Home Onderwerpen Maatschappij Geen interesse voor gratis ticket naar getroffen familie

Geen interesse voor gratis ticket naar getroffen familie

17

Het aanbod van de gemeente Weert om een ticket te vergoeden voor minima die hun getroffen familie bij de natuurrampen in Java (aardbeving) en Suriname (overstromingen) willen helpen, heeft helemaal geen reacties opgeleverd.

Weert maakte achttienduizend euro vrij voor het project. Mensen die maximaal 115 procent van het minimum inkomen verdienen en die familieleden in de getroffen gebieden hebben, zouden hun ticket vergoed krijgen. Ze zouden dan wel voor 1 augustus naar hun familie toe moeten.

17 REACTIES

 1. tjokro-dikoko
  Gemeente Weert,leuk gebaar,maar ze willen er geen gebruik van maken bedankt! Terima kasih banyak !!
 2. Mamie
  Helaas, Ik zou het aanbod niet afslaan en er gebruik van hebben gemaakt, anders gebeurt dit niet nog een keer.
 3. ters
  gefrustreerde sranang man; zie van dale voor de betekenis van het woord bedelaar. Dit is een goedbedoeld aanbod voor mensen die niet zelf in staat zijn middelen op te brengen. Wat is er met jullie dna aan de hand om goede initiatieven te verpesten voor anderen. Zal me niet verbazen als je ook een pseudo wao-er bent of een uitkeringstrekker.
 4. ramses IV
  Gemeente Weert, Ik zou het geld maar beter besteden aan de mensen daar die getroffen zijn door deze ramp, dan hebben zij wat aan het geld. Wat zouden de familie,s daar gaan doen. Die lopen daar toch alleen in de weg. Dus ik zou zeggen gemeente Weert doneer het geld maar rechstreeks aan de mensen daar ter plekke, dan hebben jullie wat goeds gedaan. De mensen hier kunnen zelf een ticket betalen om naar de familie's te gaan, want die hebben genoeg geld.
 5. Nike
  Gemeente Weert, uhh , welk dorp is dat ook alweer? In de randstad zou dat andere koek zijn geweest...hahahaha
 6. Jan
  Nou laat maar een bedelaar zijn. Geef mij maar een ticket en ik zal aan iedereen denken die principes heeft
 7. Prik
  Een voorbeeld voor sranangmangs en hollanders. Als je alles gratis krijgt maakt het je tot een bedelaar en wordt je afhankelijk.
 8. faradiba
  Surinamers zijn geen uitzuigers en als ze het zelf kunnen betalen ,dan doen wij dat eerst, alvorens bij de gemeente aan te kloppen. Ik zou zeggen gemeente Weert besteed het aan de Marokkanen en turkse kindjes, want het aantal in uw gemeente overtroeft het aantal Surinamers en Antilliannen.Succes.
 9. Butterfly
  Ik denk dat een ieder het geld vergoed zou willen....115% meer of minder, een ieder heeft het nodig, maar wij surinamers zijn te trots om aan dit aanbod toe te geven.....wIJ ZIJN GEEN BEDELAARS.......
 10. pae
  we kwamen net terug uit Java.reden langs het getroffen gebied (Jogyakarta en omgeving).Ze zijn hard bezig met herbouwen.De Dakpan-fabrieken draaien op volle toeren... Goed voor de economie zeggen de mensen.
 11. pae
  Ramses heeft gelijk: Gratis tickets betekent een extraatje voor de vliegtuigmaatscahppijen c.q. klm.Slim bekeken.toch?
 12. megawatie
  het is een mooi gebaar van de gemeente Weert, maar je moet ten eerste wel genoeg vrije dagen kunnen opnemen om uberhaupt we te kunnen. Ik denk niet dat je je wergever blij maakt, als je aan kondigt dat je een paar weken vrij wilt om je familie te gaan helpen in een ander land. En ten tweede je kunt wel een ticket hebben en afreizen maar waar moet je logeren als je familie geen huis meer heeft door de ramp? een hotel kost ook geld . Wat gebeurt er trouwens met het geld, nu er geen gebruik gemaakt is van dit project?
 13. chantal
  Mensen, wat een gezemel over bedelaar zus en bedelaar zo. Een sympathiek aanbod van Weert, niks mis mee. Voor mensen die hulp durven aannemen heb ik zoveel meer respect dan mensen die principieel niks aannemen. Omdat ze bang zijn dat ze dan als bedelaar gezien worden.... Iemand die zo denkt zal waarschijnlijk ook nooit iets geven, anders redeneer je niet zo. Pffft en dan nog denegrerend doen over Turken en Marokanen. Weet je in jullie geval hoop ik dat ze geen retour ticket aanbieden!!! Bye, bye