Ex-minister wordt ambassadeur Suriname in Den Haag

23

PARAMARIBO, 14 aug – Ex-minister Urmila Joella-Sewnundun van Binnenlandse Zaken, Biza, wordt door coalitiepartner VHP voorgedragen als ambassadeur in Den Haag, Nederland. Dit zegt VHP-woordvoerder Harold Ramdhani. Joella-Sewnundun wordt beloond voor de ‘goede job’, de afgelopen vijf jaar, inclusief het organiseren van de algemene verkiezingen.

Het verzoek van VHP-Nederland om iemand uit hun gelederen voor te dragen, is afgewezen. “Daaromtrent is anders beslist”, zegt Ramdhani tegenover de Ware Tijd.Ter compensatie is de post aangeboden van eerste vervanger van de ambassadeur bij de VN in New York. De nationaliteit van de kandidaat uit Nederland schijnt te hebben meegespeeld.

“De voordracht zal moeten worden goedgekeurd door de Nieuw Front plus-top en de president van de Republiek Suriname kan je en mag je niet overslaan bij een eventuele verlening van de Surinaamse nationaliteit”, aldus Ramdhani. Manorma Soeknandan in Guyana en bij de Caricom en Krishnadath Bajnath in New Delhi, blijven hun ambassadeurspost behouden.

23 REACTIES

 1. …Toch schaamteloos en schofterig van die vhp’ers om een ned.opa die nu met pensioen gaat, in sur.dienst te nemen en notabene op zo’n belangrijke post…En wat gaat die Joella in den haag doen ????? ..toch geen rotie bakken???…Was er geen betere…Het is me toch een zooitje a-nationalen daar in de olifant…wanneer rotten ze eens eindelijk op…..Gelukkig is Vene er….. nog…..


  Maak melding

 2. Ja baia, je hebt misschien gelijk SARKA maar dat je zegt dat vene er nog is?
  Vene is heel suriname aan het verkopen voor buitenlanders, metname chinezen.
  Wach jij maar tot zij jou gaan schoppen als ze met grote aantallen daar komen.
  A tang so!


  Maak melding

 3. AUB Venetiaan,dit kan en mag niet gebeuren,iemand die reeds 30 jaar in Nederland woont en werkt,met de Nederlandse nationalieteit kan en mag nooit gaan werken voor de Surinaamse belangen,want een gewone Surined mag dat ook niet.Laat de VHP met iemand komen met een Surinaamse nationaliteit.
  Er zijn genoeg capabele Surinamers,wat een vriendjes politiek weer aiiiii bajaaaaaaaaaa.
  Van 2 walletjes eten is makkelijk he.


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  Ik hoop dat de benoemde personen een diplomaten opleiding hebben gevolgd. Indien niet moeten zij een hoge mate van oriëntatie hebben over ontwikkelingen op hun werkgebieden en verder. Die Nederlander moet voordat hij met werken begint zijn Nederlandse nationaliteit inwisselen met een surinaamse. En zo bouw je je betrouwbaarheid als VHP,een tip. Genoeg Surinaamse diplomaten hebben te schande gepresenteerd, zowel naar de Surinamers in Suriname en Nederland.

  Django.


  Maak melding

 5. dat is heel verstandig van de VHP !!!!
  Want al die politieke mensen moeten geld maken en verdienen of je geschoold ben of niet of je bevoegd ben of niet .

  politieke mensen zijn 1 pot nat !!!

  Boeven en corrupt !!!!

  Nu hebben de politieken mensen hun kansen om geld te maken !!
  Dus ga je gang en wordt rijk !!!


  Maak melding

 6. waarom hebben zij het altijd te zeggen, zijn ze de enige die de meerderheid hebben, Vene
  kunnen jullie hieraan niets doen, ik bedoel
  we zijn niet in india ofzo, Su is multucultureel, waarom alleen van dat soort mensen! belachelijk


  Maak melding

 7. Wie is de nederlander (opa) die wordt voorgedragen?? Het is plezierig de naam te noemen om jullie commentaren te volgen, ja toch??? Overigens is het wel logisch en juist dat een surinamer naar de post gaat maar misschien is er geen kader meer!

  H. Taus


  Maak melding

 8. Maar over wie hebben ze het? Wie is die Nederlander die naar New York gaat?
  Ik ben een en al nieuwsgierig? Weet iemand misschien ook de verdeling van de overige posten? Amsterdam, Brussel en zo?

  Krakti


  Maak melding

 9. Jullie zeggen het allemaal, vriendjes politiek, partijpolitiek noem maar op. We lullen veel, maar niemand treedt hard op tegen dit soort uitwassen. Ik geef meteen toe, ik ben zelf ook debet hieraan(doe verder niks aan deze situatie), maar ik woon niet in Suriname! Deze diplomatieke posten moeten niet gelieerd zijn aan politiekepartijen die de taart gezamenlijk willen delen. Het is van natioaal belang dat de juiste man/vrouw op de juiste plek terecht komt. zonder te kijken naar etnisch achtergrond of partij. Daarom zal suriname niet vooruit komen!


  Maak melding

 10. Zo surinaamse nederlanders en surinaamse studenten in nederland mogen niet stemmen.Maar nu krijgt een nederlander een ambassade post bij de notabene de VN toe gewezen?


  Maak melding

 11. Beste redacteur,

  Ik heb aantal keren gereageerd op onderwerpen in uw media en ik lees alle site van waterkant als een consument. Ik vind het nivo van reactie’s beneden peil en het typeert de gang van zaken in Suriname. Maar wat ik constateer, hebben Surinamers overzee nog niet geleerd hoe zij moeten omgaan met meningen van anderen, terwijl zij hier, in Nederland, hun mond houden en durven niet te praten als witte nederlander aanwezig is. Ik schaam mij en wat ik constateer in een media als uwe durven deze mensen veel!!!! Zonder te schamen zeggen ze dat zij geen wat men denkt bakra’s te zijn. Het zijn armoedige mensen die dekking zoeken op het internet en hun meningen uiten. Dat mag, en hetgeen wat jullie schrijven op het net”zeggen jullie bij de puaze aan je collega’s en dierbaren”?

  Django.


  Maak melding

 12. Ik wil grrag bosnegers op belangrijke posten zien.
  Ik denk dat Ronny Brunswijk een geschikte kandidaat is voor een ambassadepost.
  Hij is slim, integer, oprecht, hij heeft geen strafblad en is nooit in aanraking geweest met de politie. Hij heeft een universitaire opleiding genoten specialisme logistiek en transport. Hij is onlangs cum laude geslaagd voor zijn EHBO diploma.

  Granman Gwabe
  Tweede keus zou mw Amafo kunnen zijn zij is ook heel goed in haar vak en ze reist veel en daarom leert ze ook veel. Zij is emand die niet zomaar bij mensen thuis komt aankloppen ze geeft vooraf een kattebelletje en dat getuigt van behoorlijk niveau.


  Maak melding

 13. Venetiaan heeft het land laten uitbuiten door multinationals. Hij heeft het land de afgrond in laten afglijden en smeergelden opgestreken voor een goede nazorg.
  Hij is totaal ongeschikt voor bestuurlijke functies geen competenties.
  Vandaar dat het land geen kader heeft en dan worden mensen op posten geplaatst ondanks hun hoge leeftiijd omdat deze mensen wel geschikt zijn voor dat soort posten.
  Willen ze misschien iemand uit het oerwoud een ambassadepost geven. Het is toch onmogelijk. Ze kunnen niet met geavanceeerde systemen omgaan zoals een faxapparaat. email, internet bellen, gps. mobiele telefonie,sms,navigatiesystemen enz. Zijn ze ubehrhaupt 24 uur beschikbaar?


  Maak melding

 14. De voor de VN post voorgdragen persoon woont en werkt al 40 jaar in nederland en heeft de nederlandse nationaliteit. Zijn enige verdienste richting suriname is dat hij al jaren een van de “pajongwaaiers” van vhp prominenten in nederland is. Voor zijn “diensten” wordt hij kennelijk nu beloond met een diplomatieke funktie. goed opgeleide en ervaren surinaamse diplomaten worden opzij geschoven ten gunste van een buitenlandse meeloper(profiteur). De vhp leiding leert het nooit af. Corruptie, nepotisme, vriendjespolitiek en dieverij zijn kennelijk inherent aan de surinaamse politiek. wanneer houdt het een keertje op !!!!!! tot heil en zegen van een arm volk!
  ramadhan


  Maak melding

 15. Milanello( van Milan?) schrijft onzin. Alweer het iatrogene etnische denken. waarom kan een Marron geen ambassadeur worden?
  Wat is er zo belangrijk aan een hindoestaanse ambassadeur in Den Haag?
  Over kader gesproken: welke competenties heeft deze mevrouw. 4 jaar Mini-ster geweest van BiZa en nogsteeds een puinzooi binnen bestuurlijk Suriname.
  Wat is haar verdienste geweest?

  Laten wij een keertje ophouden met het ziekelijk etnisch denken.
  Wie zich geen Surinamer voelt dient maar op te zouten naar India-Indonesie-China , Afrika of whatever.
  Suriname dient door alle rechtgeaarde Surinamers gekoestert te worden .
  En de discussie over Sur-Ned( of Euro-Suri’s en SURI-Suris ) moet ook een keer ophouden.
  De Suri-Suris verpatsen het land aan buitenlandse multinationals, dus van liefd evoor h et land is er ook geen sprake.
  Het land vervuilt, de bevolking slaat om in immoraliteit en bijkans alle Suri-politici zijn criminelen( =stelen als raven, zijn corrupt en doen aan nepotisme). Van s’Lands belang is geen sprake, wel partij -politiek belang.

  Waarom de Ned-Surs niet welkom zijn in Suriname. Simpel en alleen maar omdat die het niet pikken belazerd te worden door omhooggevallen figuren.
  ZIj zouden een eye-opener kunnen worden voor de rest van de bevolking en dat zou een bedreiging vormen voor de zittende kliek van stelende en liegende politici. That’s it: niets meer en niets minder. Het is dus gewoon ANGST van oneerlijke mensen die denken het land hun eigendom is.


  Maak melding

 16. No Mang Rooster, de Surineds zijn ook niet capabel, 80% is crimineel of leeft van de bijstand,de goed geschoolde Surined komt niet hier zijn/haar onzin uitkramen.
  De Surined wil alles voor niets hebben gratis huisvesting,sociale dienstcenten,Nederland verpest ding toch.Ze gaan echt niet keihard werken zoals de nieuwe Surinamers in Suriname dat doen.
  Wat er wel moet gebeuren in Suriname,het DOMME STEMVEE moet een keer stemmen voor een jong en dynamische regering weg met die oude graaibende(NPS,VHP,PL en ook nog die AC)


  Maak melding

 17. No Mang Rooster, de Surineds zijn ook niet capabel, 80% is crimineel of leeft van de bijstand,de goed geschoolde Surined komt niet hier zijn/haar onzin uitkramen.

  *Bovenstaande mening kan en ik wil niet delen!
  Hoe geschoold is deze persoon zelf?

  De Surined wil alles voor niets hebben gratis huisvesting,sociale dienstcenten,Nederland verpest ding toch.Ze gaan echt niet keihard werken zoals de nieuwe Surinamers in Suriname dat doen.

  *De Surineds en de SuriSuri’s stampen elkaar constant de grond in. Beide groepen willen dat het mooie, switi Suriname vooruit moet gaan.
  Dat zal zeker gebeuren met dat over en weer gekibbel. So Sad again, again and again!!

  Wat er wel moet gebeuren in Suriname,het DOMME STEMVEE moet een keer stemmen voor een jong en dynamische regering weg met die oude graaibende(NPS,VHP,PL en ook nog die AC

  *Met het laatste ben ik het volledig eens!!!!


  Maak melding

 18. De gene die beschikt over de mogelijkheid het geheel weer in juiste baan te leiden kan dat altijd doen. Weet dan dat je belangrijk werk doet, dat u teksten belangrijk zijn en dat daarom ook belangrijke mensen zich aangetrokken kunnen voelen tot uw werk. Dat is op zich al een beloning. Dat niet inzien, wil zeggen op het oude voet verder gaan, met als gevolg de “Rita-Balkenende effect” Hoe zou dat toch komen vragen zij zich nu misschien af. Ieder zakelijk ingestelde persoon weet waar ik het over hebt. Succes is afhankelijk van je standpunt!
  Mijn oprechte mening als bezoeker van Waterkant.

  P.S. maar wel sorry voor mijn bemoeienis. ################


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.