woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidToename luchtweginfecties in Suriname zorgelijk

Toename luchtweginfecties in Suriname zorgelijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 aug – Het aantal luchtweginfecties in Paramaribo en omstreken is de afgelopen weken toegenomen. Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Onduidelijk is in welke mate er sprake is van een toename en of het een landelijke epidemie betreft. Het is wel alertheid geblazen, vooral met oog op vogelgriep elders.

Er wordt met van alles rekening gehouden. Artsen is om medewerking gevraagd bij het verzamelen van data. Volgens het BOG worden de infecties vermoedelijk veroorzaakt door het Influenza B-virus. Dit type ondergaat een verschijningscyclus van twee tot drie jaar. Er schijnt nu weer een climax te zijn aangebroken. De symptomen zijn koorts, hoesten en andere aandoeningen aan de luchtwegen.

De ziekte kan ongeveer een week merkbaar zijn, waarna alleen het hoesten eventueel aanhoudt. Besmetting vindt plaats via de lucht en de handen. Vooral ouderen zijn kwetsbaar en mensen met inwendige aandoeningen. Peilstations van het BOG verrichten metingen op verscheidene plaatsen in het kustgebied. Onder meer wordt nagegaan of ook andere virustypen actief zijn.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES