dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameCoalitie eenzaam achter Surinaams meerjarenplan

Coalitie eenzaam achter Surinaams meerjarenplan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 aug – De coalitie heeft het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2006 –2011, MOP, in alle eenzaamheid aangenomen. De oppositie heeft zoals werd verwacht tegen gestemd. Waar de coalitie het plan een uitstekend uitgangspunt vindt voor ontwikkeling de komende vijf jaar, is er volgens de oppositie nauwelijks hoop uit te putten dat de regering het beter zal doen.

Van een echte hoerastemming bij de coalitie was geen sprake aan het eind van de laatste behandelingsdag. Volgens minister Humphrey Hildenberg van Financiën kan het tekort aan overheidsbesparingen een bedreiging vormen voor uitvoering van het plan. Er zal meer gedaan moeten worden aan inkomstenwerving via de belastingen. Met de aanname is de weg vrij naar behandeling van de jaarbegroting.

Oud-parlementsvoorzitter Riek Aron vindt het jammer dat het MOP niet een beter politiek lot beschoren is. Het had een inspiratiebron kunnen zijn voor verheffing boven de alledaagse politieke bedoening. “Het MOP moet een reflectie zijn van onze toekomstvisie en het is daarom droevig dat in onze parlementaire democratie dit met een meest mogelijke marginale meerderheid is goedgekeurd’, zegt Aron tegenover de Ware Tijd.

Het demonstreert de zwakte van Suriname’s parlementaire democratie. “Zo’n magere meerderheid (zesentwintig van de eenenvijftig leden stemden voor, red.) stemt sowieso het buitenland tot nadenken.” Politicoloog Hans Breeveld vindt het tijd voor een tree hoger. “We praten nu nog over een MOP, maar moesten allang komen tot een nationale agenda met alle beleidsprioriteiten die een looptijd van 25 jaren heeft. Maar als we niet eens door een MOP kunnen komen, waar blijven we met een nationale agenda?”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. misschien dat we het geen MOP moeten noemen om mee te beginnen want het lijkt inderdaad een mop een fatu

  misschien dat als we het your own wealth and income program zouden noemen dat het al zou helpen

  suriname heeft te maken met een leiderschapsprobleem, de beschikbare kandidaten hebben of te weinig kennis, te weinig nationalistisch gevoel of te weinig ovrtuiging
  wanneer staat de echte leider op?


  Maak melding
 2. het zou een goede “mop” zijn als de oppositie voor had gestemd.
  een meederheid is eenmaal in democratie verankerd. dat heeft ex-minister president henk arron geweten bij het verkrijgen van onafhankelijkheid van suriname.
  als het met mop goed gaat,lasten en belastingen eerlijk verdelen, dan kunnen wij later erom lachen(gaat beter met suriname)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES