestaat uit me-myself-and-I ellendelingen is het een druppel op een gloeiende plaat.


  Maak melding
 3. pa kromo.Hou eens op met dat geklaag.Ik ben er trots op dat wij in Suriname zo goed de nederlandse taal beheersen.Ik krijg ook vaak komplimenten op mijn werk


  Maak melding
 4. Mensen laat jullie geen zand in de ogen strooien. Het gemiddelde opleidingsnivo van de gem. surinamer is wel goed. Maar beter nederlands spreken dan een autochtone nederlander is een utopie, maar wel een mogelijkheid. Het commercieel ingestelde artikel is alleen maar bedoeld om potentiele klanten te lokken naar Suriname. Voor suriname is dat wel goed, maar voor ons imago iets minder. We moeten realistisch blijven en niet vergeten dat we nog steeds uitgebuit worden door o.a dezelfde callcenter!!


  Maak melding
 5. Commercieel artikel? Volgens mij is het gewoon een informatief en interessant bericht. Misschien moet je de betekenis van het woord commercieel eens leren begrijpen. Kortom, verdiep je in het Nederlands, dan mag je er misschien ook eens werken.


  Maak melding
 6. Pakromo,dan ben jij de enige denk ik die hier je Nederlands bent komen leren.
  Of ben je opgeroepen om een inburgeringscursus te volgen.Zo ver ik weet hebben ze zelfs in de 2e kamer ons geprezen ,dat Surinamers perfect Nederlands spreken.In Suriname werd er op gehamerd dat gramatica van een taal de basis is om die taal perfect te kunnen spreken.
  Weer een Surined die Suriname loopt af te zeiken.
  Idd de Nederlanders vragen zich altijd af hoe het komt dat Surinamers zo goed Nederlands spreken,als ik tegen ze zegt,in Suriname is alles,school,radio tv,kranten enz ,in het Nederlands,zeggen ze o ja,Suriname behoorde tot Nederland he, nu begrijp ik waarom jullie zo goed Nederlands spreken.
  Ben je niet blij Pakromo dat we complimenten krijgen van Unamic?Of had je liever gelezen dat de Surinamers dom en achterlijk zijn,want jij bent of denkt intelligenter te zijn huh.Ai baja erg met zulk soort lieden als jij.


  Maak melding
 7. Hahahahahah Pakromo,als je reeds 50 jaar hier zit,was je dan heel jong toen je hier kwam en misschien niet in Suriname naar school geweest bent,anders klets je niet zo dom.
  Had je liever gelezen dat Unamic Surinamers voor dom en achterlijk had uitgemaakt pff.
  Ik ben erg trots op de complimenten van van Unamic,en blij voor de Surinamers dat ze kunnen werken.
  Surinamers hebben nooit geen problemen met het Nederlands,ja gelukkig ,kunnen we het in woord en schrift.
  Pakromo,jij bent 1 van die Surineds die alles af loopt te zeiken wat Suriname aangaat.

  Thank You Callcenter Unamic,dat jullie Suriname hebben aangedaan ,goed voor de werkverschaffing en de economie.


  Maak melding
 8. ehmmm, You are right en zo is het en niet anders. De tactiek komt even om de hoek kijken.
  Ik ken goed geschoolde surinamers, die met hun suri vwo diploma in Nederland komen studeren en dus het Nederlands goed onder de knie hebben en toch moeten zij een toelatings examen maken en vaak wordt het niet gehaald. Ha,Ha.ha


  Maak melding
 9. Faradiba is geloof ik even de kluts kwijt.
  Wat is er nu zo grappig aan het niet halen van een toelatingsexamen.
  Al helemaal als je er van uitgaat dat het gros van de autochtone nederlanders de opgelegde examens ook niet zou halen.
  Het is nu eenmaal niet de bedoeling van al die examens om mensen toe te laten, maar om mensen buiten te houden.


  Maak melding
 10. Grappige ondertoon heeft het bericht van Pakromo juist. Wie vijftig jaar hier woont, kent die neerbuigende houding van autochtonen heel goed. Dat wil hij juist laten zien.
  Trouwens het is geen utopie om je beter dan hen uit te kunnen drukken. Neem maar eens de teksten die in Suriname door de ambtenarij en zakenleven worden opgesteld, bedoeld voor publiek en clientele. Ha!!! In Nederland kan alleen een notaris dit goed lezen en begrijpen. Bij een gewone Nederlander vallen de schelmen van het hoofd. “Komt dit uit Suriname. Je liegt.”
  Nee, ik krijg op het werk ook weleens complimenten. Maar nog vaker is men jaloers….
  Overigens zijn er nog meer activiteiten in Suriname die op enig economisch herstel wijzen. En gelukkig hoeft het allemaal niet perse uit Nederland te komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES