Home Onderwerpen Economie Autobezitters lichten verzekeraars in Suriname op

Autobezitters lichten verzekeraars in Suriname op

8

PARAMARIBO, 10 aug – Verzekeringsmaatschappijen voelen zich in toenemende mate gepakt door autobezitters, die aanrijdingen zouden fingeren. De politie onderzoekt ten minste drie gevallen waarbij valse aangiftes zouden zijn gedaan om geld los te krijgen van de maatschappijen. De situatie wordt erg genoeg bevonden voor een formele waarschuwing.

Burgers worden in een bekendmaking gewezen op de strafbaarheid van dergelijke praktijken. De brutaliteit gaat zover dat niet eens moeite wordt gedaan om zaken wat te camoufleren. “Dezelfde auto’s die betrokken zijn bij een aanrijding, worden op een andere plek weer ingezet”, zegt Marlon Rome, schademanager van verzekeringsmaatschappij Self-Reliance, tegenover de Ware Tijd.

De aanpak zit vrij simpel in elkaar. Het voertuig dat de aanrijding ‘veroorzaakt’, wordt vooraf verzekerd bij verschillende maatschappijen. De aanrijding wordt dan in elkaar gezet en gemeld bij de dichtstbijzijnde politiepost. “Indien uit het onderzoek blijkt dat de aanrijding gefingeerd is, wordt dat aangegeven bij de politie”, aldus Rome. Hij weet niet of er samengespannen wordt met politiegenten en verzekeringspersoneel.

8 REACTIES

 1. Prik
  Ha ha ha, Non de ju. Ook dit kwaad hebben de suri's overgenomen van het rijke westen. Jammer dat ze niet andere goede dingen overnemen zoals ....., ach laat maar. Ik kom ruimte tekort op die dingen op te noemen
 2. Yakuza
  Prik Ik ben helemaal eens met je...maar wat de Verzekeringsmaatschappijen nu gaan doen is de te nemen maatregelen overnemen van Europa bijv. van NL.. Waarom (wat jij zegt) niet alle andere belangrijkere zaken om het land te verbeteren zoals wegenbelasting invoeren om in Sur een beter infrastructuur neer te zetten..? Surinaamse mensen schelden SurNEDs uit, maar willen wel op dezelfde manier (kunnen) leven als deze mensen en ze nemen alles over van de SurNeds. groet, Yakuza.
 3. pae
  Verzekeringen Maatschappij opgelicht door autobezitters? |Dat is toch geen nieuws meer .In USA is heel gewoon.
 4. Prik
  Beste pae (somohardjo-achtige surinamer) Niet omdat het in usa heel gewoon is moet het in suriname worden getollereerd.
 5. summer
  Now Ja Niet alle verzekerings maatschappijen zijn ook eerlijk, dat is ook bekend in de amerikaanse samenleving.Vooral op het gebied van onroerend en levens verzekering gebeuren heel veel froude en oplichter zaken. Zo in sur ,slapen de verzekeraars soms ook niet. Dat wil niet zeggen dat wat zij doen is goed, maar men moet ook soms naar bijde kanten bekijken.
 6. pae
  prik..wat bedoel je met somohardjo-achtige surinamer? Als je hekel aan somo..hebt is dat jouw plobleem. Ik ken hem niet...don't worry
 7. Prik
  Weledelvriendelijkste pae Dat was gewoon een geintje van mij man. Sorry, dont take it so hard. ff goede vrienden hoor. Het was niet mijn bedoeling om je te beledigen.
 8. Rgdm
  Ik vind het niet gek dat de mensen in Su zoiets bedenken.Vorigjaar had ik een aanrijding in Su.Ik bracht de auto naar een schadebedrijf en daar taxeerde ze de schade op 1200 SRD.Toen de verzekeringsexpert kwam kijken taxeerde hij de schade op 1350 SRD maar zei hij de uitkering van de verzekering is 700 SRD.Wie is nu de Oplichter????????? Royo.