vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIntroductie Hypotheek Garantie in Suriname

Introductie Hypotheek Garantie in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nederlandse notariskantoor Sebök Notarissen is één van de initiatiefnemers van de Surinaamse Hypotheek Garantie, die op 10 augustus in Suriname wordt geïntroduceerd.

In Nederland bestaat al vele jaren een dergelijk garantiesysteem voor hypotheken, waarbij een instelling een garantie afgeeft voor hypotheken ten behoeve van het eigen huizenbezit.

Het notariskantoor gaat samen met de Surinaamse bedrijven Belfima N.V. en Lifestyle Trust N.V. dit systeem nu ook in Suriname introduceren. Het initiatief wordt ondersteund door de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), het uitvoerende orgaan van de Nationale Hypotheek Garantie in Nederland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Prachtig idee, maar zo houdt Nederland ook controle over jou financielezaken in je eigen land.
  Als het erop aankomt om hier in Nederland na je 65ste jaar te gaan genieten en van je welverdiende rust, en krijgen waar je recht op hebt, begint men jou bezittingen in Suriname aan te spreken.
  Eerst je grond en eigen huis opeten. Dus je bent nog verder van huis of niet?


  Maak melding
 2. Ik vind het een goede zaak.

  Wel heeft het veel risico’s op termijn voor (ex) Surinamers in Nederland.

  Wanneer je meer dan een bepaald bedrag aan vermogen hebt moet daarover 2% vermogensbelasting betaald worden. Verder zijn systemen in Nederland niet gebrekkig aan elkaar gekoppeld, waardoor je bij het belanden in de bijstand afstand moet nemen van je bezit en deze eerst moeten opeten. Het zelfde geldt voor wanneer je met pensioen gaat. Verder wanneer bij overlijden blijkt dat je familie 100 hectare land heeft achtergelaten in boedel waar je deel erfgenaam van bent. Je hebt dus niks maar wel grijze vermogen, dus betalen 2% op jaar basis want dan zijn de Surinaamse systemen gekoppeld aan dat van Nederland.

  Om eerlijk te zijn is het op korte termijn een impuls geven aan de Surinaamse monetairezaak en de geldstromen (wit/zwart) in de gaten te houden.

  Op gegeven moment kan de Nederlandse overheid zijn recht doen gelden in Suriname en haar (ex)onderdanen. Het komt erop neer, heb je vermogen/geld wordt het tijdens of na je leven toch uit je zakken geklopt.


  Maak melding
 3. Ik wist eerst ook niet hoe t werkte maar kijk maar ‘ns op http://www.nhg.nl
  Daar wordt e.e.a. uit de doeken gedaan.

  In t kort komt het erop neer dat je als koper van een huis een garantie krijgt op je hypotheek.
  Hierdoor kun je (soms!!) als je in problemen komt met het afbetalen van je hypotheek van je schuld afkomen.

  Maar zoals gezegd check de site….


  Maak melding
 4. Vaak wordt er uit de nek geluld op dit forum.
  Imbecielen die niet weten waar ze over praten; typisch een Surinaamse KWAAL.

  Hieronder de uitleg:

  De Hypotheek Garantie wordt verstrekt door Surinaamse bedrijven. Het is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Hiermee staat het Waarborgfonds die de Surinaamse bedrijven ingesteld hebben garant voor de terugbetaling van uw hypotheek(bedrag) aan de geldverstrekker.

  DE NEDERLANDSE BELASTINGDIENST C.Q. NED.WETGEVING HEEFT TOTAAL GEEN INVLOED OP DIT SURINAAMSE HYPOTHEEK SYSTEEM

  Wat betekent dit precies voor u?
  Als u een hypotheek afsluit maakt u samen met de geldverstrekker (lees Surinaamse bedrijven) afspraken over de betaling van uw hypotheeklasten. Er kunnen zich echter situaties in uw leven voordoen waardoor het aflossen van de hypotheek niet meer mogelijk is. Het kan zijn dat u in zo’n geval uw woning moet verkopen en dat de opbrengst van uw woning lager is dan het bedrag dat u nog moet terugbetalen. Er ontstaat dan een restantschuld. Het Waarborgfonds betaalt deze restantschuld aan de geldverstrekker. Wanneer u geen schuld heeft aan de gedwongen verkoop, bijvoorbeeld als uw inkomen daalt door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid of als een van beide inkomens wegvalt door bijvoorbeeld scheiding, kan het Waarborgfonds u dit bedrag kwijtschelden en hoeft u dit bedrag dus niet meer terug te betalen. Voorwaarde hiervoor is dat u heeft meegeholpen de restantschuld zoveel mogelijk te beperken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat als u betalingsachterstanden heeft, u contact opneemt met de bank om te bekijken hoe u deze achterstand kunt inlopen.


  Maak melding
 5. het is publiekelijk bekend dat op dit moment door lage rentestand de handel in hypotheken in nederland floreert.onder mom van “ja zeker de hypotheker” dwalen de huizebezitters in het gezang van de geldverstrekker gezongen door de makelaars.trend is nu: oude hypotheeklening weg doen en een nieuwe lening sluiten.welke mensen of instellingen verdienen hieraanzoals: financiele instellingen, levensverzekeraars, schadeverzekeraars,makelaars en de grootste verdiener: ja zeker de notaris.meneer sebok maakt nu een “bokke sprong” naar suriname.de huizen worden daar veelal in de termen / bedragen van dollars en euro gehandeld.
  nederland is economisch en politiek een stabiel land. in samenwerking met de regering en gemeenten worden garantie hypotheken verstrekt.door de geldverstrekkers worden zware eisen losgelaten om in aanmerking te komen voor garantie hypotheekregelingen.
  als ik de financiele situatie van suriname met nerderland vergelijk dan zou ik toe juichen als er een dergelijke regeling zou komen met harde garantie voor de hypotheeknemer. ik zie eerder in financiele complotjes om de hypotheeknemers in financiele houtgreep te nemen en verder uitmelken. macht van de geldverstrekker kan je vergelijken met wind en windkracht.
  wij moeten de activiteiten van kantoor sebok toetsen gehoord de verhalen die in omloop zijn dat het kantoor meerdere malen door hoogste orgaan van notariaat op de vinger(s) is getikt. pas op de combinatie notaris + verstrekker(in nederland is uit den boze) tegen de arme man.


  Maak melding
 6. En zo is het en niet anders, mensen in schulden betrekken, waar zij geen weet van hebben. Die zeer moeilijke constructies van GELD voorschieten door een fonds, roept bij mij ONSMAKELIJKE praktijken op.
  Het is altijd de kleine man die word GELOKT met hun ingewikkelde CONSTRUCTIES.

  De gemiddelde suri, zit niet te wachten op zulke constructies.Nederland is een RIJK land en toch als je hier werkloos raakt en je hebt nog een woning af te betalen, kom je gehaaid in de problemen of je moet je
  hiervoor al bij te hebben verzekerd.

  Surinamers laat je GOED voorlichten alvoren s met deze BOEVEN in zee te gaan.Overal willen zij een SLAATJE meepikken.Ervaring genoeg met dit soort constructies.

  In Nederland moet je al heel goed uitkijken met de kleine lettertjes van het contract dat je met zo,n instelling afsluit.

  Als puntje bij paaltje komt en je moet je RECHTEN halen dan zijn zij niet daar, allerlei UITSLUITINGEN worden dan toegepast.
  Dit is mijn mening en daarmee moeten jullie het doen
  Ervaring: 30 jaar voor moeder de premie voor de begrafenis voor moeder betaalt. Toen zij er niet meer was en er zaken gedaan moesten worden en ik als haar dochter vroeg aan de verzekeringsmaatschappij waar moeder RECHT op heeft in GELDELIJKE VORM, konden zij mij dit niet zeggen, want moeder was verzekerd voor een ‘pakketvorm’Lachertje hé en wat er nog aan kosten komt bij kijken ,je wilt het niet weten.
  Conclusie ik laat mij cremeren dan ben je van al dat gedonder af. In Nederland is de DOOD BIG B. Waarom dit verhaal, om mijn volk aan het denken te zetten. Noem mij maar Zwartgallig, maar het is de waarheid en vaak hoort men leuke dingen en ga je onvoorbereid met die schurken mee en is het leed geleden. Surinamers laat je goed voor lichten. Neem geen 30 of 40 jaar lang een hypotheek, zoals ze de mensen hier in Nederland in de tang houden.SUCCES.


  Maak melding
 7. Beste faradiba,
  Hebben de mensen in surinamer soms een andere keus om in het bezit te komen van een huis?
  Als ze op vene of somo moeten wachten dan bijven ze met z’n 8en in een prasi-osso wonen. Het is allemaal waar dat je met een hypotheek in problemen kan komen als je problemen op je pad tegenkomt, maar aan de hander kant brengt een hypotheek ook een bepaalde bewustwording op gang. Eerst hard werken en de hypotheekschulden betalen en dan pas feesten in plaats van andersom. Hoeveel mensen in su maken geen schulden om een bigie jarie te vieren, dus kunnen ze net zo goed verantwoorde schulden maken ter verbetering van de leef-en woonomstandigheden


  Maak melding
 8. Niet iedereen in Suriname heeft het geld om een eigen woning te kopen. Wat de mensen vooral in Suriname van de OVERHEID moeten EISEN is: sociale woningbouw en betaalbare huurhuizen. Is dit nou teveel gevraagd.

  In Nederland heb je toch ook sociale woningbouw verenigingen, gekoppeld aan de overheid die ook meebepaald hoeveel de huren moeten stijgen elk jaar. De overheid moet zorgen dat de ‘krottenwoningen’worden afgebroken en mooie ééngezinswoningen met een klein tuintje
  erbij gerealiseerd kan worden.

  Niemand in Suri, hoeft ANNO 2006 nog in die slavenkrotwoningen te wonen.Dit moest als EERSTE gerealiseerd zijn toen de onafhankelijkheid werd uitgeroepen. Nieuw begin naar eigen zelfstandigheid, betekent ook breken met het verleden,en alles wat het volk nog herinnert aan de slavenperiode uitgeband moest worden, zo ook de KROTTENWONINGEN beste PRIK en PEROTI


  Maak melding
 9. faradiba: “Wat de mensen vooral in Suriname van de OVERHEID moeten EISEN is: sociale woningbouw en betaalbare huurhuizen. Is dit nou teveel gevraagd
  Prik: Hoe lang vragen ze het niet maar het komt maar niet.
  faradiba: “Niemand in Suri, hoeft ANNO 2006 nog in die slavenkrotwoningen te wonen”.
  Prik: Anno 2006 wonen nog heel veel mensen in krotwoningen.
  faradiba: “Dit moest als EERSTE gerealiseerd zijn toen de onafhankelijkheid werd uitgeroepen”
  Prik: Het moest, het moest, het moest. Maar het is nog steeds niet gerealiseerd.
  Wat ik hiermee probeer duidelijk te maken faradiba is dat de mensen niks hebben aan ideologische flasbacks en voornemens. Men heeft te maken met de waan van de dag en dat is verre van ideaal. Het is hier en nu en als een hypotheek naar nederlands model de enigste oplossing is om je leef- en woonomstandigheden te verbeteren dan moet het maar zo.
  Waar de mensen in sur. mee te maken hebben is een lamlendige overheid die nationalisme predikt, maar verder niks doet voor het volk.
  Als iets niet kan hoe het moet dan moet het hoe het kan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES