zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit SurinameMeerjarenplan Suriname gaat steunen op belastingen

Meerjarenplan Suriname gaat steunen op belastingen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 aug- Uitvoering van het Meerjarenontwikkelingsplan 2006-2011, MOP, is niet te bekostigen uit alleen maar overheidsbesparingen. Dit zegt minister Humphrey Hildenberg van Financiën. De overheid is eenvoudigweg niet in staat voldoende besparingen op te brengen. Er zal zwaar gerekend worden op de belastingbetaler.

“We moeten dus werken aan onze verdere capaciteit door lokale maatregelen, aanpassing van wetgeving en organisatie van de belastingen”, zei Hildenberg in het parlement. Het opnemen van leningen, zoals voorgesteld door de oppositie, is geen optie. Volgens NDP-fractieleider Kenneth Moenne kan de samenleving niet nog meer belastingen hebben.

De regering ziet weinig alternatieven. “We hebben geen problemen met leningen, maar wel de activiteiten waarvoor geleend moet worden”, aldus Hildenberg. Zo er toch geleend moet worden, dan voor de productiesector en dan nog alleen als het projecten betreft die gereed zijn voor uitvoering. Volgens de oppositie is het MOP onrealiseerbaar onder de huidige omstandigheden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Wat Suriname nodig heeft, is een jonge frisse ministersploeg met een econoom aan het roer. Iemand die durft om beslissingen te nemen. Iemand die kan zorgen voor investeringen, werkgelegenheid, een goede infrastructuur, telecommunicatie en indamming van de criminaliteit. Want alleen een tevreden burger zal zonder te mopperen belasting willen betalen. Nu wordt hun belastinggeld opgemaakt door een stelletje luie zakkenvullers! Vene, je bent geen econoom! Laat het maar aan een ander over!


  Maak melding

 2. Beste Sranangmangs,

  Enkele weken geleden had ik al aangegeven dat Suriname haar plannen niet kon waarmaken, omdat er onvoldoende randvoorwaarden voorhanden waren.Op vele gebieden zijn er problemen, die zonder investeringen niet opgelost kunnen worden. Het is het lot van landen zoals Suriname dat ze meer belastingen moeten betalen zonder dat het zoden aan de dijk legt. Het is hard werken en blijven geloven. Bestuurders van Suriname nogmaals sterke en wijsheid. Het is een eeuwen durend plan om er iets van te maken. Succes.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng
  Eigenwaarden


  Maak melding

 3. inderdaad, ’t wordt tijd dat men inziet wat er moet gebeuren.
  de uitgaven tegenover de inkomsten !!!
  De uitgaven dienen drastisch verminderd te worden, mede door ’t ambtenarenapparaat met 50 % te verminderen door efficiency en automatisering !!! Het volk extra belasten is niet mogelijk omdat de koopkracht de motor is en zo heeft deze motor geen olie meer, ook is de brandstof bijna op….
  De regering moet de koopkracht voorop stellen en ’t volk vrijer laten….daarnaast ook import verbod voor slechte kwaliteit goederen (china) en slecht en ongezond voedsel. !!


  Maak melding

 4. Ook al zou de regering meer inkomsten via de belastingen gaan genereren, toch zal dit niet afdoende zijn om het MOP te financieren.
  Met dit (belasting) idee van deze overheid wordt het hele MOP nu reeds een doodgeboren kind omdat men enkel bezig zal zijn met het vullen van gaatjes en opstarten van kleine on-interessante projekten die nergens naar toe leiden.
  De overheid moet het inderdaad aan durven om geld te lenen en de plannen (zoals vervat in het MOP) te gaan realiseren. Maar….! de hoofdrol spelers in deze zijn bang want in geval van een (buitenlandse)lening zal de overheid met de billen bloot moeten, en elke cent of uitgave gaan verantwoorden.
  Er kunnen dan geen auto’s van 40 en 100 duizend USdollars meer worden aangeschaft of snoepreisjes door de ’toppers’ (met gevolg) worden gemaakt.
  Onder het mom van ‘aanpassing van wetgeving en organisatie van de belastingen’ zal de regering de Suri’s dus nog meer geld uit de zakken kloppen, om de riante inkomens en het luxe leven van de ministers en politieke (Nieuwfront) bonzen voort te zetten.
  En, mind these words: van dit MOP komt absoluut niets terecht !


  Maak melding

 5. NOG MEER BELASTINGEN???

  Ai baja, maar eigenlijk begrijp ik het ook wel hoor Hildenberg!! Kijk, hoe meer mensen jullie bij de overheid aannemen, hoe meer belastingen jullie over ze kunnen heffen, dus eigenlijk…hoe rijker het land wordt….toch mie konie mini-ster?

  Ga zo door, en ik weet zeker dat we nu het ware gezicht van 3 termijnen Venetiaan zullen zien.


  Maak melding

 6. Suriname zou meer naar landen in de omgeving moeten kijken. Opbouwen op eigen kunnen. begin al die buitenlandse bedrijven te bedanken. Neem een lening die je binnen 10 jaar kan aflossen en ontgin je eigen rijkdommen. Maak je eigen geld.
  Leen geen geld om symptomen te bestrijden. Pak het probleem aan; wij zijn na 30 jaar nog steeds afhankelijk van scraps van de buitenlanders die onze aardbodems leeghalen. Erger nog. We nodigen nog meer uit om ons te plunderen.

  De front regering is te laf en te verlamd om iets te ondernemen.
  Ondernemerschap is er nooit geweest binnen het front.
  Tijd voor iets nieuws. Ze hebben bij elkaar 20 jaar gehad om er wat van te maken. In de tijd hebben ze keer op keer bewezen dat ze het niet kunnen.
  Opzouten.


  Maak melding

 7. Wegenbelasting, inkomstenbelasting, onroerendgoed belasting, rioolrechten, zuiveringsschapsbelasting, btw, bpm, accijncen, overdrachtsbelasting, vermogensbelasting, importbelasting, luchthavenbelasting en nog vele soorten belastingen meer.

  Je wordt soms gek van al die belastingen maar zonder belastingen kan een land zowieso niet goed draaien. Wat mij opvalt is dat het verschil tussen arm en rijk erg groot is in Suriname en het lijkt net alsof de regering hieraan meewerkt omdat iedereen vrij zijn gang kan gaan. Als je die paleizen ziet in Suriname van sommige mensen vraag je je af hoe ze eraan gekomen zijn. In Nederland zou de belasting zeker gaan controleren hoe dat kan. Als men in Nederland teveel geld op een bankrekening heeft staan of men heeft onroerendgoed dan wil de inkomstenbelasting ook weten hoe je eraan komt en of er wel belasting over is en wordt betaald. Als de rijke mensen meer belasting gaat betalen dat ten goede komt voor de armen dan vind ik dat een goede zaak. Dat gebeurt bijna overal.

  Aan de andere kant als het ambtenarenstelsel zo onnodig groot is dat het teveel geld verslindt, zou men hier ook moeten inkrimpen, en ander werkgelegenheid zoeken voor de afvallers. Dat zou kunnen in de produktie, maar heel veel ambtenaren voelen zich daar te goed voor. Het is de taak van de regering om dit plan uit te werken en te realiseren, maar helaas zal dit niet gebeuren want corruptie is in volle glorie aanwezig bij die hoge heren en het zijn hun, de hoge eliten die de dupe gaan worden van een eerlijke belastingstelsel, dus vergeet het maar het zal niet gebeuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES