zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBelangstelling rechterlijk ambt in Suriname groeit

Belangstelling rechterlijk ambt in Suriname groeit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 aug – De belangstelling voor het rechterlijk ambt neemt toe. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Zeven juristen hebben gesolliciteerd naar een positie als plaatsvervangend lid van het Hof van Justitie. Dit is veel meer dan in de afgelopen vijf jaar. Er is dan ook alle reden voor optimisme.

Het heeft er veel van dat het schrijnende tekort aan rechters tot het verleden zal behoren over niet al te lange tijd. Drie ervaren juristen komen straks in aanmerking voor benoeming tot plaatsvervangend lid bij het Hof van Justitie. Mogelijk worden de tien kandidaten van de opleiding tot rechterlijke ambtenaren, Raio, binnenkort ook ingezet.

Het Hof heeft een voorstel van Santokhi in studie om de tien alvast praktijkervaring te laten opdoen. Ze zouden in gezet kunnen worden bij de behandeling van onder meer kleine misdrijven. Santokhi wil de wettelijke beperking van vijftien rechters, optrekken naar vijfentwintig. De rechters van het moment kunnen de werkdruk nog nauwelijks aan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Dit klinkt positief maar het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit. Wat heb je aan genoeg rechters als het rechtsysteem niet deugd.
    Denk dan aan de ex mini-ster die niet vervolgd wordt terwijl de ambtenaren wel maanden in de bak hebben gezeten, zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES