zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNieuw paspoort, beter bevolkingsbestand Suriname

Nieuw paspoort, beter bevolkingsbestand Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 aug – Dankzij de invoering van machinaal afleesbare paspoorten beschikt Suriname straks over een ‘perfect’ bevolkingsbestand. Dit zegt directeur Sameerali Sheikh Alibax van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, CBB. In tegenstelling tot voorheen worden nu veel vaker verkeerde persoonsfouten ontdekt.

Doordat wettelijk vereist is dat de geboorteakte als brondocument wordt gehanteerd bij aanvragen, worden de fouten nu veel makkelijker ontdekt. Data op de door CBB uitgegeven identiteitskaarten blijken dan niet overeen te komen met die op de akte. “Met het nieuwe systeem wordt het bestand ook meteen opgeschoond”, zegt Alibax tegenover De West.

Vroeger kon het voorkomen dat iemand een paspoort kreeg waarop zijn naam verkeerd stond gespeld. Pas als dit werd aangegeven, volgde verificatie in de geboorteakte. Het systeem is nu omgekeerd. Burgers klagen wel over oponthoud en sommigen moeten zelfs hun reis annuleren. Om het ongerief te beperken is een speciale afdeling opgezet, waar de meeste zaken afgehandeld kunnen worden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

1 REACTIE
 1. Ik ben verheugd dat de technologie mbt de identiteitsbewijzen in dit geval het paspoort steeds moderner wordt en hopelijk ook veel meer beveiliging biedt tegen vervalsing.
  Een pluimpje voor het CBB is dus op zijn plaats.
  Echter ben ik minder te spreken over de dienstverlening van de CBB ambtenaren.
  Ik herinner me nog de tijd in Suriname dat je uren in de rij moest staan om verlenging van je paspoort of het aanvragen van een uittreksel.
  De klantvriendelijkheid van sommige ambtenaren liet vaak heel veel te wensen over.
  Ik woon al jaren niet meer in Suriname, maar
  hoop daarom dat behalve de technologische vooruitgang, ook de service en de klantvriendelijkheid van het CBB personeel ook met rasse schreden zal vooruitgaan of is vooruitgegaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES